Merhaba,
OEM sistemleri çok inceledim fakat bir türlü istediğim konfigürasyonu hiçbirinde mantıklı fiyata oluşturamadım.
Yani ya RAM CL46 oluyor ya da RTX 5090'ın en alt soğutmalı versiyonu seçtiriyorlar. Ben de bu yüzden parçaları ayrı ayrı almayı seçtim.
Aynı fiyat veya biraz ucuz bile oluyor hatta enteresan şekilde.
Uzun süreler boyunca bu sistemi kullanmak istediğim için bazı parçaları da uzun yıllar kullanılabilecek olanlardan seçmeye çalıştım.
Şu anda kullandığım GTX 1080'li sistemi de 6 yıldır kullanıyordum.
Artık AI içeriklerini local olarak üretmek istediğim için böyle bir bilgisayara geçmeyi planlıyorum.
Bu sistem sizce uyumlu mudur? Ekstra değişiklik nerelerde gerekir?
Elimde önceden almış olduğum şu SSD var. Ekstra olarak kullandığım NVMe SSD'yi de bu sisteme takacağım.
OEM sistemleri çok inceledim fakat bir türlü istediğim konfigürasyonu hiçbirinde mantıklı fiyata oluşturamadım.
Yani ya RAM CL46 oluyor ya da RTX 5090'ın en alt soğutmalı versiyonu seçtiriyorlar. Ben de bu yüzden parçaları ayrı ayrı almayı seçtim.
Aynı fiyat veya biraz ucuz bile oluyor hatta enteresan şekilde.
Uzun süreler boyunca bu sistemi kullanmak istediğim için bazı parçaları da uzun yıllar kullanılabilecek olanlardan seçmeye çalıştım.
Şu anda kullandığım GTX 1080'li sistemi de 6 yıldır kullanıyordum.
Artık AI içeriklerini local olarak üretmek istediğim için böyle bir bilgisayara geçmeyi planlıyorum.
Bu sistem sizce uyumlu mudur? Ekstra değişiklik nerelerde gerekir?
- İşlemci: Ryzen 9 9950X3D 5.0 GHz 128 MB 170W AM5 Fansız Tray
- Anakart: MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI Soket AM5 DDR5 8400Mhz 5G LAN WIFI 7 RGB ATX Anakart
- RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB F5-6000J3636F16GX2-TZ5NR Bellek Modülü 32 GB 2 x 16 GB DDR5 6000 MHz
- Ekran kartı: MSI GeForce RTX 5090 32G GAMING TRIO OC GDDR7
- Soğutma: MSI MAG CORELIQUID A13 360 360 mm AGRB Sıvı İşlemci Soğutucusu
- PSU: CORSAIR RM1000e 1000W 80+ Gold 140mm ATX 3.1 Full Modüler Fanlı Güç Kaynağı
- Kasa: Aerocool P500C ARGB Fanlı ATX Bilgisayar Kasası
Elimde önceden almış olduğum şu SSD var. Ekstra olarak kullandığım NVMe SSD'yi de bu sisteme takacağım.
Son düzenleyen: Moderatör: