Kaan1980

Gelişen
Selam arkadaşlar,

Kendi odam için klima taktırmak istiyorum, karar aşamasındayım. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi duymak isterim. Durum şu şekilde:
  • Yaklaşık 12 m² bir alan.
  • Güneş ışığını kesen siyah perde kullanıyorum.
  • Kapı genelde kapalı, sadece ben kullanıyorum.
  • İstanbul'dayım, yazları ciddi sıcak oluyor.
  • Klimayı sadece soğutma için kullanacağım, ısıtma opsiyonel olsa da olur.

Montaj ve Kurulum Hakkında Bilgi Eksikliğim Var
  • Klima montajı sırasında elektrik hattı çekilmesi gerekiyor, bu işlem klima montajından önce mi sonra mı yapılmalı?
  • Direkt sigorta kutusundan hat çekiliyor mu? Yoksa prizli kullanım yeterli mi?
Bütçem:

• Maksimum 25.000-29.000TL ayırabiliyorum.
  • Bu bütçeye montaj, nakliye vs. dahil olmalı.
  • 9.000 BTU istemiyorum, minimum 12.000 BTU olması önemli. “Taktırmışken içime sinsin” kafasındayım.
  • Enerji verimliliği (A++ ve üzeri tercihim).

Marka olarak Daikin, Mitsubishi Electric, Arçelik, Toshiba gibi orta-üst segment cihazlara açığım ama fiyat/performans dengesini de önemsiyorum. Bütçeyi zorluyorsa Midea, Regal, Sigma Plus gibi markalar da olabilir ama yorumları kararsız bırakıyor.

Montaj sıralaması, elektrik işleri ve alınacak markalar konusunda net bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,

Kendi odam için klima taktırmak istiyorum, karar aşamasındayım. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi duymak isterim. Durum şu şekilde:
  • Yaklaşık 12 m² bir alan.
  • Güneş ışığını kesen siyah perde kullanıyorum.
  • Kapı genelde kapalı, sadece ben kullanıyorum.
  • İstanbul'dayım, yazları ciddi sıcak oluyor.
  • Klimayı sadece soğutma için kullanacağım, ısıtma opsiyonel olsa da olur.

Montaj ve Kurulum Hakkında Bilgi Eksikliğim Var
  • Klima montajı sırasında elektrik hattı çekilmesi gerekiyor, bu işlem klima montajından önce mi sonra mı yapılmalı?
  • Direkt sigorta kutusundan hat çekiliyor mu? Yoksa prizli kullanım yeterli mi?
Bütçem:

• Maksimum 25.000-29.000TL ayırabiliyorum.
  • Bu bütçeye montaj, nakliye vs. dahil olmalı.
  • 9.000 BTU istemiyorum, minimum 12.000 BTU olması önemli. “Taktırmışken içime sinsin” kafasındayım.
  • Enerji verimliliği (A++ ve üzeri tercihim).

Marka olarak Daikin, Mitsubishi Electric, Arçelik, Toshiba gibi orta-üst segment cihazlara açığım ama fiyat/performans dengesini de önemsiyorum. Bütçeyi zorluyorsa Midea, Regal, Sigma Plus gibi markalar da olabilir ama yorumları kararsız bırakıyor.

Montaj sıralaması, elektrik işleri ve alınacak markalar konusunda net bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden 🙏
Ben yakın zamanda eve 24000 BTU bir klima taktırdım. Öncelikle Fyat/Performans olarak Gree markasını öneririm ben onu taktırdım. Keza benim eve elektrik hattı çekmeye gelen elektrikçiyle muhabbet ederken öğrendim ki o da kendi evine Gree sparişi vermiş. Benim evim yaklaşık 30 yıllık bir ev olduğu için ve 24000'lik klima daha fazla elektrik çektiği için ben her ihtimale karşı işimi sağlama almak istedim ve sigorta kutusundan klimaya kadar ayrı bir hat çektirdim. Kabloyu sıva üstünden kroşelerle dış ünitenin takılacağı yete kadar götürdüm. Hatta kablosunu falan bile internetten özel aldım iş sağlam olsun diye. Eve gelen elektrikçi prizden bile alabilirdik falan dedi de ben chatgptye sordum internetten de araştırma yapmıştım. Mesafe ve akımı hesaba kattığımda bir kere olsun temiz olsun mantığıyla hareket ettim. Sen elektrikçiyle bir görüş eğer evin tesisatı kaldırıyorsa dış üniteye yakın biryerdeki elektrik hattından çeker 12000'likler çok bir voltaj çekmez. Klima kurulmadan önce tesisatı çektirmek daha iyi olur. Benimkiler aynı güne denk getirmiştim. Elektrik hattı çekildi 2 saat sonra klimayı kurmaya geldiler. elektrik hattı sonra çekilirse klimayı kuran ekip kendileri seyyar elektrikle klimanın çalışıp çalışmadığını kontrol eder sonra elektrik hattı çekilirse daha sonra elektriği bağlamak için tekrar gelir 2 sefer iş yapmış olursun

Montaj ve kurulum konusunda 3 farklı odada klima taktırdığım halde deneyimlerime göre;
  1. Klima montajı yapılmadan evvel mutlaka montaj yapılacağı duvar ve elektrik hattı kontrolü ve yeterliliği yetkililer tarafından kontrol ediliyor. Eğer duvar beton ise, başka duvara monte ediliyor. Elektrik hattını da olası yüksek voltaj ve/veya akım kontrolünü yapılıyor. Uygun görüldüğü taktirde klimanın duvara takılacağı yerde priz varsa, duruma göre veya sizin onayınızla beraber oraya içinden ya hat çekiliyor ya da prizle takılıyor. Bir odamda klimanın monte edildiği yerde tek priz olduğu için priz içerisinden hat çekildi ve üstüne çoklu priz kullanabiliyorum. Diğer salonda duvarda çoklu priz kullandığım için direkt prize takıldı.
  2. Yukardaki maddede açıkladığım üzere; eğer duvarda priz varsa ve akım yeterliliği sağlıyorsa prizli kullanım yeterli olabiliyor.
3 farklı odada Arçelik Ultra Hijyen Plus Prosmart Inverter mevcut ancak fiyat listesini kontrol ettiğimde fiyat kriterlerinizi epey aşıyor. Bu bütçeyle Arçelik modelini bulmanız zor görünüyor.

Ekleme: E.C.A modeline bakabilirsiniz, kriterlerinize uygun. Ancak mutlaka bayiyle görüşün ve fikir alın.

Son düzenleme:
1. Baymak modeli çok ilkel ve giriş seviyesinde bir ürün. Detaya girmesek de aç/kapa dercesinde bir model. Bunu eleyin.
2. Bosch'un özelliklerine baktığımda fena değil. Alınabilir.
3. Bu model sanıyorum ısıtması çok iyi değil deniliyor. Ancak bu durum dışında uygun gelebilir.

Bu durumda Bosch ve Samsung olabilir. Ancak dediğim gibi internetten almak yerine bayiden alırsanız hem montaj/elektrik ve ürün temin konusunda birebir yapmış olursunuz.

Samsung modelinde içim ısındı gibi uygulamasında indirimle 25.000 TL'ye geliyor bayiden alsam pahalıya gelecek ne düşünüyorsun?

Samsung modelinde içim ısındı gibi uygulamasında indirimle 25.000 TL'ye geliyor bayiden alsam pahalıya gelecek ne düşünüyorsun?

Bir de

Kaira dtxr35e a++ 12000 BTU Wi-Fi ınverter duvar tipi klima (montaj dahil)

Bunun hakkında öneri alabilir miyim

Bu mu? Samsung mu?