Muhtemelen üniversite biter bitmez gitmek yerine tecil ettirip o sürede para biriktirip bedelli yapacağım.

1-2 yıl dediğiniz senaryoda dedim hocam, 1-2 yıl nedir asker mi olacağım ben :D normal sivil vatandaşım.

6 ay her şeyden uzaklaşmak için iyi bir fırsat, bence eğlenceli gecer.

Muhtemelen üniversite biter bitmez gitmek yerine tecil ettirip o sürede para biriktirip bedelli yapacağım.

1-2 yıl dediğiniz senaryoda dedim hocam, 1-2 yıl nedir asker mi olacağım ben :D normal sivil vatandaşım.

Şu an benim yedeklik süremin bitmesine 10 yıl var, bak bu kötü işte. Oysaki seferberlik emrim yok.

Avrupa bile artık savunma için askeri konuda akıllanmışken, bu dönemde de, ileriki dönemde de askerliğin kalkacağını asla sanmıyorum.
Almanya haricinde pek akıllanma bir durumu yok sanki, Almanlar da eski Almanlar değil, hiçbiri zorunlu askerliği istemiyor, devlet de getiremiyor. Oraya gelmez de muhtemelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hocam benim psikolojim, bünyem de askerliğe uygun değil, muayenede yine bunları belirteceğim 5 sene sonra ama muhtemelen dinlemeyecekler. Zorla 6 ayının alınması insana çok koyuyor.
Sınırda askerlik yapmayacaksan endişelenmeni gerektirecek durum yok, hamurun düzgünse benim gibi usta birliğinde 6 saat nöbet tutup gün aşırı çay, kahve doldurup koşturursun. Rahat durmayanın kafası topraktan, eğitimden, nöbetten, mıntıkadan kalkmıyor zaten. :)

100 dolar ödenen yapay zekadan 20 dolar kesen devlet, böyle bir gelir kaynağını asla bırakmaz.

Almanya haricinde pek akıllanma bir durumu yok sanki, Almanlar da eski Almanlar değil, hiçbiri zorunlu askerliği istemiyor, devlet de getiremiyor. Oraya gelmez de muhtemelen.
Biraz araştırırsanız tüm Avrupa fellik fellik askeri personel arıyor savunma için. O dönemlerde de demiştim: Bu konu hakkında eğer iyi adımlar atarsak, onları kendi çıkarımıza fayda sağlayacak şekilde kullanabiliriz. İlk mesajlarınızdaki durumlar çok ütopik senaryolar barındırdığı için geçerli olmaz muhtemelen. Zorunlu askerlik süresinin artmamasına dua etmelisiniz eğer gitmek istemiyorsanız.