19878

Çalışkan
Oncellikle merhaba, arkadasim icin sistem toplamayi dusunuyoruz. Hazir sistem piyasasina uzun zamandir bakmadim. Su an hazir sistem satan sitelere baktigim zaman fiyatlar bayagi fahis geldi, sanirim piyasa olu. Bu butce icin ne onerirsiniz? Su an icin APU sistem toplayip 2-3 yil sonra ekran karti almak mantikli mi yoksa direkt hazir sistem mi alinmali? 2.el daha iyi olacak olsa da ugrasmak istemiyoruz. Su an icin aklima uygun olarak yatan tek bu sistemi bulabildim:

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rx-7600-h610m-480gb-ssd-16gb-ram.html

Hikaye agirlikli oyunlar icin kullanacak, bildigim kadariyla islemci hikayeli oyunlar icin iyi. Anakart ve SSD giris seviye, kasa ile PSU'yu bilmiyorum, RAM de iyiydi sanirim. Bunlar haricinde RX 7600 ne kadar mantikli bilemedim.

Oncellikle merhaba, arkadasim icin sistem toplamayi dusunuyoruz. Hazir sistem piyasasina uzun zamandir bakmadim. Su an hazir sistem satan sitelere baktigim zaman fiyatlar bayagi fahis geldi, sanirim piyasa olu. Bu butce icin ne onerirsiniz? Su an icin APU sistem toplayip 2-3 yil sonra ekran karti almak mantikli mi yoksa direkt hazir sistem mi alinmali? 2.el daha iyi olacak olsa da ugrasmak istemiyoruz. Su an icin aklima uygun olarak yatan tek bu sistemi bulabildim:

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-14400f-rx-7600-h610m-480gb-ssd-16gb-ram.html

Hikaye agirlikli oyunlar icin kullanacak, bildigim kadariyla islemci hikayeli oyunlar icin iyi. Anakart ve SSD giris seviye, kasa ile PSU'yu bilmiyorum, RAM de iyiydi sanirim. Bunlar haricinde RX 7600 ne kadar mantikli bilemedim.
- Sistem Analizi: Belirttiğin sistem, Intel i5-14400F işlemciye sahip olup, RX 7600 ekran kartı ile birlikte geliyor. 480GB SSD ve 16GB RAM ile donatılmış. Bu sistem, hikaye ağırlıklı oyunlar için yeterli performans sunar ancak bazı bileşenleri daha iyi alternatiflerle güncelleyebilirsin.

- İşlemci: Intel i5-14400F, modern oyunlar için iyi bir işlemcidir. Hikaye ağırlıklı oyunların çoğu için yeterli performansı sağlar.

- Ekran Kartı: RX 7600, orta seviye bir ekran kartıdır. Günümüzde çoğu oyunu orta - yüksek ayarlarda oynamanızı sağlar. Ancak, bütçeniz dahilinde daha güçlü alternatifler araştırılması faydalı olabilir. Gelecekte GPU’ları daha yüksek bütçelerle değiştirerek performansı artırmak mantıklı olabilir.

- Anakart: H610M, giriş seviye bir anakarttır. Şu anda iyi bir seçim olabilir ancak gelecekte daha fazla genişletme seçeneği istiyorsanız daha üst seviye bir anakart seçimi mantıklı olacaktır.

- Depolama: 480GB SSD, erişim hızı açısından iyi bir seçimdir. Ancak, oyun kütüphaneniz genişleyecekse ek bir HDD eklemeyi düşünebilirsin.

- RAM: 16GB RAM, günümüzde oyun performansı için yeterlidir ancak yüksek çözünürlüklerde veya çoklu görevlerde 32GB'a çıkmak isteyebilirsiniz.

- Geleceğe Yönelik Plan: Eğer bütçeni 2-3 yıl içerisinde bir ekran kartı almayı düşünüyorsan, APU sistemi toplamak iyi bir plan olabilir. Ancak mevcut sistemle de yeterli performansı alacak bir oyun deneyimi yaşayabilirsin.

- Tavsiye: Eğer sistem toplamaktan ziyade hazır sistem almak istiyorsan, yukarıdaki sistem uygun görünüyor erişilebilir fiyat aralığında. Ancak, daha iyi bileşenler kullanarak daha uzun ömürlü bir sistem oluşturmayı düşünmeni öneririm.

- Alternatifler: Farklı sistem önerileri için, sistem bileşenlerini tek tek inceleyebilir veya yerel bilgisayar mağazalarında başka hazır sistemler arayabilirsin. Farklı mağazalarda fiyatları ve yapılandırmaları kıyaslamak da iyi bir yol olacaktır.

Gerektiğinde belirli bileşenler veya fiyat alternatifleri hakkında detaylı bilgi isteyebilirsin.