Bütçe
25.000 TL

Enermax

Çalışkan
Arkadaşlar selam, yaklaşık 25.000 TL civarı bütçem var. Bu bütçeyle RTX 5060 Ti 16 GB mı daha mantıklı olur, yoksa biraz daha üstüne çıkıp RTX 5070 12 GB almak mı daha iyi olur? Alternatif olarak farklı bir yol izlememi önerir misiniz?

Şu anki sistemim böyle:
  • AMD Ryzen 5 5500
  • MSI B450M-A Pro Max
  • G.Skill 8 GB RAM (X2)
  • GTX 1650
  • 600W PSU
Darboğaz yaşar mıyım, sistemim bu kartlardan verim alabilir mi emin olamadım. Siz olsanız nasıl bir yükseltme yapardınız?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Once RAM ve islemci al. 5700X ve 2x16 olsun sistem. Sonra kalan paraya gore 2. el 4070 S falan bakarsin. Elindekileri de satinca rahat rahat alirsin zaten.

25bin lira DDR4'e yükseltme yapmak için aşırı fazla. Eldeki sistemi satsan zaten DDR5 sistem parası çıkar. En fazla bütçeyi biraz daha yükseltmen gerekir. Bu kadar para vermişken tamamen güncel ve sıfır bir sistemin olacak. Öbür türlü yıllardır kullandığın sisteme yeni parçalar almış olacaksın ve kağıt üstünde yine eski bir sistem olacak.

Bende onu diyecektim ama çok uğraştırıcı ve kimsede takmadığı için demedim.

Gene de uğraşıp AM5 toplasa güzel olur.
Sistemi satıp üstüne para koyup DDR5 bir sisteme geçiş yapardım. Satamayacak iseniz asahenin önerdiği kartı alabilirsiniz.

25bin lira DDR4'e yükseltme yapmak için aşırı fazla. Eldeki sistemi satsan zaten DDR5 sistem parası çıkar. En fazla bütçeyi biraz daha yükseltmen gerekir. Bu kadar para vermişken tamamen güncel ve sıfır bir sistemin olacak. Öbür türlü yıllardır kullandığın sisteme yeni parçalar almış olacaksın ve kağıt üstünde yine eski bir sistem olacak.

Böyle bir sistem toplamaya karar verdim ne düşünüyorsunuz? (beyaz sistem topluyorum)

AMD Ryzen 5 7600X

Colorful RTX 5060 Ti 16GB veya bütçeye göre Sapphire RX 9060 XT Pure 16GB

MSI B840M Gaming Plus WIFI6E

Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16)

MSI MAG A650BNL White 650W

Böyle bir sistem toplamaya karar verdim ne düşünüyorsunuz? (beyaz sistem topluyorum)

AMD Ryzen 5 7600X

Colorful RTX 5060 Ti 16GB veya bütçeye göre Sapphire RX 9060 XT Pure 16GB

MSI B840M Gaming Plus WIFI6E

Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16)

MSI MAG A650BNL White 650W
Tavsiyem direkt hazır sistem alman. Çok daha ucuza denk gelir. Anladığım kadarıyla kasa ve SSD olarak önceki sistemindeki parçaları kullanacaksın. Ancak sadece şu parçaları tek tek almak bile 44-45bin lirayı buluyor. Bu bütçeyle eşdeğer bir sistemin tamamını alırsın. Hem eski sistemi parça parça satıp uğraşmaktansa direkt tek seferde satarsın.