Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 25.000 TL
FMMX
Üstün
- ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMG
- MSI MAG 271QP QD-OLED X24
- Değil ama şöyle bir Samsung 27inç Monitör var
- https://www.akakce.com/monitor/en-u...k-pivot-240-hz-oyuncu-u-fiyati,877845197.html
Emirhan Abalı
Uzman
Samsungun 27 inç'i 30897 Tl ye düşmüş 3840*2160 Oled monitör
Aynı zamanda samsungun 2560*1440 Oled monitörü bundan birkaç hafta önce 16000 Tl ye düşmüştü
Bahsettiğim monitör buydu bu monitör samsungun sitesinde 16000 Tl ye inmişti birkaç hafta önce şuan stok yok ama geri gelebilir
- https://www.akakce.com/monitor/en-u...k-pivot-240-hz-oyuncu-u-fiyati,877845197.html
Son düzenleme:
yusufumm07
Üstün
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 50
271QP'nin incelemesini bulamadim, yorum yapamayacagim o yuzden.
XG27AQDMG ile alakali incelemeler var, yorum yapabilirim onun icin.
WOLED yani LG panel kullaniliyor. Bu panel glossy coatinge sahip. Yani cok isikli veya gunese bakan bir yerde olacaksa yansima performansi kotu olacagi icin ekrani gormekte zorlanabilirsin. WOLED oldugu icin RWBG subpixel layouta sahip, eger surekli websitelerinde dolasiyorsan ve Word vs. gibi cok yazi iceren programlar kullaniyorsan rahatsiz edebilir, cogu programda ClearType destegi var gerci ama ClearType ile bile rahatsiz edebiliyor hala. Tabii bu modelin en buyuk artisi, OLED'lerin en buyuk problemi olan maksimum parlakligin dusuklugune cozum getirilmesi. Bu model, 350cd'ye kadar yukselebilen bir maksimum parlakliga sahip. Cogu OLED modelin maksimum parlakligi 270cd civari. 270 nerede, 350 nerede... Sirf bu yuzden bile diger OLED'lerden bir adim onde olan bir model.
WOLED yani LG panel kullaniliyor. Bu panel glossy coatinge sahip. Yani cok isikli veya gunese bakan bir yerde olacaksa yansima performansi kotu olacagi icin ekrani gormekte zorlanabilirsin. WOLED oldugu icin RWBG subpixel layouta sahip, eger surekli websitelerinde dolasiyorsan ve Word vs. gibi cok yazi iceren programlar kullaniyorsan rahatsiz edebilir, cogu programda ClearType destegi var gerci ama ClearType ile bile rahatsiz edebiliyor hala. Tabii bu modelin en buyuk artisi, OLED'lerin en buyuk problemi olan maksimum parlakligin dusuklugune cozum getirilmesi. Bu model, 350cd'ye kadar yukselebilen bir maksimum parlakliga sahip. Cogu OLED modelin maksimum parlakligi 270cd civari. 270 nerede, 350 nerede... Sirf bu yuzden bile diger OLED'lerden bir adim onde olan bir model.
WOLED oldugu icin RWBG subpixel layouta sahip, eger surekli websitelerinde dolasiyorsan ve Word vs. gibi cok yazi iceren programlar kullaniyorsan rahatsiz edebilir, cogu programda ClearType destegi var gerci ama ClearType ile bile rahatsiz edebiliyor hala.
Bunun çözümü var. MacType güncel sürüm ile fontlar gayet güzel gözüküyor.
Conqueror
Başarılı
271QP'nin incelemesini bulamadim, yorum yapamayacagim o yuzden.
MSI 271QP 2025 Üretim yeni OLED imiş ve parlaklığı artırılmış. O yüzden Oled care 2.0 falan gelmiş bu monitör ile yanlış hatırlamadıysam. O yüzden bunu almak istedim ama nedesen çoğu kişi bana LG Oddsey G6'yı öneriyor sebebi nedir anlamadım.
Amazonda bir kullanıcı LG G6 Oddsey için şunu demiş: Yüksek kaliteli ips bir monitör ile arasında çok büyük bir fark yok. Daha yeni paneller kullanan OLED monitörlere yönelmenizi öneririm. Bu üründe 1. nesil QD-OLED kullanılıyor.
O yüzden LG almak istemiyorum. Arkadaşım da da LG OLed var o da başka marka almamı öneriyor.
- Makaleler
- 50
@Conqueror, Odyssey G6 LG'nin degil, Samsung'un modeli. Hatta tam ismi Samsung Odyssey OLED G6.
OLED G6 o kadar iyi bir OLED monitor degil, minimum butcede OLED isteyenlerin alacagi monitor olarak karsimiza cikan bir modeldir G6.
OLED G6 o kadar iyi bir OLED monitor degil, minimum butcede OLED isteyenlerin alacagi monitor olarak karsimiza cikan bir modeldir G6.
Conqueror
Başarılı
Galiba MSI MAG 271QP ' yi alacağım ya.
- Makaleler
- 50
@Conqueror, bu arada 271QP ile ayni aileden olan 272QP'ye baktim, QP ailesinde belirgin bir parlaklik yukselisine gitmis muhtemelen MSI, cunku QPX ve QRX modellerinde en yuksek parlakliga sahip model 260cd civarindayken 272QP'de bu deger 310cd'ye kadar yukselmis. Tabii yine XG27AQDMG'deki gibi bir parlaklik yok ama yine de oldukca yuksek QD-OLED standartlari icin. Muhtemelen 271QP'nin de parlakligi 310cd civaridir.