Makaleler
1
Yer
Ankara
Öncelikle oyun oynamak gibi bir amacım yok, yıllardır telefonumda bile mobil oyun oynamıyorum. Oyunlar ve çoğu ağır iş için yeterince güçlü bir masaüstü bilgisayarım var. Defter olarak kullanma, PDF dosyaları üzerinde kalemle not tutup karalamalar yapma, film/video izleme, televizyona kablosuz ekran yansıtma, internet gezintisi ve sosyal medya amacıyla kullanacağım. Aklıma takılan iki şey var bunlardan ilki TFT ekranın yan açılarda bozulma yapıp yapmıyor oluşu, ikincisi de Exynos 1580 işlemcinin bu amaçları 4-5 yıl boyunca karşılayıp karşılamayacağı. Bunun dışında Tab S10+ için fazladan 11.000 TL harcama yapmanın gerekli olup olmadığından da pek emin değilim. Ayrıca S10+ ve diğer AMOLED ekranlı tabletlerde PWM meselesi var mış, uzun kullanım senaryolarında (5-6 saat yazı yazma ve PDF üzerinde çalışma) PWM söylendiği kadar rahatsızlık veriyor mu? Özetle bu bağlamda S10 FE+ 12/256 GB modelini 22.500 TL'ye almak mantıklı mı?

Ayrıca S10+ ve diğer AMOLED ekranlı tabletlerde PWM meselesi var mış, uzun kullanım senaryolarında (5-6 saat yazı yazma ve PDF üzerinde çalışma) PWM söylendiği kadar rahatsızlık veriyor mu?

Tab S10 Ultra kullanıyorum üniversite için. Kurula son gün kala 8+ saat ders çalışıyorum ve rahatsızlık hissetmedim. Ekran koruyucu kullanıyorum.

11.000 TL harcama yapmanın gerekli olup olmadığından da pek emin değilim.

Eğer bütçenin esneme imkanı var ancak çok çıkmak istemiyorsanız S11 alabilirsiniz. Özellikle telefonunuz Samsung ise çok güzel ekosistem oluyor. Kalem hissiyatını merak ediyorsanız samsungların Apple'a kıyasla daha hafif ve yazma hissiyatı daha güzel bence.

@Aakons.

Öncelikle oyun oynamak gibi bir amacım yok, yıllardır telefonumda bile mobil oyun oynamıyorum. Oyunlar ve çoğu ağır iş için yeterince güçlü bir masaüstü bilgisayarım var. Defter olarak kullanma, PDF dosyaları üzerinde kalemle not tutup karalamalar yapma, film/video izleme, televizyona kablosuz ekran yansıtma, internet gezintisi ve sosyal medya amacıyla kullanacağım. Aklıma takılan iki şey var bunlardan ilki TFT ekranın yan açılarda bozulma yapıp yapmıyor oluşu, ikincisi de Exynos 1580 işlemcinin bu amaçları 4-5 yıl boyunca karşılayıp karşılamayacağı. Bunun dışında Tab S10+ için fazladan 11.000 TL harcama yapmanın gerekli olup olmadığından da pek emin değilim. Ayrıca S10+ ve diğer AMOLED ekranlı tabletlerde PWM meselesi var mış, uzun kullanım senaryolarında (5-6 saat yazı yazma ve PDF üzerinde çalışma) PWM söylendiği kadar rahatsızlık veriyor mu? Özetle bu bağlamda S10 FE+ 12/256 GB modelini 22.500 TL'ye almak mantıklı mı?

Exynos 1580 yeterli ekranı iyi 22K ya iyi cihaz ama telefonun Samsung değilse ya da ekosistem önemli değilse MatePad 11.5s bakabilirsin.

Tab S10 Ultra kullanıyorum üniversite için. Kurula son gün kala 8+ saat ders çalışıyorum ve rahatsızlık hissetmedim. Ekran koruyucu kullanıyorum.
Bazıları bunun kişiden kişiye değiştiğini söylüyor.

Eğer bütçenin esneme imkanı var ancak çok çıkmak istemiyorsanız S11 alabilirsiniz. Özellikle telefonunuz Samsung ise çok güzel ekosistem oluyor.
Esnetmek mümkün ama gereksiz harcama yapmaktan kaçınmak istiyorum, S11 ekranı da çok küçük. Benim için en uygun başlangıç 12 inç yukarısı diyebilirim, ekranı tam bir kitap ve defter amacıyla kullanmak istiyorum; sürekli PDF dosyalarını büyütüp küçültmek bir yerden sonra can sıkar diye düşünüyorum. Telefonum Galaxy S22.

