Görkem Say 68
Üstün
Bedelliden cok kazaniyorlar hatta bedelli gidilmesi devlet icin daha iyi o yuzden kalkmaz.
Muhtemelen üniversite biter bitmez gitmek yerine tecil ettirip o sürede para biriktirip bedelli yapacağım.
1-2 yıl dediğiniz senaryoda dedim hocam, 1-2 yıl nedir asker mi olacağım bennormal sivil vatandaşım.
Muhtemelen üniversite biter bitmez gitmek yerine tecil ettirip o sürede para biriktirip bedelli yapacağım.
1-2 yıl dediğiniz senaryoda dedim hocam, 1-2 yıl nedir asker mi olacağım bennormal sivil vatandaşım.
Almanya haricinde pek akıllanma bir durumu yok sanki, Almanlar da eski Almanlar değil, hiçbiri zorunlu askerliği istemiyor, devlet de getiremiyor. Oraya gelmez de muhtemelen.Avrupa bile artık savunma için askeri konuda akıllanmışken, bu dönemde de, ileriki dönemde de askerliğin kalkacağını asla sanmıyorum.
Sınırda askerlik yapmayacaksan endişelenmeni gerektirecek durum yok, hamurun düzgünse benim gibi usta birliğinde 6 saat nöbet tutup gün aşırı çay, kahve doldurup koşturursun. Rahat durmayanın kafası topraktan, eğitimden, nöbetten, mıntıkadan kalkmıyor zaten.Valla hocam benim psikolojim, bünyem de askerliğe uygun değil, muayenede yine bunları belirteceğim 5 sene sonra ama muhtemelen dinlemeyecekler. Zorla 6 ayının alınması insana çok koyuyor.
Biraz araştırırsanız tüm Avrupa fellik fellik askeri personel arıyor savunma için. O dönemlerde de demiştim: Bu konu hakkında eğer iyi adımlar atarsak, onları kendi çıkarımıza fayda sağlayacak şekilde kullanabiliriz. İlk mesajlarınızdaki durumlar çok ütopik senaryolar barındırdığı için geçerli olmaz muhtemelen. Zorunlu askerlik süresinin artmamasına dua etmelisiniz eğer gitmek istemiyorsanız.Almanya haricinde pek akıllanma bir durumu yok sanki, Almanlar da eski Almanlar değil, hiçbiri zorunlu askerliği istemiyor, devlet de getiremiyor. Oraya gelmez de muhtemelen.