Hiç yoktan iyidir herhalde. Ama sadece bununla geçinecek olana yazık.
Haberi duyururken Cumhurbaşkanı "İktidara geldiğimizde 45 TL gibi düşük bir miktar iken..." diye başladı cümlesine.

Yetmez. İmkansız. Yurt ücretleri dahi minimum 1.100 TL iken, bu kadar düşük tutmak akla ve mantığa sığmaz.

Haberi duyururken Cumhurbaşkanı "İktidara geldiğimizde 45 TL gibi düşük bir miktar iken..." diye başladı cümlesine.

Yetmez. İmkansız. Yurt ücretleri dahi minimum 1.100 TL iken, bu kadar düşük tutmak akla ve mantığa sığmaz.
Koğuş 6 kişilik yurda aylık 525TL veriyordum. Hizmetler gayet iyiydi. Minimum 1100 olduğu sanmıyorum, zam gelmediyse eğer.

Koğuş 6 kişilik yurda aylık 525TL veriyordum. Hizmetler gayet iyiydi. Minimum 1100 olduğu sanmıyorum, zam gelmediyse eğer.
4 kişilik standart odalar için söyledim aslında, dediğiniz gibi koğuş standartlarında olan odalarda miktar düşük. Tip 3 sonrasında fiyat artıyor dediğim gibi.

KYK'da kalan birisi özelinde hızlıca özetleyelim.
Abonman+yurt için totalde 1800 lira civarında para harcıyoruz, yani KYK'nın yarısı gitti.
Yemekhanede 2 öğün yemek yersek 52.5TL'den (İstanbul Üniversitesi'nin yemekhane fiyatları üstünden örneklendiriyorum, diğer üniversitelerin durumunu bilmiyorum.) günlük 105 TL'lik bir harcama da orada var. 1 ayda 15 kere yediğimiz zaman 1575 TL'lik bir harcama oluyor. Yani 4000 TL'nin 3375 TL'lik kısmı insani harcamalara gidiyor. Telefon hattımızın faturası gibi meselelere daha girmedim bile. Gerisini varın siz hesap edin.