Bütçe
24.000 TL

Noxy

Gelişen
Merhaba, Ryzen 7 5700X3D işlemci kullanıyorum ve güncel ekran kartım GTX 1660 6 GB. Maksimum 24.000 TL bütçem var; ekran kartı önerilerinde bulunabilir misiniz? Ağırlıklı olarak online — rekabetçi tarzı oyunlar oynuyorum. Arada sırada hikayeli oyunlar oynuyorum ve yayın açıyorum. Belirttiğim bütçe maksimum; ayrıca kesinlikle ikinci el bir kart almayı düşünmüyorum.

İlk önceliğim NVIDIA kartlar: hem teknoloji hem de ileride satarsam AMD'ye göre daha rahat elden çıkarabileceğimi düşünüyorum. Buna göre önerileriniz varsa iletirseniz sevinirim.

Geçen hafta RTX 3080 10G aldım fakat garanti belgesi bulamadığım ve ürünün kutusu yırtık olmasından dolayı iade ettim. Şu an düşüncelerim: ASUS PRIME 5060 Ti 8G (3 fan) ya da RTX 3060 12G. Tavsiyeleriniz ve fikirlerinizi sunarsanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Ryzen 7 5700X3D işlemci kullanıyorum ve güncel ekran kartım GTX 1660 6 GB. Maksimum 24.000 TL bütçem var; ekran kartı önerilerinde bulunabilir misiniz? Ağırlıklı olarak online — rekabetçi tarzı oyunlar oynuyorum. Arada sırada hikayeli oyunlar oynuyorum ve yayın açıyorum. Belirttiğim bütçe maksimum; ayrıca kesinlikle ikinci el bir kart almayı düşünmüyorum.

İlk önceliğim NVIDIA kartlar: hem teknoloji hem de ileride satarsam AMD'ye göre daha rahat elden çıkarabileceğimi düşünüyorum. Buna göre önerileriniz varsa iletirseniz sevinirim.

Geçen hafta RTX 3080 10G aldım fakat garanti belgesi bulamadığım ve ürünün kutusu yırtık olmasından dolayı iade ettim. Şu an düşüncelerim: ASUS PRIME 5060 Ti 8G (3 fan) ya da RTX 3060 12G. Tavsiyeleriniz ve fikirlerinizi sunarsanız çok memnun olurum.
Ekimde RX 9070 GRE Çıkacak 16GB ve 256-Bit 5070'den %5 Güçlü Olacak 499$ Msrp ile çıktı Türkiyeye 23.000-24.000₺ Bandında Gelir

RTX 30 serisinin üst modellerini almayacaksanız o bütçede artık önermem. Bütçenizde 5060 Ti 16 GB alabiliyorsanız onu alın. Ti 8 GB para vermeye gerek yok.
RTX 5060 Ti 16GB alınmaz artık. RX 9070 GRE çıktığında kesin bir 5060 Ti'lerin düşüş tablosunu göreceğiz.

İlk önceliğim NVIDIA kartlar: Hem teknoloji hem de ileride satarsam AMD'ye göre daha rahat elden çıkarabileceğimi düşünüyorum. Buna göre önerileriniz varsa iletirseniz sevinirim.

Geçen hafta RTX 3080 10G aldım fakat garanti belgesi bulamadığım ve ürünün kutusu yırtık olmasından dolayı iade ettim. Şu an düşüncelerim: ASUS Prime 5060 Ti 8G (3 fan) ya da RTX 3060 12g. Tavsiyeleriniz ve fikirlerinizi sunarsanız çok memnun olurum.

DirectX 12 ve Vulkan ağırlıklı oyunlar oynayacaksan 9060XT. Yok DirectX 11 oyunları da oynarım diyorsan 5060 Ti.

Ekimde RX 9070 GRE Çıkacak 16GB ve 256-Bit 5070'den %5 Güçlü Olacak 499$ Msrp ile çıktı Türkiyeye 23.000-24.000₺ Bandında Gelir

MSRP fiyatı $499 ise ülkede ki vergilerle bütçenin üzerinde kalabilir diye düşünüyorum.

RTX 30 serisinin üst modellerini almayacaksanız o bütçede artık önermem. Bütçenizde 5060 Ti 16 GB alabiliyorsanız onu alın. Ti 8 GB para vermeye gerek yok.

2K - 4K gibi çözünürlüklerde oynamıyorum FHD şekilde oynuyorum. Şu anki 6G kartımda sorun yaşadığımı hatırlamıyorum ama sürüm yükseltmek istediğim için güncellemeyi düşünüyorum.

Ek olarak konuda belirttiğim kartları düşündüğüm kartlar olarak söyledim farklı kart modellerine de açığım.