Selam arkadaşlar,
Kendi odam için klima taktırmak istiyorum, karar aşamasındayım. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi duymak isterim. Durum şu şekilde:
Montaj ve Kurulum Hakkında Bilgi Eksikliğim Var
Marka olarak Daikin, Mitsubishi Electric, Arçelik, Toshiba gibi orta-üst segment cihazlara açığım ama fiyat/performans dengesini de önemsiyorum. Bütçeyi zorluyorsa Midea, Regal, Sigma Plus gibi markalar da olabilir ama yorumları kararsız bırakıyor.
Montaj sıralaması, elektrik işleri ve alınacak markalar konusunda net bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden
Kendi odam için klima taktırmak istiyorum, karar aşamasındayım. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi duymak isterim. Durum şu şekilde:
- Yaklaşık 12 m² bir alan.
- Güneş ışığını kesen siyah perde kullanıyorum.
- Kapı genelde kapalı, sadece ben kullanıyorum.
- İstanbul'dayım, yazları ciddi sıcak oluyor.
- Klimayı sadece soğutma için kullanacağım, ısıtma opsiyonel olsa da olur.
Montaj ve Kurulum Hakkında Bilgi Eksikliğim Var
- Klima montajı sırasında elektrik hattı çekilmesi gerekiyor, bu işlem klima montajından önce mi sonra mı yapılmalı?
- Direkt sigorta kutusundan hat çekiliyor mu? Yoksa prizli kullanım yeterli mi?
- Maksimum 25.000-29.000TL ayırabiliyorum.
- Bu bütçeye montaj, nakliye vs. dahil olmalı.
- 9.000 BTU istemiyorum, minimum 12.000 BTU olması önemli. “Taktırmışken içime sinsin” kafasındayım.
- Enerji verimliliği (A++ ve üzeri tercihim).
Marka olarak Daikin, Mitsubishi Electric, Arçelik, Toshiba gibi orta-üst segment cihazlara açığım ama fiyat/performans dengesini de önemsiyorum. Bütçeyi zorluyorsa Midea, Regal, Sigma Plus gibi markalar da olabilir ama yorumları kararsız bırakıyor.
Montaj sıralaması, elektrik işleri ve alınacak markalar konusunda net bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden
Son düzenleyen: Moderatör: