Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bu konuda @Ayhan Dönmez soğutucu dışında fark yok demiş, siz çipi farklı dediniz. O yüzden bilemedim. Yani fark yoksa bunu alalım HB'den. Ben de tercih ederim Gamers Arena ama daha muhatap bulacağı yer olsun istedi.
@Ayhan Dönmez, Patriot mantıklı duruyor da satıcıyı olarak daha bilindik yer istedi. Viper Elite kötü mü? Viper Venom'u Gamers Arena satıyor diye çok istemedi.
Vatan, MediaMarkt, Amazon, HB gibi satıcı istiyor. Corsair 6000 MHz CL36 falan var. Bir de timing falan uğraşmaz. EXPO açıp kullanacak. Anakart X870 olacak.
Şu anda krizden dolayı modüllerin fiyatları eşitlendi. Micron zaten son kullanıcıdan çekildi. Şu anda 16 GB modüllerden Patriot ve Goodram harici alınası çok bir model yok ne yazık ki. Kit şeklinde alırsa da mebla boş yere yükselecek. Aracı Amazon ise sorun olmaz ama. EXPO için yine Patriot 6000 CL30 mantıklı, diğer seçenek Goodram. Corsair olan Samsung. Corsair bir tık problematik AM5'te. PMIC farklı kullanıyor, bir de CL30 olanı M-die, CL36 olanı Samsung. Fiyat avantajı yokken Hynix harici alınmamalı.
Bu konuda @Ayhan Dönmez soğutucu dışında fark yok demiş, siz çipi farklı dediniz. O yüzden bilemedim. Yani fark yoksa bunu alalım HB'den. Ben de tercih ederim Gamers Arena ama daha muhatap bulacağı yer olsun istedi.
@Ayhan Dönmez, Patriot mantıklı duruyor da satıcıyı olarak daha bilindik yer istedi. Viper Elite kötü mü? Viper Venom'u Gamers Arena satıyor diye çok istemedi.
Vatan, MediaMarkt, Amazon, HB gibi satıcı istiyor. Corsair 6000 MHz CL36 falan var. Bir de timing falan uğraşmaz. EXPO açıp kullanacak. Anakart X870 olacak.
Mevcut fiyatlardan dolayı bu modül haricinde mantıklı bir tane henüz yok piyasada. 2x16 almak lazım, 2. elde 15.000 TL bandına bulunuyor. M-die çıktığını görmedim son zamanlarda, h-die dr geliyor özellikle. A-die'dan farkı yok, firma özel adlandırması. Dr olması da yine normal kullanıcıyı etkileyecek bir durum değil. DDR5 genel olarak ısınıyor, aktif soğutmak lazım. AM5 sistemlerde düz EXPO çok uygun değil, tuning ile daha çok verim alırsın.