Bütçe
24.000 TL
O da var, App vault da devre dışı bırakılması lazım. Yerine Google discover da konulabilir ama App vault kaldırılmalı :D

Allah'tan düz Xiaomi alıyor uğraşsa kaldırsa sistem çökmez.
Ama yurt dışı cihaz işi sıkıntılı biraz. Server kayıt etsen updatelerde sorun çıkar uğraştırabilir, direnç yapsan cihaza müdahale o daha sorun.
Kayıtsız kullan desek Xiaomi yerine yurt dışı Samsung alsın deriz.

Yurt dısı almazdım. Yoksa 15T modeli daha iyi tabii.
Eğer 128 GB olması önemli değilse A57 alın. Yoksa A56 alın.
Yurt dışı tercih edilmemesinin bir sebebi var mıdır? Çevremde birçok kişi kullanıyor ve sorun yaşamadıkları için biraz da düşündüm, sebebi oydu aslında.
A57 fiyatlandırması çok saçma, bu fiyata 128 GB olanını dahi göremedim ama o fiyatta olsaydı 128 GB A57 tercih ederdim tabii ama 29.000 ₺ hak ettiğini hiç düşünmüyorum.

Yurt dışı tercih edilmemesinin bir sebebi var mıdır? Çevremde birçok kişi kullanıyor ve sorun yaşamadıkları için biraz da düşündüm, sebebi oydu aslında.
Yazılımsal IMEI ise sıfırlama veya güncelleme durumunda IMEI uçuyor.

Direnç IMEI ise cihazın anakartına müdahale yapılıyor, sıvı geçirmezliği gidiyor, ısınma ve performans kaybı oluyor ve anakart ömrü kısalıyor.

En garantisi Server Kayıt IMEI, onda hiçbir şey olmuyor ister sıfırla ister güncelle.

Evet A56 sizin için daha iyi.

Mi Video'da reklam var, onu devre dışı bırakacaksınız. Dosya yöneticisinde pop up geliyor o devre dışı bırakılmıyor, gizlice bir klasörün ucuna gözükmeyecek şekilde saklayıp Google Files indirip varsayılan yapacaksınız. Security bildirimlerini devre dışı bırakacaksınız. Mi Browser sözleşmesini reddedip ağ erişimini kapatıp bildirim iznini geri çekeceksiniz. Yetkilendirme menüsünden MSA'yı kapatacaksınız. Diagnostics verilerini zaten kapatmak lazım.

Yani bana zevkli de size zor gelir bunlar diye düşünüyorum.
Böyle söylediklerinize bakınca çok uğraştırıcı duruyor. A56'ya aklım daha çok kaydı şu an

A57 fiyatlandırması çok saçma, bu fiyata 128 GB olanını dahi göremedim ama o fiyatta olsaydı 128 GB A57 tercih ederdim tabii ama 29.000 ₺ hak ettiğini hiç düşünmüyorum.

A57'yi sarı sitede kapalı kutu alabilirsiniz, ucuza satıyorlar (128 24-25k, 256 27-28k)
Onun dısında yurt dışı neden tercih edilmemeli bahsettim.

Bence yurt disi isi biraz dusundurucu. TR alirsan satmak istesen daha karli satarsin ornegin. Model yukseltmen gerekirse bir adim one atar.
Yurt dışı olanlarında piyasası ikinci eli kendi fiyatına göre baktığımızda aynı değil mi? Sonuçta alırken uyguna alınıyor, satarken ona göre satılıyor. Yanlış mı biliyorum?

Böyle söylediklerinize bakınca çok uğraştırıcı duruyor. A56'ya aklım daha çok kaydı şu an
Bu konuma bakmanızı öneririm hocam.

Yurt dışı olanlarında piyasası ikinci eli kendi fiyatına göre baktığımızda aynı değil mi? Sonuçta alırken uyguna alınıyor, satarken ona göre satılıyor. Yanlış mı biliyorum?
Aldigin cihaza gore degisir. Server kayitliyi satmasi kolay ama IMEI veya direnc yapilmis cihazlar gitmiyor. TR'ye gore satmasi daha ugrastirici.

@Weybipi, 160 pil dongusundeyim. 120 Hz adaptif parlaklik kullanıyorum. 20-80 arasi şarj ederim hep. 60 Hz kullanmadim hiç. Ekran sürem 3-4 saat (YouTube cogunlukla gerisi finans). Boyle kullandigimda 2-3 gunde bir şarj ediyorum. Hizli şarj kullanmiyorum.