Oncellikle merhaba, arkadasima telefon bakiyoruz. Yazilim, edit, ROM vs. gibi teknik islerle ugrasmiyor. Whatsapp, instagram ve ara sira oyun icin kullaniyor. Kamerasi ortalama, bataryasi iyi olsa yeterli. Cok ust duzey bir cihaza gerek yok, almisken uzun omurlu olsun diye bu butce civarlarinda dusunuyoruz. Zaten su anda Samsung A21s kullandigi icin neye gecse cag atlayacak. Teknik islerle ilgilenen arkadasim POCO F6 onerdi islemcisinden kaynakli ama gundelik kullanici oldugu icin bana sacma geldi. Samsung A56 onerildigini gordum fakat kagit ustunde pek iyi gozukmuyor, neden onerildigini anlamadim. Bir de bu serisinde var mi bilmiyorum ama batarya sorunu ve 2-3 yil sonra kasmaya basladigina dair sikayetler gordum. POCO X7 Pro dusunuyoruz. Islemcisi yanlis bilmiyorsam bayagi verimli ve guclu bir islemci. Ayni sekilde batarya performansi da iyi. Bir sorun da duymadim. Hangi telefon alinirdan ziyade alinirsa neden alinir, alinmazsa neden alinmaz seklinde aciklarsaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Haziran 2024
- Makaleler
- 23
Galaxy A56 alinabilir. Poco X7 Pro'dan daha dayanikli, kamerasi daha iyi, ekrani daha iyi, pil omru daha iyi. Bu fiyat bandinda tek mantikli telefon benim icin. İnceleyebilirsin.
xenk2626
Çalışkan
Oncellikle merhaba, arkadasima telefon bakiyoruz. Yazilim, edit, ROM vs. gibi teknik islerle ugrasmiyor. WhatsApp, Instagram ve ara sira oyun icin kullaniyor. Kamerasi ortalama, bataryasi iyi olsa yeterli. Cok ust duzey bir cihaza gerek yok, almisken uzun omurlu olsun diye bu bütçe civarlarinda dusunuyoruz. Zaten su anda Samsung A21s kullandigi icin neye gecse cag atlayacak. Teknik islerle ilgilenen arkadasim POCO F6 onerdi islemcisinden kaynakli ama gundelik kullanici oldugu icin bana saçma geldi. Samsung A56 onerildigini gordum fakat kagit ustunde pek iyi gozukmuyor, neden onerildigini anlamadim. Bir de bu serisinde var mi bilmiyorum ama batarya sorunu ve 2-3 yil sonra kasmaya basladigina dair sikayetler gordum. POCO X7 Pro dusunuyoruz. Islemcisi yanlış bilmiyorsam bayagi verimli ve guclu bir islemci. Ayni sekilde batarya performansi da iyi. Bir sorun da duymadim. Hangi telefon alinirdan ziyade alinirsa neden alinir, alinmazsa neden alinmaz seklinde aciklarsaniz sevinirim. Simdiden teşekkürler.
Hocam Honor magic 8 Lite Hepsiburada'da 24000TL işlemci-yazılım ömrü olarak çok az geride A56'dan onun haricinde çok daha iyi.
- Makaleler
- 23
Kamerası berbat A56'ya kıyasla. Daha ucuza A56 almak daha mantıklı bence.Hocam Honor magic 8 Lite Hepsiburada'da 21000TL işlemci-yazılım ömrü olarak çok az geride A56'dan onun haricinde çok daha iyi.
xenk2626
Çalışkan
Kamerası berbat A56'ya kıyasla. Daha ucuza A56 almak daha mantıklı bence.
Video haricinde başa başlar
Ayrıca işlemcidede 150k fark var.
MP değeri hiçbir şey ifade etmiyor, buna bakılarak kamera kıyaslanmaz. Sensör modeli, diyafram açıklığı, sensör büyüklüğü gibi etkenler baz alınır.
