25-30 bin TL laptop önerisi

Bütçe
25-30 bin

Kowachka

Uzman
Öncelikle iyi sosyaller. Bazı maddi sebeplerden dolayı macebook Pro M4 Pro çipli bilgisayarı satmak durumunda kaldım. Bilgisayar mühendisi öğrencisiyim, 25-30 bin arası şarj süresi iyi olan, RAM kapsiyesi rn az 16 GB olan depolama 1 TB seviyesinde olan bir laptop arıyorum. Ekran kartı ihtiyacım yok oyun vs için. 3080 kartlı laptopum var bunu oyun için kullanıyorum. Sadece okulda yazılım geliştirme konusunda iyi olan şarjı da belli bir seviyede olan laptop önerilerinizi bekliyorum. Benim aklımda Huawei Matebook D16 2024 16 GB RAM 1 TB SSD vardı. Birde bu laptop var Lenova

Son düzenleme:
Güzel model. Şuan bu fiyatlarda rakibi yok.

TN panel değil mi bunun paneli.

Anladım hocam. Son olarak buna da bakabilir misiniz? Fiyat farkı var ama ekran için vs değer mi emin değilim.

Attığınız ürün arkadaşın attığı ürüne göre gerek işlemci gerek ekran paneli konusunda çok çok daha iyi
Lakin gereçekten bu kadar pahalı bir şeye gerek var mı tartışılır?

intel kanadında
i7 1355u işlemci
16 gb ram
1tb m2 ssd
250 nit ips panel ekran
23 388 tl

amd kanadında
r7 7730u işlemci
16 gb ram
512gb m2 ssd
300 nit ips panel ekran

7730u modelinin daha uygun fiyatlı ürünleri de var
thinkpad gibi ama thinkbook serileri biraz daha kaliteli kasa yapısı ile yapılıyor
senin bütçende biraz yüksek olduğu için bunu atmak istedim
bir de thinkbookda 512 gb ssd az gelebilir gözüne
sitede daha fazla kapasiteli ssd ve ram kombinasyonları da var ama fiyat uçuk kaçıyor
sistemde 2. bir m2 slotu var
dışardan 1 tb m2 alırsın
kendin cihazı açar 2. slota takarsın
montaj oldukça kolay bir iş ve kendi başına yaptın diye de cihaz garanti dışı kalmaz
cihazın kendindeki ssd ye sistemi kurarsın 1 tb da depolama alanın olur daha uyguna daha yüksek kapasite işi çözmüş olursun

Son düzenleme:

Hocam attığınız Lenovo için 32 GB + 1 TB SSD yapsam mı? Yapay zeka ile ilgileneceğimi sanmıyorum. Şu an daha çok Java backend ile ilgileniyorum ama yakın zamanda ErP alanına yöneleceğim. Sizce şimdiden farkı verip bu dediğimi mi alsam? Bir de arkadaşın attığı Lenovo'yla aynı sadece sizin ki AMD. Şu an oyun bilgisayarımda da AMD var memnunum ama bu tarz bilgisayarlarda hangisi daha iyidir? Bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla batarya konusunda Intel'e göre daha çok gidiyor attığınız ama performans olarak fark var mı?

Ben 32 GB'ın çok ta gerekli olacağını düşünmüyorum.
Ve yükseltme seçeneğinde fiyat farkı tek tek yükseltmeye göre daha fazla çıkıyor diye hesap ettim.
Ben olsam 16 RAM 512 SSD olanı alıp.
SSD yükseltmesini kendim yapmak.

Misal 32 GB RAM ve 1 TB SSD güncellenmiş haline baktım.
31780 TL.

Bu ürün 16 RAM + 512 GB SSD ile 23000.

Şimdi 1 tane SSD ekledin diyelim 1 TB'lık sistemin yine 16 GB RAM fakat 1.5b SSD olacak 2500 TL'ye kadar bir SSD alsan ki 150-200 TL daha ucuza var sistem fiyatı 25500 oldu.

Bu şekilde kullanıyorsun.
Diyelim ki RAM'in yetmeyeceğini hissettin.
16 GB'lık 1000 TL'nin altına da var ama biz 1000 olarak hesap edelim.
Sistemimizdeki RAM tek 16 olmadığı için 2x16 almak zorundayız.
Bu normal şartlarda bize daha da masraf ama 2x16 2x1000 TL'den 2000 TL diyelim.

Bu sefer sistemimiz ne oluyor.
2x16 GB RAM 512 GB + 1 TB SSD 27500 TL.
Ayrıca elinde 2x8 RAM kalıyor boşta ve onları sattığında bu 27500 fiyat daha da düşüyor.

Ama sen şu an 2x16 RAM ve 1 TB SSD yükseltmesi yaparsan üstteki güncellemeye göre 512 GB SSD az olacak ama 30k üstü para ödeyeceksin.

Hiç ama hiç mantıklı değil fiyat performans olarak.

Sorduğunuz Intel olan 13700H'lı olan ise
Elbetteki Intel daha iyi fakat
Güç tüketimi bundan kaynaklı batarya performansının da AMD'den tarafta olduğunu unutmayalım.
Ve elbetteki Intel daha performanslı olsa da neredeyse %45'i kadar fiyat farkı da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…