Bütçe
23.000 TL

15295

Uzman
Arkadaşlar selamlar, iyi geceler diliyorum hepinize.

Ekipmanlarımı güncellemek istiyorum. Şu an aktif olarak kullandıklarım, Redragon Draconic K530 PRO, Razer Viper V3 Hyperspeed, Razer Barracuda X 2022. Kulaklığımın deri kısmı yaklaşık 4 senelik bir kullanım sonrası soyulmaya başladı, gerçekten çok memnundum şu ana kadar. Umuyorum yeni alacağım da aynı memnuniyeti sağlar :D Hazır kulaklığı değişirken diğerlerini de değişmek istedim.

Öncelikle, kulaklık için herhangi bir bütçem yok. Bu modeller arasında kaldım: Corsair HS80 Max Wireless / ASUS ROG Delta II / Logitech G Pro X 2 Superlight (Pro X modeli de olabilir, aralarındaki farkı bilmiyorum.)

Klavye ve mouse için ise seçeneklerim şunlar:
Lamzu Maya X - WAIZOWL OGM Cloud Crimson Lion
Chilkey Slice75 HE - Chilkey ND75
İkisi için toplam bütçe 15.000 - 16.000 TL falan olur. Klavye manyetik olması şart değil, zaten pek değmiyor herhalde almaya. Önerildiği için ekledim manyetik olanı.

Beklentilerim ise ilk olarak şu an kullandıklarımdan iyi olmaları tabii ki.

Fare ve kulaklık mümkünse kablosuz olsun. Klavye kablosuz olmasa da olur. Kulaklığın mikrofonu iyi olursa mükemmel olur. Bir de jak girişli bir kulaklık önerilir mi bilmiyorum ama şu an Moondrop Echo-A kullanıyorum. Bunda sadece jak girişi var. Açıkçası bu ürün de boşa çıksın istemem ama eğer derseniz ki buna gerek yok, o zaman sorun olmaz :)

Değerli yanıtlarınız, önerileriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum, iyi geceler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofon olarak Pelta daha iyi. Delta II gereksiz pahalı.
Hmm, anladım teşekkür ediyorum.
Corsair mikrofon konusunda en iyisiydi diye biliyordum ben. Pelta ile karşılaştırdığımızda durum ne olur peki?

Ayrıca bu Lamzu Maya falan çok öneriliyordu. Siz neden onu tercih etmediniz acaba? Sizin attığınıza göre farkları nedir?

Ayrıca bu Lamzu Maya falan çok öneriliyordu. Siz neden onu tercih etmediniz acaba? Sizin attığınıza göre farkları nedir?
Boyut, batarya, sensör, malzeme ve encoder'ı. Bende kullanıyorum taş gibi mouse. Corsair ve Pelta arasında çok bir fark yok Pelta daha ucuz diye attım ama Corsair'da sağlamdır.

@23783 hocam selamlar;

Kulaklık konusunda Delta 2'ye karar verdim. Mouse konusu biraz kafamı kurcalıyor, delikli önerdiğiniz modele alışabilir miyim, elimi rahatsız eder mi etmez mi bilmiyorum hiç. Mecbur bir yerlerde denemem şart. Siz ne kadar sürede alıştınız deliksiz mouse kullanmaya acaba? Yani her ne kadar diğerlerinden iyi olsa bu kadar hafiflik, delikli tasarım vesaire dışardan bakınca çok sağlam değil hissiyatı veriyor bu mouse'lara. Sizce sağlam mı? Düşme darbelerine karşı dayanıklı mı acaba test etme fırsatınız oldu mu? :D . Deliksiz bir mouse önerseniz ne önerirdiniz?
Klavyeye gelirsek sizin önerdiğiniz model de, benim en başta attığım Chillkey markası da incelemelerde gördüğüm kadarıyla gayet sağlam kaliteli ürünlermiş. Chillkey'e nazaran sizin attığınız Furycube'un farkı nedir?

Ayrıca,
@LH44 , @Toby Fox , @michaelscofield ekipman konularında sizlere de sık denk geldiğim için etiketlemek istedim. Konuya göz gezdirirseniz sevinirim :D Sipariş etmeden önceki son aşamadayım yardım lazım biraz dostlar...

Özet olarak açıklama yapayım, kulaklığa karar verdim aslında alternatiflerden bazılarını eledim geriye 2 tane kaldı G PRO X 2 ve ROG Delta. Corsair mikrofonu dışında her şeyi kötüymüş. Pelta ise Delta'nın alt modeli zaten. Logitech ve Delta 2 kalıyor geriye. ASUS'a daha çok güvendiğim için Delta alasım geldi açıkçası.

Fare ve klavye konusunu da yukarıda açıkladım. Bir onlar kaldı karar veremediğim.

Son düzenleme:
@23783 hocam selamlar;

Kulaklık konusunda Delta 2'ye karar verdim. Mouse konusu biraz kafamı kurcalıyor, delikli önerdiğiniz modele alışabilir miyim, elimi rahatsız eder mi etmez mi bilmiyorum hiç. Mecbur bir yerlerde denemem şart. Siz ne kadar sürede alıştınız deliksiz mouse kullanmaya acaba? Yani her ne kadar diğerlerinden iyi olsa bu kadar hafiflik, delikli tasarım vesaire dışardan bakınca çok sağlam değil hissiyatı veriyor bu mouse'lara. Sizce sağlam mı? Düşme darbelerine karşı dayanıklı mı acaba test etme fırsatınız oldu mu? :D . Deliksiz bir mouse önerseniz ne önerirdiniz?
Klavyeye gelirsek sizin önerdiğiniz model de, benim en başta attığım Chillkey markası da incelemelerde gördüğüm kadarıyla gayet sağlam kaliteli ürünlermiş. Chillkey'e nazaran sizin attığınız Furycube'un farkı nedir?
1 haftada alıştım çok rahatsız etmiyor malzemesi vb. Deliksiz mouse olarak DA V3 Pro olabilir iyi mousetur.

Furycube'un bataryası çok iyi. Chillkey'de ekran olduğu için bataryası daha hızlı bitecektir.

Son düzenleme: