519

Başarılı
Makaleler
8
Ay ve Satürn Dünya'daki gözlemcilerin bakış açısına göre gün geçtikçe yakınlaşıyor, ben de birkaç gündür bu olayı takip ediyorum. 24 Temmuz'u 25 Temmuz'a bağlayan gecede iki gök cismi birbirlerine en yakın konuma gelecek -mesafe olarak değil, Dünya'daki gözlemcilerin bakış açısına göre en yakın konuma gelecek- hatta Zelanda ve Fiji gibi bazı ülkelerde Ay Satürn'ün üzerini kısa bir süreliğine örtecek. Biz bu olayı örtülme değil kavuşum olarak göreceğiz, iki gök cisminin kavuşumu Türkiye saatiyle yaklaşık 00.00-03.00 dolaylarında çıplak gözle izlenebilecek.

Satürn'ün halkalarını çözmek için açıklığı 60 mm'den yüksek teleskop gerekebilir, çıplak gözle ve dürbünle Satürn sarımsı bir nokta olarak görünecektir.

1721764054056.webp

Ay ve satürn dünya'daki gözlemcilerin bakış açısına göre gün geçtikçe yakınlaşıyor, ben de birkaç gündür bu olayı takip ediyorum. 24 Temmuz'u 25 Temmuz'a bağlayan gecede iki gök cismi birbirlerine en yakın konuma gelecek -mesafe olarak değil, dünya'daki gözlemcilerin bakış açısına göre en yakın konuma gelecek- hatta zelanda ve Fiji gibi bazı ülkelerde ay satürn'ün üzerini kısa bir süreliğine örtecek. Biz bu olayı örtülme değil kavuşum olarak göreceğiz, iki gök cisminin kavuşumu Türkiye saatiyle yaklaşık 00.00-03.00 dolaylarında çıplak gözle izlenebilecek.

Satürn'ün halkalarını çözmek için açıklığı 60 Mm'den yüksek teleskop gerekebilir, çıplak gözle ve dürbünle satürn sarımsı bir nokta olarak görünecektir.

Eki Görüntüle 68127

Hatırlatır mısınız? Ben unutuyorum hep.

Ay ve Satürn Dünya'daki gözlemcilerin bakış açısına göre gün geçtikçe yakınlaşıyor, ben de birkaç gündür bu olayı takip ediyorum. 24 Temmuz'u 25 Temmuz'a bağlayan gecede iki gök cismi birbirlerine en yakın konuma gelecek -mesafe olarak değil, Dünya'daki gözlemcilerin bakış açısına göre en yakın konuma gelecek- hatta Zelanda ve Fiji gibi bazı ülkelerde Ay Satürn'ün üzerini kısa bir süreliğine örtecek. Biz bu olayı örtülme değil kavuşum olarak göreceğiz, iki gök cisminin kavuşumu Türkiye saatiyle yaklaşık 00.00-03.00 dolaylarında çıplak gözle izlenebilecek.

Satürn'ün halkalarını çözmek için açıklığı 60 mm'den yüksek teleskop gerekebilir, çıplak gözle ve dürbünle Satürn sarımsı bir nokta olarak görünecektir.

Eki Görüntüle 68127
Hocam önceden yaşananlar arasındaki en yakını ile bu olacak arasında ne kadar bir yakınlık farkı söz konusu?

Son düzenleme: