MeReKGs67
Üstün
Konu Başlıkları Gizle
Selamlar,
İnternette denk geldiğim çok nostaljik ve ilginç bir karşılaştırma videosunu sizinle paylaşmak istedim. 2002 yılında çıkan efsanevi PlayStation 2 orijinal GTA: Vice City ile yeni çıkan PS5 Pro üzerindeki The Definitive Edition sürümü yan yana getirilmiş.
Aralarındaki en dikkat çekici farklar:
Sizce hangisi daha iyi hissettiriyor? Orijinal PS2'nin nostaljik ve puslu 80'ler havası mı, yoksa PS5 Pro'nun yüksek çözünürlüklü ve saniyeler içinde açılan modern hali mi? Yorumlarınızı bekliyorum!
İnternette denk geldiğim çok nostaljik ve ilginç bir karşılaştırma videosunu sizinle paylaşmak istedim. 2002 yılında çıkan efsanevi PlayStation 2 orijinal GTA: Vice City ile yeni çıkan PS5 Pro üzerindeki The Definitive Edition sürümü yan yana getirilmiş.
Aralarındaki en dikkat çekici farklar:
Yükleme Süresi Uçurumu
- PS5 Pro: Menüden oyuna giriş toplam 23 saniye sürüyor.
- PS2: Orijinal DVD okuyucuyla yükleme tam 1 dakika 44 saniyede tamamlanıyor.
Yeni nesil NVMe SSD'lerin neredeyse 4.5 kat fark atması teknolojinin nereden nereye geldiğini çok net gösteriyor.
Atmosfer vs. Çözünürlük Tartışması
- PS2 Tarafı: Çözünürlük ve dokular eski olsa da o dönemin meşhur mor/turuncu Miami sisi, sıcak ışıklandırması ve pastel renk paleti oyuna acayip bir retro 80'ler havası katıyor.
- PS5 Pro (Definitive Edition): Dokular cam gibi net, ışıklar ve yansımalar modernleştirilmiş ve 60 FPS akıyor; ancak orijinal PS2'nin o puslu neon atmosferini bir miktar kaybettiğini düşünenler de az değil.
Sizce hangisi daha iyi hissettiriyor? Orijinal PS2'nin nostaljik ve puslu 80'ler havası mı, yoksa PS5 Pro'nun yüksek çözünürlüklü ve saniyeler içinde açılan modern hali mi? Yorumlarınızı bekliyorum!