LAZIMORR

Çalışkan
Herkese merhaba. Elektro gitara başlama gibi bir düşüncem var. Yeni başlayanlar için gitar önerisine ihtiyacım var. Aranızda bu işte bilgili insanlar vardır, bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Aklımda iki-üç tane gitar var, üstüne siz de ekleme yapabilirsiniz tabii; ortak bir kafada buluşalım isterim. Gitarlar şu şekilde: Ibanez GRX40, Jackson JS11, Jackson JS22, Donner DMT-66 tarzı modeller aklımda. Buna ayrıyetten amfi olarak Blackstar ID:Core 10 V4 gibi bir amfi düşüncem var. Fiyat konusunda çok uçamam, bunu dikkate alarak önerilerde bulunursanız sevinirim. Maksimum 25 bin TL civarlarında olabilir.

Bende Blackstar ID:Core 10 V4 var, amfi gayet güzel. Ama tam olarak ne tür şarkı çalmak istediğin en ön planda, eğer daha metal türünde çalacaksan bence JS11 ya da JS22 gayet iyi. Ama daha rock türüne yakın alacaksan P90 manyetikli bir gitar da alabilrsin, örnek olarak ephiphone les paul modelleri en manıklı seçenekler, çünkü P90 manyetikler hem clean hem de distorted tonlar alabiliyosun (fiyat olarak 2. el alman en mantıklı eğer bulursan). Ama gene bence en mantıklı seçenek donner DMT-66, çünkü HSS bir gitar ve birden fazla tonu çok rahat alabilyorsun. Tabii ki de en son kararı sen vereceksin ama en mantıklı JS11 veya DMT-66 bütçeye en uygun modeller.

Aslında su türde çalacağım diyemem rock pop karisik diyebilirim sevdiğim şarkıları çalmak istiyorum gripinin müzikleri olabilir belki the weekndden olabilir hard rock sevmiyorum öyle söyleyebilirim umarım kendimi anlatabilmisimdir.

Aslında su türde çalacağım diyemem rock pop karisik diyebilirim sevdiğim şarkıları çalmak istiyorum gripinin müzikleri olabilir belki the weekndden olabilir hard rock sevmiyorum öyle söyleyebilirim umarım kendimi anlatabilmisimdir.

Hocam, o zaman SSS'ya da HSS gitarlara bakabilirsin veya örnek gösterdiğin DMT-66 en iyi seçeneklerden biri olabilir. Ya da 2. el Squier affinity strat alabilirsin. Ama eğer ilk gitarım sıfır olsun, DMT-66 al. Başlangıç için gayet iyi bir gitar.

Hocam şöyle bir durumda var biraz baktığımda hh modellerinde benim istedigim türde şarkıları çaldığını ve güzel ses çıkardığını gordum cok ince anlaşılır bir ses olsun demiyorum sonuçta elektrogitar alıyoruz o baskinligi sert tarafinida görmek duymak isterim hh modellerde ise genelde JS22 önermişler hem kaliteli hem satma durumlarında kolay satılabildigi için hard rock istemiyorum demişim orayı yanlış yazmışım Metallica sevmiyorum diyecektim kusura bakmayın galiba zaten gitardan alacağımız sesleri tonları amfiden ya da PC'deki programlardan ayarlayabiliyoruz doğru mu?
Yani diyeceğim o ki şu an JS22'ye cok daha yakınım siz ne dersiniz?

Hocam şöyle bir durumda var biraz baktığımda hh modellerinde benim istedigim türde şarkıları çaldığını ve güzel ses çıkardığını gordum cok ince anlaşılır bir ses olsun demiyorum sonuçta elektrogitar alıyoruz o baskinligi sert tarafinida görmek duymak isterim hh modellerde ise genelde JS22 önermişler hem kaliteli hem satma durumlarında kolay satılabildigi için hard rock istemiyorum demişim orayı yanlış yazmışım Metallica sevmiyorum diyecektim kusura bakmayın galiba zaten gitardan alacağımız sesleri tonları amfiden ya da PC'deki programlardan ayarlayabiliyoruz doğru mu?

