Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Yani nedense SATA SSD kullanıyorum. Özellikle çakmak cebine bile saklanabilen SSD'ler bayağı kullanışlı geliyor. M.2 SSD'ler sanırım en modern ve en gelişmiş SSD türü. Siz hangi model SSD kullanıyorsunuz? Sizce 2026 yılında SATA SSD kullanılır mı?

Yani nedense SATA SSD kullanıyorum. Özellikle çakmak cebine bile saklanabilen SSD'ler bayağı kullanışlı geliyor. M.2 SSD'ler sanırım en modern ve en gelişmiş SSD türü. Siz hangi model SSD kullanıyorsunuz? Sizce 2026 yılında SATA SSD kullanılır mı?

M.2 slotun kalmadıysa ve ekstra yere de ihtiyacın varsa kullanılır. Ben 500 GB M.2 + 4 TB HDD + 500 GB SATA SSD kullanıyorum SATA olan 2 depolamam da PrimoCache ile birbirine bağlı.

Kullanılabilir tabii ki ancak yapılan işe bağlı. Mesela bir Chrome ve Office uygulamaları için adamın gidip üst düzey NVMe almasına gerek yok, SATA bu işleri rahatlıkla görüyor. Keza çoğu oyun için SATA SSD hâlâ yeterli.

Yeterli olması NVMe kadar iyi olduğu anlamına gelmiyor tabii. Ben NVMe hızına alışınca SATA SSD genel kullanımda bile daha ağır hissettiriyor.

Ben kullanıyorum. Ağır okuma yazma hızı gerektirmeyen CS'yi falan SATA'dan oynuyorum. Hatta bazı hikayeli oyunlarımda SATA'da. Öyle ahım şahım bir şey de değil. Sandisk Plus modeli. En kötülerinden.