21 dairelik binada yüksek hızlı fiber 1.000 Mbps upload için ne yapılmalı?

PoseidonWhisper 1

Uzman
Merhaba herkese,

21 dairelik 3+1 şeklindeki yeni konutumuz için fiber altyapısının yapılabileceğini anlıyorum. Fakat standart 100 Mbps gibi bir hız değil de, 1000 Mbps download ve upload hızlarının aynı şekilde 1000 Mbps olması için neler yapabilirim?

Bunun için süreci mi beklemeliyim?
Direkt Türk Telekom'a mı gitmeliyim?
Süreç daha başlamamışken onlara bu isteğimi belirtmeli miyim?

Çünkü aynı zamanda müstakil evimize de kazı yapıp o interneti çekmek ve kullanmak istediğimden sabredemiyorum. Ayrıca yeni bir binaya düşük hızlar vermelerini de istemiyorum. En az 1000 Mbps vermeleri için ne gibi aşamalardan geçmeli ve ben bu süreçte ne gibi hazırlıklar yapmalıyım?

Amacım yüksek upload oranına sahip olmaktır. YouTube'da içerik üretmek için bunları istiyorum ve benim için hayati bir konu.
Keşke sadece oyun için istiyor olsaydım ama bu benim için gerçekten çok önemli ve neler yapabileceğimi çok bilmek istiyorum.

Lütfen süreç öncesi veya sonrası neler yapabileceğimi biraz konuşabilir miyiz?

Teşekkürler.

TurkNet için sitesinde böyle bir sayfa var diğer daire sakinlerini ikna edip başvuru yaptırırsanız işe yarayabilir. İstanbul içinse daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

TurkNet için sitesinde böyle bir sayfa var diğer daire sakinlerini ikna edip başvuru yaptırırsanız işe yarayabilir. İstanbul içinse daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
Henüz dairelerin satımı gerçekleşmedi ve dairelerin yedi tanesi başka Müteahite daire karşılığı verildi. Henüz ortada daire sakini yok. Bitiminde de olmayacaktır. Zaten satış yapamadığımız için bu şekilde daire karşılığı vermek zorunda kalındı. Yani fiber geldiği noktada Türknet firmasının 1000mbps konusunda yükseltme hizmeti var mı ve bunu yapabiliyorlar mı? Sanki bu konuyla ilgili bir hizmet başlattıklarını hatırlıyor gibiyim. Bu arada Samsun/19 Mayıs için konuşuyorum. İstanbul gibi bir konumda değilim.

Yani, fiber geldiği noktada 1e1 şeklinde hızları almak için Türknette yükseltme paketi gibi bir seçenek var mıdır?

@PoseidonWhisper, TurkNet'in kendi altyapısındaki en düşük paket 1000/1000 zaten. Tek paket var yani seni fiber gelmeden arayıp paketini yükseltirler diye düşünüyorum.

@PoseidonWhisper, TurkNet'in kendi altyapısındaki en düşük paket 1000/1000 zaten. Tek paket var yani seni fiber gelmeden arayıp paketini yükseltirler diye düşünüyorum.
Söylediğin kısım biraz kafamı karıştırdı, teyit etmek istedim. Halihazırda TurkNet abonesi değiliz ve binamız yeni olduğu için fiber altyapısı henüz yok. Ben fiber altyapısının Türk Telekom tarafından yapılacağını düşünüyordum, ama TurkNet'in kendi altyapısı için mi konuşuyorsun? Yani, başvuru için TurkNet'in sitesindeki "GigaFiber İstiyorum" formunu mu doldurayım? Formu doldurunca beni arayıp süreç hakkında bilgi mi verirler, yoksa fiber gelmeden bir şey olmaz mı? Ben bu formu doldurduğum için hata da veriyor. Zaten başvurmuşsun minvalinde bir hata veriyor.

Samsun konusunda pek bir bilgim yok. Çalışmaları var mı vs. o konuda müşteri hizmetlerini araman gerekebilir. Muhtemelen sana Türk Telekom fiber altyapı gelebilir gelirse. Ama bina da yeni olduğu için süreç biraz uzayabilir.

Abone olmak zorunda değilsin. İşlek bir cadde veya mahale üzeriyse orası tüm firmalar altyapı çeker oraya zaten ama süreci uzar mı kısalır mı bilmediğim için ilk en hızlı tarifeyi veren TurkNet'i önerdim. Bizim sokakda bile 3 farklı firma var. Sen talepde bulunursan belki süreci hızlandırabilirler.

Türk telekom, simetrik interneti kurumsalda deve yüküyle fiyatlara sattığı için bireyselde uzunca bir süre simetrik göremeyiz gibi. Eğer simetrik interneti bireyselde satarsa kurumsal firmalar o külfetten kurtulacağı için yapmaz.

Türknet ile bende isterim elbette. Fakat başvuru formunu Gigafiber anlamında doldurduğum için de diyelim ki Türktelekom tarafından Fiber altyapı çekildiyse bana Türknetten bildirim gelir mi? Yoksa bunu daha başka şekilde takip etme şansımız var mı? Çünkü sadece benim için altyapı için gelmeyeceklerini biliyorum. Bekleme olayı bana biraz saçma geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…