Hh modellerin senin sevdiğin türde ses vermesinin en büyük sebebi sanal amfiler veya pedallarıdır. Amfi konusuna gelirsek, Blackstar ID Core v4, Blackstar architect uygulaması ile ton ayarlaması yapabilirsiniz, üstüne amplitube 5 ile sanal amfi olarak kullanabilirsiniz, ve kayıt alabilirsiniz, bilgisayar amfiyi ses kartı olarak görüyor ve bu aslında çok iyi bir durum çünkü piyasada ses kartları bu kadar zamlı iken böyle bir amfinin bu kadar uygun bir fiyata satılması çok iyi bir durum. Amfi konusunda Blackstar ID Core V4 çok iyi bir ürün.
Gitara geri dönersek, evet JS22 çok iyi bir gitar ama clean tonlar istersen bir tık zorlacak hh manyetikler daha sert ton verdiğinden kaynaklı biraz ayar ister. Bencesi JS22 + Blackstar ID Core V4 başlangıç için güzel bir ikili olur, amfi için kablo önerisi içinde Ibanez SI10 gayet iyi bir jak kablosu. Iyi günler.

haci o zaman git al adam o kadar yazmis etmis umursamamissin bile

Hh modellerin senin sevdiğin türde ses vermesinin en büyük sebebi sanal amfiler veya pedallarıdır. Amfi konusuna gelirsek, Blackstar ID Core v4, Blackstar architect uygulaması ile ton ayarlaması yapabilirsiniz, üstüne amplitube 5 ile sanal amfi olarak kullanabilirsiniz, ve kayıt alabilirsiniz, bilgisayar amfiyi ses kartı olarak görüyor ve bu aslında çok iyi bir durum çünkü piyasada ses kartları bu kadar zamlı iken böyle bir amfinin bu kadar uygun bir fiyata satılması çok iyi bir durum. Amfi konusunda Blackstar ID Core V4 çok iyi bir ürün.
Gitara geri dönersek, evet JS22 çok iyi bir gitar ama clean tonlar istersen bir tık zorlacak hh manyetikler daha sert ton verdiğinden kaynaklı biraz ayar ister. Bencesi JS22 + Blackstar ID Core V4 başlangıç için güzel bir ikili olur, amfi için kablo önerisi içinde Ibanez SI10 gayet iyi bir jak kablosu. Iyi günler.

Cok teşekkür ederim yorumlariniz gerçekten değerli sizi dinlemiyormus gibi bir izlenim yaratmak istemem sadece boyle bir ise girerken bilgi sahibi olan kişilerden fikir alışverişi yapmak ve yapılan her yorumdan seçerek ilerlemek adına önerilerde bulundum nitekimde duymam gerekenleri duydum vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ediyorum. Iyi günler.

Haci o zaman git al adam o kadar yazmis etmis umursamamissin bile.

Umursamamalik bir durum yok dostum sadece karşılıklı konuşuyoruz soru cevap gibi düşünebilirsin.

Herkese merhaba. Elektro gitara başlama gibi bir düşüncem var. Yeni başlayanlar için gitar önerisine ihtiyacım var. Aranızda bu işte bilgili insanlar vardır, bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Aklımda iki-üç tane gitar var, üstüne siz de ekleme yapabilirsiniz tabii; ortak bir kafada buluşalım isterim. Gitarlar şu şekilde: Ibanez grx40, jackson JS11, jackson JS22, donner DMT-66 tarzı modeller aklımda. Buna ayrıyeten amfi olarak Blackstar ID:Core 10 V4 gibi bir amfi düşüncem var. Fiyat konusunda çok uçamam, bunu dikkate alarak önerilerde bulunursanız sevinirim. Maksimum 25 bin TL civarlarında olabilir.

Solak mısın sağılak mı?