Bütçe
25.000-30.00

keirathemetz

Çalışkan
Dostlar merhaba, belirttiğim bütçe civarlarında sıfır ve 2. el karışık bir sistem toplamak istiyorum. Hazır sistemlere kıyasla kaliteli parçaların olması önemli. Mümkünse NZXT H5 Flow ve Lian Li mesh snow tarzı minimal ve şık bir kasa olursa iyi olur. Ekran kartı olarak NVIDIA düşünüyorum yapay zeka programlarıyla daha iyi çalıştığı için.

Her türlü fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Dostlar merhaba, belirttiğim bütçe civarlarında sıfır ve 2. el karışık bir sistem toplamak istiyorum. Hazır sistemlere kıyasla kaliteli parçaların olması önemli. Mümkünse NZXT H5 Flow ve Lian Li mesh snow tarzı minimal ve şık bir kasa olursa iyi olur. Ekran kartı olarak NVIDIA düşünüyorum yapay zeka programlarıyla daha iyi çalıştığı için.

Her türlü fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
- İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 5800X veya Intel Core i7-12700K
- İki işlemci de yüksek performans sunar ve çoklu işlemlerde iyidir. İkinci el bulma şansınız yüksek.

- Anakart:
- AMD için B550 veya X570 chipsetli bir anakart.
- Intel için Z690 veya Z790 chipsetli bir anakart.
- Markalar olarak MSI, ASUS veya Gigabyte tercih edilebilir.

- Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 3060 veya RTX 3070
- Yapay zeka çalışmaları için yeterli performans sunar. İkinci el alışveriş yaparken özellikle fan durumuna dikkat edin.

- RAM: 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Corsair, G.Skill veya Kingston marka tercih edilebilir.

- Depolama:
- 1TB NVMe SSD (Samsung 970 EVO veya Western Digital Black SN750)
- Ayrıca bir 2TB HDD (Seagate veya Western Digital) veri depolamak için eklenebilir.

- Güç Kaynağı (PSU): 650W - 750W 80+ Gold sertifikalı (Corsair veya Seasonic)
- Yeterli güç sağlamak için kaliteli bir PSU seçin.

- Kasa: NZXT H5 Flow veya Lian Li Mesh Snow
- Hem estetik hem de hava akışı konusunda başarılı modellerdir.

- Soğutma: Hava soğutucu (Noctua NH-D15) veya AIO sıvı soğutucu (Corsair H100i)
- İyi bir soğutma, performansınızı artırır.

Bu önerilerle birlikte toplamda 25.000-30.000 TL aralığında güzel bir sistem toplayabilirsiniz. İkinci el alışverişlerde deneyimli satıcılardan almak ve ürünlerin durumunu dikkatlice kontrol etmek önemlidir.