Kalem hissiyatını merak ediyorsanız samsungların Apple'a kıyasla daha hafif ve yazma hissiyatı daha güzel.
Evet bunu bir çok yerde okudum, Apple kalemlerindeki o "tık tık" sesi de yokmuş.

Exynos 1580 yeterli ekranı iyi 22K ya iyi cihaz ama telefonun Samsung değilse ya da ekosistem önemli değilse MatePad 11.5s bakabilirsin.
Telefonum Galaxy S22, Huawei tarafı Google servisleri ve diğer desteklenmeyen ıvır zıvır ile uğraşmak istemediğimden benim için bir seçenek değil doğrusu.

Bazıları bunun kişiden kişiye değiştiğini söylüyor.

Net bir şey diyemiyorum çevremde başka kullanan olmadığı için.

Esnetmek mümkün ama gereksiz harcama yapmaktan kaçınmak istiyorum, S11 ekranı da çok küçük. Benim için en uygun başlangıç 12 inç ve yukarısı diyebilirim, ekranı tam bir kitap ve defter amacıyla kullanmak istiyorum; sürekli PDF dosyalarını büyütüp küçültmek bir yerden sonra can sıkar diye düşünüyorum. Telefonum Galaxy s22.

Yani plusa çıkmak isteniyorsanız ekran tercihinize göre başka Samsung modeli yok gibi.

Evet bunu birçok yerde okudum, Apple kalemlerindeki o "tık tık" sesi de yokmuş.

Mağazaya gidip denerseniz görürsünüz. Kalemin ucu biraz daha yumuşak ve sessiz.

Net bir şey diyemiyorum çevremde başka kullanan olmadığı için.
Biraz şans meselesi sanırım.

Yani plusa çıkmak isteniyorsanız ekran tercihinize göre başka Samsung modeli yok gibi.
Samsung'un TFT diye belirttiği ekran hakkında bilginiz var mı? Bu ekran iyiyse ve işlemcisi 4-5 yıl gibi bir süre zarfında konu mesajında belirttiğim amaçlara yeterli olacaksa üst modele harcama yapmak istemem doğrusu. S10 FE+ modeline fiyat bakımından daha yakınım diyebilirim, diğer durumda markete Ferrari ile gitmek gibi bir şey olur diye tahmin ediyorum.

Mağazaya gidip denerseniz görürsünüz. Kalemin ucu biraz daha yumuşak ve sessiz.
Tabii.

Samsung'un TFT diye belirttiği ekran hakkında bilginiz var mı? Bu ekran iyiyse ve işlemcisi 4-5 yıl gibi bir süre zarfında konu mesajında belirttiğim amaçlara yeterli olacaksa üst modele harcama yapmak istemem doğrusu. S10 FE+ modeline fiyat bakımından daha yakınım diyebilirim, diğer durumda markete Ferrari ile gitmek gibi bir şey olur diye tahmin ediyorum.

Maalesef o konu hakkında bilgim yok.

Telefonum Galaxy S22, Huawei tarafı Google servisleri ve diğer desteklenmeyen ıvır zıvır ile uğraşmak istemediğimden benim için bir seçenek değil doğrusu.

Benim de telefonum Samsung ama Huawei tablet kullanıyorum. Yani kesinlikle ıvır zıvırı ile uğraşmıyorsun ama istemiyorsan almak zorunda değilsin. Tab S10 FE+ alabilirsin.

İşlemci A56'nın işlemcisi, ekran konusunda IPS ekranlardan farkı yok.

Benim de telefonum Samsung ama Huawei tablet kullanıyorum. Yani kesinlikle ıvır zıvırı ile uğraşmıyorsun ama istemiyorsan almak zorunda değilsin. Tab S10 FE+ alabilirsin.

İşlemci A56'nın işlemcisi, ekran konusunda IPS ekranlardan farkı yok.
S10 FE+ ekranı, IPS ekranlı iPad'ler kadar iyi mi? A56 hakkında bilgim yok, işlemci sizce üzer mi?

S10 FE+ ekranı, IPS ekranlı IPad'ler kadar iyi mi? A56 hakkında bilgim yok, sizce üzer mi?

Düz IPad'lerin ekranı daha kötü iPad 10 sahibi olarak.
A56'nın işlemcisini kullanıyor çip Snapdragon 888 gücünde denilebilinir (S21 FE) performans konusunda 2 3 sene sorunsuz oyun oynatır mesela. 6 senede ders ve günlük kullanımda sorun çıkarmaz.