2026 YKS tercih sonuçları açıklandı!

Okuyor musunuz hocam aktif olarak bu bölümü? Memnun musunuz biraz bölümden bahsederseniz çok makbule geçer.

Birincisi hayır bu sene bende 380 puanla yeni kazandım.

İkincisi sağlık meslek çıkışlıyım 9 ay hastanede staj gördüm ve acil röntgene bölümü öğrenmek için gittim sağ olsun bana oradaki bir tekniker bilgi verdi. Makineyi kullanmayı gösterdi, röntgen, tomografi ve mrdan bahsetti biraz. Arayüzleri genel olarak aynı. İngilizce ama sorun olacağını sanmıyorum. 1 yılda 30 gün ek şua izni var. Herkes 20 gün yıllık izin kullanırken(parça parça) 30 gün aralıksız izne çıkılıyor ve para da alıyoruz. Totalde 50 gün yani izin. Onun harici röntgende radyasyon çok çok az ve duvarlar kurşun ve kağıt kaplıydı yanlış hatırlamıyorsam derste görmüştük. O camlar bile korumalı dostlar korkmayın devlet çalışanını bile bile kanser yapmaz ki kurşun önlük de radyasyonu fazla yayan kısımlarda kullanılıyormuş. Doktorlarla veya hastayla yakın ilişki kurmuyoruz böylece başımıza dert açabilecek bir iş değil sadece makine biliyoruz yani. Tabii ki ameliyathane ve portable röntgenler farklı anjiyor falan. Ben zevkle okuyacağım hemşirelik Kırıkkale'de dağın başındaki eski yanık hastanesindeydi bu bölüm direkt üniversitenin içinde yani 2 senem cennet gibi geçer umarım. 2 seneyi 2 senede bitirirsek iyi olur ya.

Ayrıca erken emeklilik de mevcut.

Kendi işimizin patronu olucaz desek yeridir hocam. Ben memnun kalıcam ya severek okuyacam.

Bende isteyerek yazdım bu bölümü fakat nasıl olur artık bilmiyorum içimde ufaktan tedirginlik var, radyasyon korkusu falan değilde çalışmaya gelince nasıl olacak bakalım.

Hemşire mesela ırgat gibi mavi koda koş, acilde koş, yoğun bakımda koş. Çok fazla beden gücü istiyor, bilgi istiyor. Okurken zor. Kazanması zor. Parayı aynı alıyoruz neredeyse. Emir altındasın doktor tarafından.
Bende isteyerek yazdım bu bölümü fakat nasıl olur artık bilmiyorum içimde ufaktan tedirginlik var, radyasyon korkusu falan değilde çalışmaya gelince nasıl olacak bakalım.
İçin rahat olsun dostum en risksiz sağlık personeli olabiliriz. Ben merkezinden çıktım oranın dedim ya koca 9 aylık stajyerdim ben. Rahat ol yani. Hele birde ufak ilçe hastanesine atanırsak değme keyfimize.

İfadeler: egw
İçimi rahatlattın hocam biraz teşekkür ederim bilginlendirme için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…