Bütçe
24.000 TL
Telefonda sadece arada bir TFT oynarım o kadar. Bu sebeple benim için gerekli olan şey kameranın nasıl olduğu ve telefonun düz şekilde çalışırken yavaşlamaması. Bu gereksinimlerini karşılayacak telefon hangisi?

Düşündüğüm telefon; https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-galaxy-a36-5g-8-256-gb-akilli-telefon-siyah.html
Güncelleme ve ısınma önemli değilse S21 FE. Kameradan dolayı öneriyorum.

A36 sensörü çok küçük çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme ve ısınma önemli değilse S21 FE. Kameradan dolayı öneriyorum.

A36 sensörü çok küçük çünkü.
Hocam, Epey'de araştırırken fark ettim. Kamerası S21 FE modelinin kamerası 12 MP'yken A36 modelinin 50 MP'si var. Tam olarak nasıl daha iyi bir kameraya sahip? (MP falan nedir tam bilmiyorum.)

Hocam, Epey'de araştırırken fark ettim. Kamerası S21FE modelinin kamerası 12MP'yken A36 modelinin 50MP'si var. Tam olarak nasıl daha iyi bir kameraya sahip. (MP falan nedir tam bilmiyorum.)

MP önemli ama zaten 50MP’ye ihtiyaç duymayacaksınız büyük ihtimal.

Bir megapiksel (genellikle MP olarak kısaltılır), bir görüntü, video veya kamera sensörünün çözünürlüğünü ölçmek için kullanılan yaklaşık bir milyon piksele eşit bir birimdir. Örneğin, 12 megapiksellik bir kamera yaklaşık 12 milyon toplam piksele sahip görüntüler üretir.

Daha yüksek megapiksele sahip görüntüler veya videolar daha fazla ayrıntı içerebilir ancak dosya boyutları da daha büyüktür ve görüntüleme çiplerinin işleyip iletmesi için daha fazla iş yükü vardır.
(https://www.infinitioptics.com/glossary/megapixel-mp)

A56 alabilirsin.

Bütçe biraz daha çıkarsa Honor 200.

Hocam, Epey'de araştırırken fark ettim. Kamerası S21 FE modelinin kamerası 12 MP'yken A36 modelinin 50 MP'si var. Tam olarak nasıl daha iyi bir kameraya sahip? (MP falan nedir tam bilmiyorum.)

MP'nin bir önemi yok. Öyle olsa en iyi telefon Redmi Note 13 Pro+ olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
A56 ve Honor 200 dışında iyi kamera önermem bu bütçede. Eğer alabilirsem 12 GB Honor 200 al.

MP önemli değil, sensör kalitesi diyafram değeri vs önemli burada. Sensörlerin büyüklüğü de önemli. MP önemli ama diğerleri kötü olursa çok önemi kalmıyor. S21 FE kamerası iyi ama sadece kamera için önermem. A56 daha iyi olur genel olarak. Veya Honor 200.onun dısında kamerası biraz daha kötü olabilir ama nothing 2A bakabilirsin.

A56 ve Honor 200 dışında iyi kamera önermem bu bütçede. Eğer alabilirsem 12 GB Honor 200 al.

MP önemli değil, sensör kalitesi diyafram değeri vs önemli burada. Sensörlerin büyüklüğü de önemli. MP önemli ama diğerleri kötü olursa çok önemi kalmıyor. S21 FE kamerası iyi ama sadece kamera için önermem. A56 daha iyi olur genel olarak. Veya Honor 200.onun dısında kamerası biraz daha kötü olabilir ama nothing 2A bakabilirsin.
A56 bu bütçede bulamaz.

1k veremiyorsa alamaz.

Onun dısında ben olsam A36 yerine nothing 1 alırdım kamera konusunda.
Nothing Phone 1'in arka kısmı çok hızlı kırılıyor diye almak istemiyorum. Telefonlarımı çok hızlı kırabilme gibi bir cenabetim var.

Muhtemelen S21FE'yi tercih edeceğim. Bu fiyat aralığındaki en iyi kameraya sahip telefon anladığım kadarıyla. Eğer A36 ile kamerasında çok fark yoksa onu tercih edeceğim. Tam olarak ne kadarlık bir fark olur? Gözle belli bir şekilde anlaşılır ise direkt S21FE alıcam.

Son düzenleme:
Nothing Phone 1'in arka kısmı çok hızlı kırılıyor diye almak istemiyorum. Telefonlarımı çok hızlı kırabilme gibi bir cenabetim var.

Muhtemelen S21 FE'yi tercih edeceğim. Bu fiyat aralığındaki en iyi kameraya sahip telefon anladığım kadarıyla. Eğer A36 ile kamerasında çok fark yoksa onu tercih edeceğim. Tam olarak ne kadarlık bir fark olur? Gözle belli bir şekilde anlaşılır ise direkt S21 FE alacağım.

S21 FE önermem şahsen. Biraz daha ver A56 al. S21 FE önermeme sebebim, eski olması kronik işlemciye sahip olması (ısınma sorunları) bataryası çok kötü ama ısınsın, bataryasıda kötü olsun diyorsanız alabilirsiniz. Onun dısında A56 alın derim.