Birincisi hayır bu sene bende 380 puanla yeni kazandım.
İkincisi sağlık meslek çıkışlıyım 9 ay hastanede staj gördüm ve acil röntgene bölümü öğrenmek için gittim sağ olsun bana oradaki bir tekniker bilgi verdi. Makineyi kullanmayı gösterdi, röntgen, tomografi ve mrdan bahsetti biraz. Arayüzleri genel olarak aynı. İngilizce ama sorun olacağını sanmıyorum. 1 yılda 30 gün ek şua izni var. Herkes 20 gün yıllık izin kullanırken(parça parça) 30 gün aralıksız izne çıkılıyor ve para da alıyoruz. Totalde 50 gün yani izin. Onun harici röntgende radyasyon çok çok az ve duvarlar kurşun ve kağıt kaplıydı yanlış hatırlamıyorsam derste görmüştük. O camlar bile korumalı dostlar korkmayın devlet çalışanını bile bile kanser yapmaz ki kurşun önlük de radyasyonu fazla yayan kısımlarda kullanılıyormuş. Doktorlarla veya hastayla yakın ilişki kurmuyoruz böylece başımıza dert açabilecek bir iş değil sadece makine biliyoruz yani. Tabii ki ameliyathane ve portable röntgenler farklı anjiyor falan. Ben zevkle okuyacağım hemşirelik Kırıkkale'de dağın başındaki eski yanık hastanesindeydi bu bölüm direkt üniversitenin içinde yani 2 senem cennet gibi geçer umarım. 2 seneyi 2 senede bitirirsek iyi olur ya.
Ayrıca erken emeklilik de mevcut.