Bütçe
25.000 TL

flewzy0

Uzman
Anakart: MSI MPG B650 Gaming Plus Wi-Fi 6000 MHz (OC) RGB M.2 AM5.

RAM: Corsair 32 GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000 MHz CL36.

İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X 3.80 GHz 8 çekirdek 40 MB AM5 4 nm.

Ekran kartı: Palit GeForce RTX 5070 Ti GameRock 16 GB GDDR7 256 bit.

Power Supply: Corsair 850W RME Series RM850e 80+ Gold PCI-e 5.0.

Soğutma: Corsair iCUE Link H100i RGB AiO White 240 mm.

Yukarıda özelliklerini yazdığım sistemdeki anakartın değişimini yapacağım. Başka bir anakart almayı düşünüyorum. Şu anki anakarttan daha iyi özellikli anakart önerilerini alabilir miyim, uyumlu olacak şekilde?

1787223231057.webp

Normalde aklımda bu anakart vardı uyumlu olur mu olmaz mı bilemedim o yüzden bu kart için bir adım atmadım.

Anakartı neden değiştirmeyi düşünüyorsun? Vengeance RAM'ler bir tık sorunlu. O RAM'leri ASUS anakart ile tolere edebilirsin. MSI anakartın BIOS'u zaten çok stabil değil, kendi kendine sorun çıkartıyor, hiç sorun yaşamadıysan şanslı %1'lik kesimin içindesin.

Son düzenleyen: Moderatör:

USB soketleri hakkında sorun yaşıyorum. Her elektrik vesaire gittiğinde akım korumalı priz olmasına rağmen USB'lerin çalışmaması sorununu yaşıyorum. O yüzden farklı bir anakarta şans vermeyi düşündüm. Ayrıca önerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim.

USB söketleri hakkında sorun yasıyorum her elektrik vs gittiğinde akım korumalı priz olmasına rağmen usblerin calısmaması sorununu yasıyorum o yüzden farklı bir anakarta şans vermeyi düsündüm.

TUF B850 Neo serisi yeterli olur. 25.000 bütçeye çıkmaya gerek yok. @RapidLemming955 B850M-K ile 9700X kullanıyor. 6400MHz CL30 RAM'ler, 8000 MHz CL22 değerini gördü, tabii çip ve silikon kalitesi gibi şartları var.

Onu anladım ancak RAM'ler için sorunlu demistiniz RAM'ler için de bir öneriniz var mı?

6000MHz CL30 herhangi bir model olur. Goodram, Kingston, Patriot alabirsin. Kullandığın RAM'ler büyük olasılıkla Micron çipli. AM5 sistem Micron çiplerle çok performanslı değil. ZenTimings programı ile kontrol edebiliriz, alttaki konudaki gibi DIMM telemetry kısmından kontrol edin, face it ve Vanguard varsa geçici olarak devre dışı bırakman gerekli. CL30 serisi SK Hynix, senin için daha iyi olur.