2026’da JavaScript öğrenmek hâlâ mantıklı mı?

burakweb

Çalışkan
Merhaba. 16 yaşındayım ve yazılım geliştirmeye ilgi duyuyorum. Geçen yıl Python’ın temellerini öğrendim. Ancak ilgim web ve mobil uygulama geliştirmeye yönelik olduğu için “Web Geliştirme Kursu (HTML, CSS, JavaScript, React)” satın aldım. Yapay zekânın da gelişimini göz önünde bulundurarak, JavaScript öğrenmenin ilerideki kariyerime faydalı olup olmayacağından endişeleniyorum. Sizce JavaScript öğrenmek kariyerim için iyi olur mu?

Olur. JavaScript sadece web için değil, Node.js/Express.js ile arka yüzde de kullanılmaktadır. JavaScript kodu aynı zamanda geçerli bir TypeScript kodudur. TypeScript'te tip katmanız gerekir.

Örneğin:

JavaScript:
id: boolean;
number: string;

Dünyadaki tüm tarayıcılar tek bir dili anlar oda Javascripy. Zira python, Java veya C# ile Frontend yazamazsın arkadasım. Tarayıcıya hükmetmek, butona basıldığında ne olacağını belirlemek istiyorsan, "DOM Manipülasyonu"nu bilmek zorundasın, nokta. Bunun tek yolu da JavaScript'tir. Yapay zeka kod yazsa bile, kodu tarayıcıda çalıstıracak olan motor nedir? JavaScript motorudur. Zira temeli bilmeden AI'ın ürettiği hatalı kodu debug edemezsin

Kendini geliştirmeye devam ettiğin sürece yapay zeka kariyerine zarar vermez. Bence öğrenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…