Bütçe
23.000 TL

FurkaN35

Becerikli
1-2 hafta içinde ASUS Dual RX 9060 XT alacağım siteden 23 bin TL'ye son önerileriniz var mı? Çoğu kişi Sapphire yazacak ama almayı düşünmüyorum. Sadece aklımı çelen 2 şey var: 1 Thrustmaster T300s, 2 ekran kartı. O 2'sinden birini almak istiyorum. Ve ekran kartı siteden almak mantıklı mı?

Güncel sistemim: GTX 1660 Ti Dual, i5 12400F, Power Boost 650W.

Power Supply'i değiştireceğim ama 1-2 ay sonra.
bide çoğu oyunda renk ayarı kulanan biriyim amd nin renk ayarı nasıl?

İki kart da benzer performans ve benzer soğutma kapasitesine sahip. Fiyat farkı da az olduğu için kafana yatan modeli alabilirsin. 9060 XT güç tüketimi düşük olduğu için devasa farklar olmayacak.

Termal değerleri gayet normal.

ASUS Dual en kötü 9060XT modellerinden biri, farklı marka almanızı tavsiye ederim.

Dual serisi kullanıyorum, ben de 2019 senesinde üretilmiş. Işıkları da sönmedi bile, derecesi de iyi. Ekran kartım 1660 Ti Dual.
YouTube'da RX 9060 XT ASUS Dual'ın derecesine de baktım, gayet iyi derecesi vardı. Tabii benim kasa mesh olmadığı için biraz daha fazla ısınabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual serisi kullanıyorum bende 2019 senesinde üretilmiş ışıkları da sönmedi ekran kartım 1660 Ti Dual.
YouTube'ta RX 9060 XT ASUS Dual'ın derecesine de baktım gayet iyi derecesi vardı tabii benim kasa mesh olmadığı için biraz daha fazla ısınabilir.

9000 serisinde Dual serisi pek iyi değil, hotspot ve bellek ısısı Sapphire modellere göre daha yüksek. Kullanılmayacak kadar kötü değil ama fazladan para verip kötüsünü almak ne kadar mantıklı bilemedim.

Kart 2000 RPM'de çalışıyor, VRAM 88°C, Sapphire Pulse 1300 - 1400 RPM civarında çalışıyor, VRAM'ler 75°C civarlarında. 9000 serisinde dualların soğutması pek iyi değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey daha soracağım, ben çoğu oyunda renk ayarı kullanıyorum. NVIDIA'nın renk ayarları baya güzel, AMD'nin de öyle midir?
Ve şu anki ekran kartımı kaça satarım? Hiç bozulmadı, kutusu da duruyor. Bir de geçen yaz ilk defa termal macununu sürmüştüm, ekran kartının etiketleri açık yani.

Kart 2000RPM de çalışıyor VRAM 88C, Sapphire Pulse 1300 - 1400RPM civarında çalışıyor VRAM'ler 75C civarlarında. 9000 serisinde dualların soğutması pek iyi değil.
dB değerleri var mı? RPM bakarak dB değeri ölçülmez. Biri 1400RPM'deyken diğeri 2000 RPM'de aynı ses seviyesini verebilir. Ayrıca benim de dediğim gibi çok fark yok. Kart zaten 160W TDP sahip. Yani kişi Sapphire almak istemiyorsa almayabilir. Bir şey eksilmeyecek.

Bir şey daha soracağım, ben çoğu oyunda renk ayarı kullanıyorum. NVIDIA'nın renk ayarları baya güzel, AMD'nin de öyle midir?
Vibrance ayarı yapıyorsan AMD'de de saturation var. Onu arttırırsın.

dB değerleri var mı? RPM bakarak dB değeri ölçülmez. Biri 1400RPM'deyken diğeri 2000 RPM'de aynı ses seviyesini verebilir. Ayrıca benim de dediğim gibi çok fark yok. Kart zaten 160W TDP sahip. Yani kişi Sapphire almak istemiyorsa almayabilir. Bir şey eksilmeyecek.

Ben uyarımı yaptım, zaten alınmayacak bir model demedim. Alıp almamak kendisinin bileceği bir şey fakat 88C VRAM sıcaklığı iyi bir değer değil üstelik bu kadar yüksek RPM'de.