3 sene Mate 20 Lite kullandım. Sonra Samsung S22'ye geçiş yaptım ve aktif kullanıyorum. Huawei batarya konusunda çok iyiydi ve S22'ye geçince bu konuda pişman oldum. Samsung yazılım ve pil konusunda çok da iyi değil Huawei'ye göre. Hangi modeli olursa olsun. Honor telefona geçmeni öneririm. (Xiaomi kullanmanı tavsiye etmem)
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 25.000 TL
Takıntılı değilim hocam sadece bütçeyi uyguna tutarak maksimum performansı almaya çalışıyorum. 14T'yi PTT AVM'den almadığım senaryoda yaklaşık 2.000 TL fazladan veriyorum.Eğer çok takıntılıyım diyorsan S24 FE al geç güzel telefon ama farklı deneyim istersen Xiaomi de alabilirsiniz Xiaomi 14 t prolarda iyi.
Ne kullandığımı, ne aradığımı, aklımdaki modelleri ve kullanım tarzımı anlattım hocam. Aklımdaki soruları sordum. Karmaşık dediğiniz yer neresi?Yazılım benim icin önemli diyorsanız S24 FE ama kamera ve ekran benim için önemli derseniz Xiaomi 14t.
Dürüst olacağım konu tasarımınız kötü olmuş. Bir telefon önerisi icin bu kadar karmakarışık yapmanıza gerek yoktu.
Hocam sitesinde 14T 30.000 TL fiyat bandında satılıyor. Maalesef maksimum aklımdaki bütçe 25.000 TL. PTT AVM'den almazsam eğer 14T bile bütçemi zora sokuyor.14T alın ancak mi sitesi üzerinden alın. İlk defa ürün alacaksanız size çek falan da veriyorlar. Değişik hediyeler de olabiliyor bazen.
Dediğim gibi hocam, bütçem maksimum 25.000 TL. Sitesinde bütçemden daha yukarda bir fiyata satılıyor.Tamam hocam size Xiaomi 14t daha uygun gidin onu xiaomin sitesinden alin.
![]()
Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Honor magic 7 Lite.
Hocam genel olarak okuduğum forum ve başlıklarda Samsung telefonların yazılımlarının daha stabil ve düzgün çalıştığı söyleniyor. Gerçekten Huawei bu konuda daha iyi mi? Nadiren oyun oynuyorum, günlük kullanım için batarya konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Fakat 25W şarj da 2025 (2024 yılının sonu) yılı bir telefon için çok düşük kalıyor. Bataryası günü çıkarmaz mı sizce?3 sene Mate 20 Lite kullandım. Sonra Samsung S22'ye geçiş yaptım ve aktif kullanıyorum. Huawei batarya konusunda çok iyiydi ve S22'ye geçince bu konuda pişman oldum. Samsung yazılım ve pil konusunda çok da iyi değil Huawei'ye göre. Hangi modeli olursa olsun. Honor telefona geçmeni öneririm. (Xiaomi kullanmanı tavsiye etmem)
Hocam genel olarak okuduğum forum ve başlıklarda Samsung telefonların yazılımlarının daha stabil ve düzgün çalıştığı söyleniyor. Gerçekten Huawei bu konuda daha iyi mi? Nadiren oyun oynadığım için batarya konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Fakat 25W şarj da 2025 (2024 yılının sonu) yılı bir telefon için çok düşük kalıyor. Bataryası günü çıkarmaz mı sizce?
Günü rahatlıkla çıkarır. Yazılım konusundada memnunum. Huawei gerçekten yazılım konusunda daha iyi ancak Google servisleri yok. Samsung almayı düşünüyorsanız ve oyun bağımlısı değilseniz rahatlıkla alabilirsiniz.
Hocam sitesinde 14T 30.000 TL fiyat bandında satılıyor. Maalesef maksimum aklımdaki bütçe 25.000 TL. PTT AVM'den almazsam eğer 14T bile bütçemi zora sokuyor.
Sizin riskiniz. Bu konuyu okuyarak alın. Aynısı Xiaomi için değil Samsung için de geçerli. Zira başına gelenler var. Kutu açılırken her şeyi net şekilde videoya alın. Tarih ve saat ile beraber mutlaka olsun.
Yeni nesil bir dolandırıclık başlamış. Ne olur ne olmaz diye satıcı ismi ya da herhangi bir link vermiyorum. Merak ediyorsanız kendiniz sarı siteye Xiaomi 15, Xiaomi 15 Pro, Xiaomi 14T Pro cihazlarını sıfır Türkiye garantili ve turuncu bir e ticaret sitesinden faturalı olarak görebilirsiniz. Örnek olarak aşağıdaki telefonun kutusuna bakarsanız telefonun kutusunun bile orijinali ile alakası yok. Model numarası IMEI gibi birçok bilgi yanlış ve başka cihaza ait. İnternetten model numarasını sorgularsanız göreceksiniz. Tavsiyem bu tür yerlerden cihaz almamanız. Onarım ve direnç işlemi görmüş...
Samsung'un 7 yıl güncelleme garantisini satış stratejisi olarak görüyorum. Sırf S25 serisi satılsın diye, S24 serisine verecekleri güncellemeleri de ertelediler. Benim gözümde marka güvenilirliği ciddi zarar görmüştür. Bu noktada One UI arayüz hastası değilseniz ve özellikle Samsung tercih sebebi değilse; süper batarya, stock Android'e yakın bir arayüz, yazılım, farklı tasarım için Nothing Phone 2a Plus düşünebilirsiniz.
