2500 TL SATA SSD Önerisi

Bütçe
2500

Mehmet Furkan

Başarılı
Herkese iyi forumlar, MSI B450M-A Pro Max anakart kullanıyorum ama ekran kartım ikinci PCI-e girişini kapatıyor, bu sebeple bilgisayara ikinci M.2 SSD'yi takamıyorum. Bu sebeple SATA SSD'lere yöneldim. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? M.2 SSD takmak için yardımcı olabilirsiniz veya 1TB SATA SSD önerisinde bulunabilirsiniz, ikisine de açığım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeyi 200 lira aşarak bu SSD'yi alabilirsiniz, depolaması yeter. M.2 SSD konusunda ilk önce M.2 SSD'yi takıp sonra ekran kartını takmayı denediniz mi?

@toyota SanDisk SSD Plus'a 2.700 TL para verecek hiçbir neden yok. SSD Plus serisi çokça sorun çıkartan bir seri, ki ben de 120 GB modelini kullanıp kısa sürede helvasını yemiştim. Onu geçelim, WD Green de SanDisk SSD Plus seviyesinde bir disk ve daha ucuz...

Bütçeyi 200 lira aşarak bu SSD'yi alabilirsiniz, depolaması yeter. M.2 SSD konusunda ilk önce M.2 SSD'yi takıp sonra ekran kartını takmayı denediniz mi?
Denemedim çünkü ekran kartının fanı ikinci PCIe girişini tamamen kapatıyor. Diğer m.2 yuvası da dolu. SATA almaktan başka çarem kaldığını zannetmiyorum.

2500 bandında daha bilindik markalardan SATA SSD kalmadı mı yoksa bu iyi bir marka mı? Çünkü Kioxia Exceria 1TB m.2 SSD geliyordu. SATA SSD'lerin fiyatı mı arttı?

Çok pahalı ya.

Hocam ben 3 senedir kullanıyorum Sandisk Plus'u herhangi bi' sorunu yok. Hi-Level de olabilir o zaman.

@Mehmet Furkan Lexar zaten bilindik bir marka, abuk sabuk bir marka değil. SSD ve Flash bellek üretiyor. Onu tercih etmek istemezseniz Kioxia var:

SATA SSD'lerin fiyatı mı arttı?
Evet. NVMe M.2 SSD'lerin fiyatı hem daha uygun hem de daha iyiler. NVMe SSD'lerin yaygınlaşmasıyla birlikte SATA SSD piyasası Türkiye için bir çöplük gibi oldu. Ürün az, fiyatlar fazla.

Hocam ben 3 senedir kullanıyorum SanDisk Plus'u herhangi bir sorunu yok. Hi-Level da olabilir o zaman.
Siz sorun yaşamadınız diye iyi olmuyor hocam. Gereksiz pahalı diyorum, 2.700 TL verilecek bir disk değil. Aynı seviyedeki diskler daha ucuza alınıyorken gidip ona 2.700 TL vermenin mantığı yok. Ayrıca Hi-Level asla alınmamalı. Bu tür fason ürünlerden uzak durulmalı.

Anladım hocam ama ne yazık ki m.2 SSD alamıyorum. Lexar markasını bilmiyordum ancak önerinizle alabilirim. Teşekkürler.

@Mehmet Furkan Hocam bu seviyedeki disklerin çoğu aynı kalitede zaten. Fason ürünlere hiç bulaşmayın. Lexar'ı alabilirsiniz, fena değil. Onu almak istemezseniz daha ucuza Kioxia var:

Yani almak istemem değil de şahsen bilmediğim bir marka biraz araştırıp alacağım ama bu öneri için de teşekkürler içime sinmezse Kioxia alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…