• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

25.000 TL bütçede R7 9800X3D işlemcili sisteme 2x16 DDR5 RAM önerisi

Bütçe
25.000 TL
@Caner Uncu, Viper Elite almak için hiçbir sebep yok hocam. Albenisi 0 Venom varken.

Ayrıca Gamers Arena iyi bir satıcıdır, aracı olarak ise Amazon var arkanızda, sorun olmaz.

Bu konuda @Ayhan Dönmez soğutucu dışında fark yok demiş, siz çipi farklı dediniz. O yüzden bilemedim. Yani fark yoksa bunu alalım HB'den. Ben de tercih ederim Gamers Arena ama daha muhatap bulacağı yer olsun istedi.

Şu anda krizden dolayı modüllerin fiyatları eşitlendi. Micron zaten son kullanıcıdan çekildi. Şu anda 16 GB modüllerden Patriot ve Goodram harici alınası çok bir model yok ne yazık ki. Kit şeklinde alırsa da mebla boş yere yükselecek. Aracı Amazon ise sorun olmaz ama. EXPO için yine Patriot 6000 CL30 mantıklı, diğer seçenek Goodram. Corsair olan Samsung. Corsair bir tık problematik AM5'te. PMIC farklı kullanıyor, bir de CL30 olanı M-die, CL36 olanı Samsung. Fiyat avantajı yokken Hynix harici alınmamalı.

CL36 Samsung hocam, 6000 MHz / CL36 yok Hynix olarak şu an.

Elite olanda Heatsink harici IC farkı da var. Yine Hynix olduğu garanti ama DDR5 ilk zamanlarından kalma 1. jenerasyon M-die gelebilir.

Kriz dolayısıyla tedavülden kalkan 1. jenerasyon çipleri tekrar piyasaya sürdüler. Venom son partide H-die DR kullanıldı, Elite belirsiz.

@Ayhan Dönmez hocam geçen son gördüğünüz Patriot'lar %99 h-die demiştiniz.

Venom öyle, son parti H-die DR.

Şöyle bırakayım da telefonda oldugumdan altıntılayamadım yarım saattir içimde kalmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…