Miles Upshur 25

Üstün
Daha 1 ay önce falan erteletmiştim üniversite için, lakin bu erteleme de bir yere kadar biliyorsunuz. Bu sene üniversiteyi kazanacağımdan askerlik işi minimum 2031 yılına kadar ilişiğim olmuyor; fakat o zamandan sonra ilişiğim olacak ve açıkçası gitmek istemiyorum. Bedelli parası ver diyenler olacak; 500.000 TL çok para. Önümüzdeki senelerde, 2030'dan sonraki senelerde askerlikte azalma veya komple kalkma durumu olur mu? Askerlik gönüllülük esaslı bir iş. 40 kişilik koğuşta 6 ayımı geçirmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşünmesi bile insanın içini ürpertiyor, ilerleyen zamanlarda profesyonel orduya geçecekler diye düşünüyorum. Elbet kalkacak da ne zaman kalkacak.
Kalkmaz. Arkadaşın açıkladığı duruma ek olarak bedelli askerlik de iyi bir gelir kaynağı. Ki 2030'da da muhtemelen bugünün bir ev parası olur. Böyle gelir varken neden kaldırsınlar ki?

Yakın gelecekte zor gözüküyor, bedelli askerlikten güzel para dönüyor.
Bu arada 5-10 kişilik koğuşlar da var, duşa gitmeden önce herkesin çatalını görebiliyorsun, sırf nöbet tutup çatal görmek için bile gidilir askere. :)

Önümüzdeki 10 yıl içinde bence imkansız, sen askerlik süresi 1-2 yıl olmasın diye dua et bence.
Öyle bir durumda borca girip kredi çekerim sanırım, 6 ay yine canımı sıkıyor ama o dediğiniz durumda bedelli şart olur.

Bu arada 5-10 kişilik koğuşlar da var, duşa gitmeden önce herkesin çatalını görebiliyorsun, sırf nöbet tutup çatal görmek için bile gidilir askere. :)
Valla hocam benim psikolojim, bünyem de askerliğe uygun değil, muayenede yine bunları belirteceğim 5 sene sonra ama muhtemelen dinlemeyecekler. Zorla 6 ayının alınması insana çok koyuyor.

düşünmesi bile insanın içini ürpertiyor, ilerleyen zamanlarda profesyonel orduya geçecekler diye düşünüyorum. Elbet kalkıcakta ne zaman kalkacak.
Yaşı çok büyük değil ama yakın sayılan bir abim askerde şu an, erkenden yapmak istedi. Dağları gezip gofret, puding yiyor başka da bir şey yaptığı yok cidden bak.

Ayda en az kirasız bir şekilde 60-70k kazanıyorsan git bedelli yap, onun haricinde düşük maaş ile çalışıp bunun borcuna girmek eziyet.
Muhtemelen üniversite biter bitmez gitmek yerine tecil ettirip o sürede para biriktirip bedelli yapacağım.

Ayda en az kirasız bir şekilde 60-70k kazanıyorsan git bedelli yap, onun haricinde düşük maaş ile çalışıp bunun borcuna girmek eziyet.
1-2 yıl dediğiniz senaryoda dedim hocam, 1-2 yıl nedir asker mi olacağım ben :D Normal sivil vatandaşım.