Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 250.000 TL
awaxs 5
Uzman
AMD EPYC™ 9586F aldık, anakarti almadık, SSD aldık. RAM kaldı.
CRT_User 82
Üstün
Bu arada 9586F'i nereden temin ettiniz? Tray OEM olarak mı geldi, yoksa komple bir sistemden mi çıktı? Merak ettim çünkü piyasada perakende olarak pek denk gelmiyor.AMD EPYC™ 9586F aldık, anakarti almadık, SSD aldık. RAM kaldı.
awaxs 5
Uzman
Bu arada 9586F'i nereden temin ettiniz? Tray OEM olarak mı geldi, yoksa komple bir sistemden mi çıktı? Merak ettim çünkü piyasada perakende olarak pek denk gelmiyor.
Sıfır olarak ABD veri merkezine ürün sağlayan bir şirketen ithal getirdik hosting için, şimdilik test için 1 tane aldık. Anakarti da ABD'den çözdük 1 saat önce bir RAM kaldı.
Son düzenleyen: Moderatör:
CRT_User 82
Üstün
Hocam kusura bakmayın ama konu bana biraz CSB gibi geldi
9586F gibi bir işlemciyi gerçekten aldıysanız meraktan fiziksel halini görmek isterim.
Kısa bir video atabilir misiniz? CPU'nun üstündeki marking'leri yakından netleyerek, yanında bir kağıda forum nickiniz ile 17.08.2026 tarihini yazıp birkaç açıdan göstermeniz yeterli. Video gelirse yanıldığımı kabul edip RAM seçimi için yardımcı olurum.
Kısa bir video atabilir misiniz? CPU'nun üstündeki marking'leri yakından netleyerek, yanında bir kağıda forum nickiniz ile 17.08.2026 tarihini yazıp birkaç açıdan göstermeniz yeterli. Video gelirse yanıldığımı kabul edip RAM seçimi için yardımcı olurum.
awaxs 5
Uzman
Hocam, benim konum bu değil; ECC RAM lazım, konu da bu.Hocam kusura bakmayın ama konu bana biraz CSB gibi geldi9586F gibi bir işlemciyi gerçekten aldıysanız meraktan fiziksel halini görmek isterim.
CRT_User 82
Üstün
Hocam konu zaten tam olarak bu. 9586F gibi 500W'lık, 16 kanallı SP7 bir platforma bakkal hesabıyla 128 GB ECC RAM seçilmez. Anakartın tam modeli, DIMM slot kanal yerleşimi, QVL ve kullanacağınız RDIMM MRDIMM tipi bilinmeden 250 bin TL'lik bellek önerisi yapmak sağlıklı olmaz.Hocam, benim konum bu değil; ECC RAM lazım, konu da bu.
Ben de bu yüzden önce sistemin gerçekten hangi platform olduğunu netleştirmek istiyorum. Aldığınız SP7 anakartın tam modelini ve 128 GB'ı kaç modülle kurmayı düşündüğünüzü yazarsanız, doğrudan üreticinin QVL'inden uygun bellekleri kontrol edebiliriz.
9586F'in fiziksel halini gösteren kısa videoyu da atarsanız konu tamamen netleşir. Gerçekten yanılıyorsam RAM seçiminde memnuniyetle yardımcı olurum.