Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ornitorenk

Uzman
Yaş 25 olunca babanın sağlık sigortasından düşüyorsun galiba. Şimdi diyelim 25 yaşına geldik ama GSS yaptırmadık ne olur? Atıyorum 25 yaşına geldikten 7-8 ay sonra yaptırdık bu 7-8 ayın prim borcu çıkıyor mu? Yani GSS yaptırmadığımız için haklarımızı kullanamadık sonuçta hastane falan için yine de bu 7-8 ay GSS olmadan geçen dönem ödeniyor mu, bilgisi olan var mı, nasıl işliyor bu süreç?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
GSS'yi özel olarak başlatman gerekmiyor. Eğer 4A/4B/4C sigorta kollarından birine bağlı değilsen, GSS'ye bağlı oluyorsun ve her ay GSS prim borcu yansıyor sana. Yani evet, GSS zorunlu. Sen farkında bile olmadan GSS'li oluyorsun, özel olarak GSS'yi başlatman gerekmiyor.
GSS prim borçlarının ertelendiğine dair bir şey duymadım. Vardı ise muhtemelen seçim döneminde yapılmıştır sadece. Şu an güncel olarak buna yönelik bir şey yok.

Buna göre 25 yaşını geçen birisinin muayene falan olması gerekiyor o zaman bir sıkıntı çıkmadan?

Buna göre 25 yaşını geçen birisinin muayene falan olması gerekiyor o zaman bir sıkıntı çıkmadan?
Bu haber prim borçlarının ertelenmesi haberi değil. Prim borcu olan kişiler normalde muayane olamazken, ufak bir muayene ücreti ödeyerek muayane olabileceğine dair haber sadece. Geçen sene de 1 yıllığına bu kararı vermişlerdi, bu sene de öyle.

Bak madem ödemek istemiyorsun, git SGK'ya prim borçlarını tahakkuk ettir, ondan sonra hasteneye git, Sana prim borçlarınız var mış SGK'da derlerse hiç kendini bozma evet de, muayene ücreti ödeyerek muayene olmak istiyorum de, memur seni önündeki klavyeden birkaç tuşa basacak sonra seni vezeneye yönlendirecek, vezneye gidip çok ufak bir miktar muayene ücreti ödeyip makbuzu tekrar ilk görüştüğün memura vereceksin, ondan sonra muayene olabilirsin.