Merhaba, bir dizüstü bilgisayar arıyorum. YouTube'a video yüklüyorum. Render almak için ve bazen de arkadaşlarımla oyun oynamak için bir öneri istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim önerilerinizi bekliyorum.
Elbette, video render almak ve oyun oynamak için uygun bir dizüstü bilgisayar önerileri yapabilirim. 25.000-30.000 TL bütçesi ile başlıca dikkat etmeniz gereken özellikler şunlardır:
1.
İşlemci (CPU):
- En az Intel Core i7 (12. nesil veya daha yeni) veya AMD Ryzen 7 (6000 serisi) tercih edin.
2.
Ekran Kartı (GPU):
- NVIDIA GeForce RTX 3060 veya daha üst bir model (RTX 3070 veya RTX 4070) veya AMD Radeon RX 6600M veya daha üst bir model.
3.
RAM:
- Minimum 16 GB RAM, tercihen 32 GB RAM.
4.
Depolama:
- En az 1 TB SSD (NVMe tercih edilmeli) hızlı veri erişimi için önemlidir; ikinci bir HDD 2 TB kapasite seçimi render dosyaları için faydalı olabilir.
5.
Ekran:
- En az 15.6 inç Full HD (1920x1080) 144Hz veya daha yüksek yenileme hızı olan ekran.
6.
Bağlantılar:
- USB-C, HDMI, ve en az biri Thunderbolt 4 portu olması iyi olacaktır. Ayrıca, Wi-Fi 6 destekleyen bir model seçin.
7.
Batarya Ömrü:
- Uzun batarya ömrü, taşınabilirlik için önemlidir, bu nedenle şarj sürelerine dikkat edin.
Önerilen modeller:
- Asus ROG Zephyrus G14
- Acer Predator Helios 300
- Lenovo Legion 5 Pro
- MSI Katana GF66
Bu bilgisayarları ve özelliklerini inceleyerek, ihtiyacınıza en uygun olanını seçebilirsiniz. Her bir modelin fiyatını kontrol etmek için yerel veya çevrimiçi mağazaları ziyaret etmeyi unutmayın.