Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 25.000-35.000 TL
erdym
Üstün
Merhaba,
30-40k bandında TR'de resmi olarak sadece moza R5 var. Fanatec ürünleri yurt dışında yakın fiyatlarda daha iyi seçenekleri var. Türkiye'de hangi yöntemler ile edinebiliriz?
Oraya giden bir tanıdığına aldırabilirsin. Aksi takdirde vergisiyle bir tane de hediye alınıyor.
rvsfsh
Uzman
Aksi takdirde vergisiyle bir tane de hediye alınıyor.
Ne yazık ki öyle hocam.
AdvocateD
Becerikli
Sahibinden üzerinden sıfır satanlar var. Ama bu direksiyon setleri arızaya en meyilli ürünler olduğu için ben de alsam mı diye düşünürken Mozaya yöneldim ve garantili Moza R3 aldım. İlk günden arıza vermesinden dolayı bir daha garantisiz bir ürün almaya cesaret edemedim. Yurtdışından alsan garantiye yollasan dönüşte senden tekrar vergi almayacaklarının garantisi yok gümrük memurunun şeyinin keyfine bağlı afedersin.Merhaba,
30-40k bandında TR'de resmi olarak sadece Moza R5 var. Fanatec ürünleri yurt dışında yakın fiyatlarda daha iyi seçenekleri var. Türkiye'de hangi yöntemler ile edinebiliriz?
Ben şahsen Moza'dan ağzım yandığı için giriş seviyesi başka bir alternatif ürün olan PXN'in yeni VD serilerini bekliyorum. Aceleniz yoksa Aralık-Ocak gibi Gelbura.com tarafından getirilecekler. VD4 modeli 22 bin TL seviyesinden giriş yapacak. (Moza R3'e göre daha yüksek tork ve 24 bit encoder içeriyor yani daha yeni bir donanımı var.) Yurtdışı incelemelerinde oldukça beğenilmiş. PXN'in eski ürünleriyle alakası yok bunlar olmuş deniyor.
rvsfsh
Uzman
Sahibinden üzerinden sıfır satanlar var. Ama bu direksiyon setleri arızaya en meyilli ürünler olduğu için ben de alsam mı diye düşünürken Mozaya yöneldim ve garantili Moza R3 aldım. İlk günden arıza vermesinden dolayı bir daha garantisiz bir ürün almaya cesaret edemedim. Yurtdışından alsan garantiye yollasan dönüşte senden tekrar vergi almayacaklarının garantisi yok gümrük memurunun şeyinin keyfine bağlı afedersin.
Ben şahsen Moza'dan ağzım yandığı için giriş seviyesi başka bir alternatif ürün olan PXN'in yeni VD serilerini bekliyorum. Aceleniz yoksa Aralık-Ocak gibi Gelbura.com tarafından getirilecekler. VD4 modeli 22 bin TL seviyesinden giriş yapacak. (Moza R3'e göre daha yüksek tork ve 24 bit encoder içeriyor yani daha yeni bir donanımı var.) Yurtdışı incelemelerinde oldukça beğenilmiş. PXN'in eski ürünleriyle alakası yok bunlar olmuş deniyor.
Açıkçası fiyat olarak hala rekabetçi değil ve tr deki vergiler ile beraber vd6 bundel bile r5 den pahalı olur gibi geliyor.
AdvocateD
Becerikli
VD6'yı 30 bin TL'nin altında getirmeleri lazım zaten başka türlü zor. Yurtdışı fiyatlarına bakarsak VD6 bundle 400 dolar, Moza R5 440 dolar. VD6 fren performans kiti ve debriyajla bundle olarak geldiğinden aslına bakarsanız rekabetçi. İncelediğim kadarıyla yazılım kısmını da çözdüler. Ben Moza'da hakkımı kullandım şimdi sıra VD4 veya VD6'da.Açıkçası fiyat olarak hala rekabetçi değil ve tr deki vergiler ile beraber vd6 bundel bile r5 den pahalı olur gibi geliyor.
Diğer markaların bu fiyat bandında setleri olmadığı için Çinli markaların insafına kaldık maalesef. Fanatec dışında bu fiyat aralıklarında ürün yok onda da garanti sıkıntısı var.
Hocam ilgileniyorsanız Gelbura önümüzdeki hafta VD6 için önsipariş açacak. Fiyat olarak da Moza R5'in altında olacakAçıkçası fiyat olarak hala rekabetçi değil ve tr deki vergiler ile beraber vd6 bundel bile r5 den pahalı olur gibi geliyor.
Son düzenleme:
rvsfsh
Uzman
Hocam ilgileniyorsanız Gelbura önümüzdeki hafta VD6 için önsipariş açacak. Fiyat olarak da Moza R5'in altında olacak![]()
Yarın bu ürünü 34.000 getirebileceğini söyleyen biri ile görüşeceğim. Hali hazır da normal versionun da satıyor sıfır 30.000 e. Fanatec benim için daha avantajlı. GT3 gerçek bir simit 8nm tork opsiyonu geniş ekosistem ve güvenilir bir liman alman markası. Eğer anlaşamaz isem kesinlikle moza r5 yerine VD6 tercihim olur. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yarın kesin bir karara varmayı düşünüyordum iyi ki uyardınız.
Kokpit işini nasıl hallettiniz daha doğrusu yaptınız mı ya da böyle bir düşünceniz var mı.
Son düzenleme:
AdvocateD
Becerikli
34 bine GT3 bundle varsa tabiki onu alın ama dikkat edin 8 nm için Boost kit denilen ek adaptör gerekiyor onlarda.Yarın bu ürünü 34.000 getirebileceğini söyleyen biri ile görüşeceğim. Hali hazır da normal versionun da satıyor sıfır 30.000 e. Fanatec benim için daha avantajlı. GT3 gerçek bir simit 8nm tork opsiyonu geniş ekosistem ve güvenilir bir liman alman markası. Eğer anlaşamaz isem kesinlikle moza r5 yerine VD6 tercihim olur. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yarın kesin bir karara varmayı düşünüyordum iyi ki uyardınız.
Kokpit işini nasıl hallettiniz daha doğrusu yaptınız mı ya da böyle bir düşünceniz var mı.
Kokpit şuan için lüks benim için. Masa aparatıyla kullanacağım bir süre, daha sonra katlanabilen kokpitlerden alırım gerekirse. Gelbura tester olarak kullanacak beni
Evet hayırlı olsun
Son düzenleme:
rvsfsh
Uzman
Fiyatı gerçekten çok uygun ve masa bağlantı aparatı çok iyi duruyor kokpit de bile kullanılır.
Almanyada gt3 bundel ile aynı fiyat demek ki isteyince bu kadar uyguna satabiliyorlar.
Almanyada gt3 bundel ile aynı fiyat demek ki isteyince bu kadar uyguna satabiliyorlar.
Son düzenleme:
AdvocateD
Becerikli
Evet hocam. Ki bunu hava yoluyla getirdikleri halde bu fiyata koydular. Ama önsipariş sonrası fiyat artacağını söylediler. EUAS'da Vd4 dahil tüm modelleri sipariş etmiş ama onlarınki uyguna gelsin diye gemiyle geliyor en erken Aralık gibi gelir.Fiyatı gerçekten çok uygun ve masa bağlantı aparatı çok iyi duruyor kokpit de bile kullanılır.
Siz Fanatec de anlaşamadınız mı?