Merhaba. 16 yaşındayım ve yazılım geliştirmeye ilgi duyuyorum. Geçen yıl Python’ın temellerini öğrendim. Ancak ilgim web ve mobil uygulama geliştirmeye yönelik olduğu için “Web Geliştirme Kursu (HTML, CSS, JavaScript, React)” satın aldım. Yapay zekânın da gelişimini göz önünde bulundurarak, JavaScript öğrenmenin ilerideki kariyerime faydalı olup olmayacağından endişeleniyorum. Sizce JavaScript öğrenmek kariyerim için iyi olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?Olur. JavaScript sadece web için değil, Node.js/Express.js ile arka yüzde de kullanılmaktadır. JavaScript kodu aynı zamanda geçerli bir TypeScript kodudur. TypeScript'te tip katmanız gerekir.
Örneğin:
Örneğin:
JavaScript:
id: boolean;
number: string;
Omerta Silenzio
Başarılı
Dünyadaki tüm tarayıcılar tek bir dili anlar oda Javascripy. Zira python, Java veya C# ile Frontend yazamazsın arkadasım. Tarayıcıya hükmetmek, butona basıldığında ne olacağını belirlemek istiyorsan, "DOM Manipülasyonu"nu bilmek zorundasın, nokta. Bunun tek yolu da JavaScript'tir. Yapay zeka kod yazsa bile, kodu tarayıcıda çalıstıracak olan motor nedir? JavaScript motorudur. Zira temeli bilmeden AI'ın ürettiği hatalı kodu debug edemezsin
Selam arkadaşlar,
Önce ki konuda bahsetmiştim, ilgi alanım Web. Kendi öğrenme sürecimi ve tecrübeleri sizinle paylaşayım dedim. Biliyorum, aranızda web işine girmek isteyip de "bra nereden başlayacağım ben?" diye kafası allak bullak olan bir sürü arkadaş var. Vallahi zamanında ben de o dönemlerden geçtim, o yüzden halinizden çok iyi anlıyorum. Bu konuyu bir seri haline getirmek istiyorum ilgi gelirse, gene rehber olarak veya blog üzerinden yayınlarım müsait oldukça. Foruma sadece makale paylaşmak için giriyorum zayen. Her neyse hazırsanız başlayalım demeden önce şu konumu...
Selam arkadaşlar,
Önce ki konuda bahsetmiştim, ilgi alanım Web. Kendi öğrenme sürecimi ve tecrübeleri sizinle paylaşayım dedim. Biliyorum, aranızda web işine girmek isteyip de "bra nereden başlayacağım ben?" diye kafası allak bullak olan bir sürü arkadaş var. Vallahi zamanında ben de o dönemlerden geçtim, o yüzden halinizden çok iyi anlıyorum. Bu konuyu bir seri haline getirmek istiyorum ilgi gelirse, gene rehber olarak veya blog üzerinden yayınlarım müsait oldukça. Foruma sadece makale paylaşmak için giriyorum zayen. Her neyse hazırsanız başlayalım demeden önce şu konumu...
- Omerta Silenzio
- Forum: Web Programlama
poro
Yetkin
- Makaleler
- 2
Python, Java veya C# ile Frontend yazamazsın arkadasım.
Şu kısım ile ilgili ufak bir düzeltme: yazabilirsiniz. Ancak JS/TS hala birincil tercih. Değişmesi de pek mümkün durmuyor.