Daha iyi ekran, fiyatına göre sunduğu kamera paketi ve yüksek hızlı şarj için 17.499 TL'ye Honor 200 fırsat cihazıdır.
Daha iyi ekran, fiyatına göre sunduğu kamera paketi ve yüksek hızlı şarj için 17.499 TL'ye Honor 200 fırsat cihazıdır.
S22'ye bakarak S24 FE'nin pili hakkında yorum yapmayın. Yanılıyorsunuz çünkü. S22'yi 2 sene (1 sene ben kullandım), S24 FE'yi 6 aydır deneyen birisi olarak söylüyorum bunu. S24 FE'yi babama aldırdım, S22'yi 2 kere şarja takarken %80'e kadar doldurmasına rağmen 24 FE'yi tek şarjla 2 gün kullandığı oluyor.3 sene Mate 20 Lite kullandım. Sonra Samsung S22'ye geçiş yaptım ve aktif kullanıyorum. Huawei batarya konusunda çok iyiydi ve S22'ye geçince bu konuda pişman oldum. Samsung yazılım ve pil konusunda çok da iyi değil Huawei'ye göre. Hangi modeli olursa olsun. Honor telefona geçmeni öneririm. (Xiaomi kullanmanı tavsiye etmem)
Oyunu çok az oynuyorum hocam onlar da zaten genelde casual oyunlar oluyor. Çok teşekkür ederim.Günü rahatlıkla çıkarır. Yazılım konusundada memnunum. Huawei gerçekten yazılım konusunda daha iyi ancak Google servisleri yok. Samsung almayı düşünüyorsanız ve oyun bağımlısı değilseniz rahatlıkla alabilirsiniz.
Hocam kesinlikle PTT AVM gibi yerlerden almayı planlamıyorum. Dediğiniz gibi hiç güven vermiyor. Zaten 5-6 senede bir telefon alıyorum, onu da uygun tutmaya çalışıyorum. Hal böyleyken riskli bir satın alım yapmak doğru olmaz.Sizin riskiniz. Bu konuyu okuyarak alın. Aynısı Xiaomi için değil Samsung için de geçerli. Zira başına gelenler var. Kutu açılırken her şeyi net şekilde videoya alın. Tarih ve saat ile beraber mutlaka olsun.
Yeni nesil bir dolandırıclık başlamış. Ne olur ne olmaz diye satıcı ismi ya da herhangi bir link vermiyorum. Merak ediyorsanız kendiniz sarı siteye Xiaomi 15, Xiaomi 15 Pro, Xiaomi 14T Pro cihazlarını sıfır Türkiye garantili ve turuncu bir e ticaret sitesinden faturalı olarak görebilirsiniz. Örnek olarak aşağıdaki telefonun kutusuna bakarsanız telefonun kutusunun bile orijinali ile alakası yok. Model numarası IMEI gibi birçok bilgi yanlış ve başka cihaza ait. İnternetten model numarasını sorgularsanız göreceksiniz. Tavsiyem bu tür yerlerden cihaz almamanız. Onarım ve direnç işlemi görmüş...
Nothing Phone 2A Plus'ı daha önce görmüştüm ama adam akıllı incelemedim hiç hocam. Birkaç inceleme videosu izleyeyim, teşekkürler. Honor 200 için de 2 yıl güncelleme gelecek olması düşündürüyor hocam ya. Dediğim gibi ekstrem bir durum olmazsa yıllar boyu kullanıyorum ben cihazlarımı.Samsung'un 7 yıl güncelleme garantisini satış stratejisi olarak görüyorum. Sırf S25 serisi satılsın diye, S24 serisine verecekleri güncellemeleri de ertelediler. Benim gözümde marka güvenilirliği ciddi zarar görmüştür. Bu noktada One UI arayüz hastası değilseniz ve özellikle Samsung tercih sebebi değilse; süper batarya, stock Android'e yakın bir arayüz, yazılım, farklı tasarım için Nothing Phone 2a Plus düşünebilirsiniz.
S22'ye bakarak S24 FE'nin pili hakkında yorum yapmayın. Yanılıyorsunuz çünkü. S22'yi 2 sene (1 sene ben kullandım), S24 FE'yi 6 aydır deneyen birisi olarak söylüyorum bunu. S24 FE'yi babama aldırdım, S22'yi 2 kere şarja takarken %80'e kadar doldurmasına rağmen 24 FE'yi tek şarjla 2 gün kullandığı oluyor.
S22'ye göre karşılaştırma yapmadım. Samsung ve Huawei genel olarak söylüyorum bunu.
S22'ye bakarak S24 FE'nin pili hakkında yorum yapmayın. Yanılıyorsunuz çünkü. S22'yi 2 sene (1 sene ben kullandım), S24 FE'yi 6 aydır deneyen birisi olarak söylüyorum bunu. S24 FE'yi babama aldırdım, S22'yi 2 kere şarja takarken %80'e kadar doldurmasına rağmen 24 FE'yi tek şarjla 2 gün kullandığı oluyor.
S22'ye göre karşılaştırma yapmadım. Samsung ve Huawei genel olarak söylüyorum bunu.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
BIOS güncellemesi sonrası MSI Afterburner'da bilgiler gözükmüyor
- Michael MYERS