- Makaleler
- 23
Buraya bakılarak telefon kamerası yorumlanamaz. Sensör çeşitlerine bakmak lazım. Honor Magic8 Lite, Samsung HM6 sensörüne sahip. 1/1.67'' inç. A56'nın sensörüyse Sony IMX906. 1/1.56" inç ve çok daha kaliteli bir sensör. Kamera konusunda Honor'un pek şansı yok A56 karşısında.
Pil omru olarak Poco daha iyi degil mi? Ayrica ekrani 1,5K ve 12 bit renk sunuyor, renk yogunlugu da daha yuksek gozukuyor kagit ustunde. Su ve toza karsi dayaniklilik konusunda Poco daha iyi gozukuyor yine ama malzeme kalitesi olarak soylediginizi varsayiyorum ve dediginiz gibi Samsung'unki daha iyi. Kamera pek onemli degil, idare eder seviyede olsa kafi. Genel anlamda Poco daha iyi degil mi? Detayli incelemelerine bakmadim fakat kullanici deneyimi, epey, baska versus siteleri ve yapay zekadan arastirdigim kadariyla bayagi verimli ve F/P geldi bana. Sundugu artilar Samsung'tan ziyade bizim daha cok isimize yariyor gibi.Galaxy A56 alinabilir. Poco X7 Pro'dan daha dayanikli, kamerasi daha iyi, ekrani daha iyi, pil omru daha iyi. Bu fiyat bandinda tek mantikli telefon benim icin. İnceleyebilirsin.
- Makaleler
- 23
Hayir, degil. Sentetik testlerde de yogun kullanimda Poco overheating yapiyor. İslemci verimli degil ekran olarak kalitenin rakamsal olarak daha ustun olmasinin hicbir onemi yok. Onemli olan ekranin kalitesi. Xiaomi, Poco cihazlarina kaliteli ekran kullanmiyor. Ultra dahil buna. Muhtemelen Poco telefonu aldiktan sonra arkadas Android cop diyecek. Poco X6 Pro kullanan tanidigim var ve telefonundan nefret ediyor. Onun yani sira A54 kullanan tanidigimin hic sikayeti yok. Kararinizda bol sans. Ben hem gunluk hayatta gordugum kullanici deneyimini paylastim, hem de sentetik testlerden bahsettim.Pil omru olarak Poco daha iyi degil mi? Ayrica ekrani 1,5K ve 12 bit renk sunuyor, renk yogunlugu da daha yuksek gozukuyor kagit ustunde. Su ve toza karsi dayaniklilik konusunda Poco daha iyi gozukuyor yine ama malzeme kalitesi olarak soylediginizi varsayiyorum ve dediginiz gibi Samsung'unki daha iyi. Kamera pek onemli degil, idare eder seviyede olsa kafi. Genel anlamda Poco daha iyi degil mi? Detayli incelemelerine bakmadim fakat kullanici deneyimi, epey, baska versus siteleri ve yapay zekadan arastirdigim kadariyla bayagi verimli ve F/P geldi bana. Sundugu artilar Samsung'tan ziyade bizim daha cok isimize yariyor gibi.
Kesinlikle, 120Hz bile hissettirmiyor, akıcı değil. F4'ten Mi 11T'ye geçtim çok daha akıcı.Hayir, degil. Sentetik testlerde de yogun kullanimda Poco overheating yapiyor. İslemci verimli degil ekran olarak kalitenin rakamsal olarak daha ustun olmasinin hicbir onemi yok. Onemli olan ekranin kalitesi. Xiaomi, Poco cihazlarina kaliteli ekran kullanmiyor. Ultra dahil buna. Muhtemelen Poco telefonu aldiktan sonra arkadas Android cop diyecek. Poco X6 Pro kullanan tanidigim var ve telefonundan nefret ediyor. Onun yani sira A54 kullanan tanidigimin hic sikayeti yok. Kararinizda bol sans. Ben hem gunluk hayatta gordugum kullanici deneyimini paylastim, hem de sentetik testlerden bahsettim.