Bütçe
25.000 TL

Shineaizen 2

Çalışkan
@Ayhan Dönmez Hoca'm, iyi akşamlar.

Şu anda yeni kasa topluyorum. Anakart (AM5) tercihinizde yardımınıza ihtiyacım var. RAM O.C. ile uğraşmak istiyorum, tabii ki yardımınızla. 😅 Bütçem 25.000 TL.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez Hoca'm, iyi akşamlar.

Şu anda yeni kasa topluyorum. Anakart (AM5) tercihinizde yardımınıza ihtiyacım var. RAM O.C. ile uğraşmak istiyorum, tabii ki yardımınızla. 😅 Bütçem 25.000 TL.

Teşekkürler.

Bu kartı takip etmende fayda var... İncehesap GG'de 22'ye düşmüştü.

Ya da bu varken çok düşünmeye gerek yok... Kartın ortasında kırmızı LED yanar, dual BIOS kaynaklı...

Denk kartlar, 1:1 modda fark olmaz da SR ve A-Die yoksa OC yapamazsın adamakıllı, onu belirteyim. DR'ler yüksek frekans yemez, 2x24 M-Die SR ya da 2x16 A-Die SR lazım.

Ya da bu varken çok düşünmeye gerek yok... Kartın ortasında kırmızı LED yanar, dual BIOS kaynaklı...

Hocam, siz ne derseniz, o anakarttan başladım şimdilik. 😅

Denk kartlar, 1:1 modda fark olmaz da SR ve A-Die yoksa OC yapamazsın adamakıllı, onu belirteyim. DR'ler yüksek frekans yemez, 2x24 M-Die SR ya da 2x16 A-Die SR lazım.
Hocam şu an G.Skill M diye buldum, 24x2 al derseniz düşünmem.

Hocam, siz ne derseniz, o anakarttan başladım şimdilik. 😅

Senin tercihin... OC tek bir komponent değil. İşlemci, RAM, anakart üçlüsü tamam olmalı. Denk getirmesi günümüzde zor...

Hocam şu an G.Skill M diye buldum, 24x2 al derseniz düşünmem.

Bellek kontrolcü izin verdiği takdirde yüksek frekans daha rahat 2x24'te ama timing ve voltaj tolerasyonu çok dar, varyasyon var biraz. Seçici davranmak lazım, A-Die kadar genellenebilir olmuyor bunlar genelde.