Merhaba arkadaşlar, şu an bir fırsat yakaladım ve indirimle birlikte 25.500 TL civarına Zotac RTX 5060 Ti 16 GB alabiliyorum. Sorum şudur; Zotac markası kaliteli bir marka mı, alınır mı? Uzun vadede sorun çıkarır mı? Veya alternatif bir marka öneriniz olur mu benzer fiyatta?
Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba arkadaşlar, şu an bir fırsat yakaladım ve indirimle birlikte 25.500 TL civarına Zotac RTX 5060 Ti 16 GB alabiliyorum. Sorum şudur; Zotac markası kaliteli bir marka mı, alınır mı? Uzun vadede sorun çıkarır mı? Veya alternatif bir marka öneriniz olur mu benzer fiyatta?
Güncel fiyatlar dahilinde fena değil, uygun olduğu için alınabilir. Ama "Wow" dedirtecek bir şey beklemeyin.
SF26
Üstün
2. elde 2500-3000 TL üstüne 9070 XT bulursunuz.Merhaba arkadaşlar, şu an bir fırsat yakaladım ve indirimle birlikte 25.500 TL civarına Zotac RTX 5060 Ti 16 GB alabiliyorum. Sorum şudur; Zotac markası kaliteli bir marka mı, alınır mı? Uzun vadede sorun çıkarır mı? Veya alternatif bir marka öneriniz olur mu benzer fiyatta?
Teşekkür ederim hocam bilgi için.Güncel fiyatlar dahilinde fena değil, uygun olduğu için alınabilir. Ama "Wow" dedirtecek bir şey beklemeyin.
Hocam hem nakit para vermek istemiyorum taksitle alacağım hem de AMD kartlar cok benlik degil. Hikayeli oyunlar oynadığım icin genelde RT frame generation DLSS gibi teknolojileri aktif kullanacağım.
Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 5060 Ti 16 GB cidden "overpriced" bir kart ya. 1080p-1440p geçiş için gerçekten güzel kart ama ederinin çok üstünde satılıyor. 25.000 TL hadi neyse diyeceğim de diğer markalar 30.000 TL'yi geçiyor.
Fiyatın anlamsızlığını şöyle açıklayayım; bu kartın 30 bin olduğu yerde arkadaşımın abisi 33 bine RTX 5070 Ti aldı.
Neyse, 25 bin altına düşeceğini pek sanmıyorum. İkinci elde de sıfır fiyatına satıyorlar. O yüzden mecburen alınabilir diyeceğim.
NVIDIA'nın şu Ti 16 GB kartlardaki fiyata bir el atması lazım. 4060 Ti 16 GB da bu şekildeydi.
Fiyatın anlamsızlığını şöyle açıklayayım; bu kartın 30 bin olduğu yerde arkadaşımın abisi 33 bine RTX 5070 Ti aldı.
Neyse, 25 bin altına düşeceğini pek sanmıyorum. İkinci elde de sıfır fiyatına satıyorlar. O yüzden mecburen alınabilir diyeceğim.
NVIDIA'nın şu Ti 16 GB kartlardaki fiyata bir el atması lazım. 4060 Ti 16 GB da bu şekildeydi.
RTX 5060 Ti 16 GB cidden "overpriced" bir kart ya. 1080P-1440p geçiş için gerçekten güzel kart ama ederinin çok üstünde satılıyor. 25.000 TL hadi neyse diyeceğim de diğer markalar 30.000 TL'yi geçiyor.
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Evet dediğiniz gibi çok gereksiz bir fiyat politikası var şu an çünkü muadili sayılan RX 9060 XT indirimlerle 20k civarına düşerken bu kart normal fiyatında 28 30 arası. 5070 indirimde 30 31 arasına düşüyor. Bence bu kartın hakkı zaten 24 25 arası. Fiyat bana şu an için makul geldiğinden almayı düşünüyorum sadece konuda belirttiğim gibi Zotac markası iyi midir bilemediğim için sormak istedim.
northstar
Uzman
Aynı kartın INNO3D marka olanını kullanıyorum. Bence fiyatına göre gayet iyi bir kart. 1080p monitörle birlikte kullanıyorum, düşük FPS aldığım bir oyun olmadı. Gözlemlediğim kadarıyla bazı optimizasyon sorunları olan UE5 oyunları dışında 1440p Ultra ayarlarda da iyi performans veren bir kart.Teşekkür ederim hocam bilgi için.
Hocam hem nakit para vermek istemiyorum taksitle alacağım hem de AMD kartlar cok benlik degil. Hikayeli oyunlar oynadığım icin genelde RT frame generation DLSS gibi teknolojileri aktif kullanacağım.
Zotac eski bir markadır, güvenebilirsiniz. Yakında kullanmışlığım yok ama zamanında AMP Edition GTX 470'im vardı Zotac marka, bir sorun yaşamamıştım.Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Evet dediğiniz gibi çok gereksiz bir fiyat politikası var şu an çünkü muadili sayılan RX 9060 XT indirimlerle 20k civarına düşerken bu kart normal fiyatında 28 30 arası. 5070 indirimde 30 31 arasına düşüyor. Bence bu kartın hakkı zaten 24 25 arası. Fiyat bana şu an için makul geldiğinden almayı düşünüyorum sadece konuda belirttiğim gibi Zotac markası iyi midir bilemediğim için sormak istedim.
Son düzenleme:
Şu fiyat bandına bakınca her ne kadar bu paraları @Caner Uncu gibi haketmediğini düşünsem de alınır demek zorundayız. Maalesef güncel durum bunu gösteriyor. Daha 9 ay önce bu paralara 5070'ler hatta 5070 Ti alınabiliyordu...
Yakuza
Becerikli
Zotac, Corsair gibi ABD çıkışlıdır. Mazda markası sende ne çağrıştırıyorsa Zotac'ı da öyle bil. Butik markadır, arabayı çok servise sokturmaz, kalitesi ayarındadır, biraz tuning ister, üzmez-yolda bırakmaz ama premium bir araç değildir.
Son düzenleme:
Aynı kartın INNO3D marka olanını kullanıyorum. Bence fiyatına göre gayet iyi bir kart. 1080p monitörle birlikte kullanıyorum, düşük FPS aldığım bir oyun olmadı. Gözlemlediğim kadarıyla bazı optimizasyon sorunları olan UE5 oyunları dışında 1440p Ultra ayarlarda da iyi performans veren bir kart.
Zotac eski bir markadır, güvenebilirsiniz. Yakında kullanmışlığım yok ama zamanında AMP Edition GTX 470'im vardı Zotac marka, bir sorun yaşamamıştım.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum hocam.
Zotac, Corsair gibi ABD çıkışlıdır. Mazda markası sende ne çağrıştırıyorsa Zotac'ı da öyle bil. Butik markadır, arabayı çok servise sokturmaz, kalitesi ayarındadır, üzmez-yolda bırakmaz ama premium bir araç değildir.
Harika açıklayıcı oldu teşekkür ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: