Ben 32 GB'ın çok ta gerekli olacağını düşünmüyorum.
Ve yükseltme seçeneğinde fiyat farkı tek tek yükseltmeye göre daha fazla çıkıyor diye hesap ettim.
Ben olsam 16 RAM 512 SSD olanı alıp.
SSD yükseltmesini kendim yapmak.
Misal 32 GB RAM ve 1 TB SSD güncellenmiş haline baktım.
31780 TL.
Bu ürün 16 RAM + 512 GB SSD ile 23000.
Şimdi 1 tane SSD ekledin diyelim 1 TB'lık sistemin yine 16 GB RAM fakat 1.5b SSD olacak 2500 TL'ye kadar bir SSD alsan ki 150-200 TL daha ucuza var sistem fiyatı 25500 oldu.
Bu şekilde kullanıyorsun.
Diyelim ki RAM'in yetmeyeceğini hissettin.
16 GB'lık 1000 TL'nin altına da var ama biz 1000 olarak hesap edelim.
Sistemimizdeki RAM tek 16 olmadığı için 2x16 almak zorundayız.
Bu normal şartlarda bize daha da masraf ama 2x16 2x1000 TL'den 2000 TL diyelim.
Bu sefer sistemimiz ne oluyor.
2x16 GB RAM 512 GB + 1 TB SSD 27500 TL.
Ayrıca elinde 2x8 RAM kalıyor boşta ve onları sattığında bu 27500 fiyat daha da düşüyor.
Ama sen şu an 2x16 RAM ve 1 TB SSD yükseltmesi yaparsan üstteki güncellemeye göre 512 GB SSD az olacak ama 30k üstü para ödeyeceksin.
Hiç ama hiç mantıklı değil fiyat performans olarak.
Sorduğunuz Intel olan 13700H'lı olan ise.
Elbetteki Intel daha iyi fakat.
Güç tüketimi bundan kaynaklı batarya performansının da AMD'den tarafta olduğunu unutmayalım.
Ve elbetteki Intel daha performanslı olsa da neredeyse %45'i kadar fiyat farkı da var.
Anladım hocam, doğru söylüyorsunuz fark var bayağı. Ürüne SSD takviyesi yapmam herhangi bir garantilik durum oluşturmaz değil mi Lenovo'nın politikası iyi dye biliyorum.
Anladım hocam, doğru söylüyorsunuz fark var bayağı. Ürüne SSD takviyesi yapmam herhangi bir garantilik durum oluşturmaz değil mi Lenovo'nın politikası iyi dye biliyorum.
Hayır hocam SSD ve RAM takviyeleri cihazı devre dışı bırakmaz
Bir ara bazı Lenovo servisleri tüketiciyi böyle işlere bulaşmasın diye garanti dışı kalır demiş
Ama o iş te çözüldü
Yetkili kanattan gelen bir bildirim de vardı
Garanti dışı kalmıyor yani cihazınız rahat olun.
Ama benim tavsiyem
Şimdilik sadece SSD takviyesi yapmanız.
RAM upgrade işleminizi sistem performansına göre değerlendirme yaptıktan sonra karar vermeniz.
Hocam şimdi satın alacaktım da ekranın 45 NTSC olduğunu gördüm. Sizce sıkıntı çıkarır mı? Bana çok düşük geldi yani kodlama için vs gerek yok ama video felan izlerken renkler göze batmaz mı?
Hocam sizin attığınız Lenova yerine Lenovo Ideapad Slim 5 , Lenovo Yoga Slim 6 , Lenovo Ideapad Slim 5 buradakiler daha iyi olmaz mı? Sizin attığınızı bende düşünüyordum ama paneli %45 NTSC olduğu için biraz caydım gibi. Oled almak daha iyi olmaz mı diğer özellikleri aşağı yukarı benzer baktığım kadarıyla.
Hocam sizin attığınız Lenova yerine Lenovo Ideapad Slim 5 , Lenovo Yoga Slim 6 , Lenovo Ideapad Slim 5 buradakiler daha iyi olmaz mı? Sizin attığınızı bende düşünüyordum ama paneli %45 NTSC olduğu için biraz caydım gibi. Oled almak daha iyi olmaz mı diğer özellikleri aşağı yukarı benzer baktığım kadarıyla.