Detaylar
Kim cevapladı?Bir kaç cevap vereyim. Polisin sıkıntılı durumlarda silah kullanma yetkisi zaten var. Bu yetkisizlik sebebi ile kaybettiğimiz bir polis memuru değil. İhmal sebep olmuş. Çocuk istismarı dahil 21 suçu ile dışarıda gezen bir suç makinesi sebep olmuş. Polisin zaten silah kullanma yetkisi var dediğim gibi. Fakat her koşulda bu yetkiyi genişletelim derseniz sanki problem burada algısı oluşturur. Ama diyelim genişlettiniz, devlet içnde çeteleşme vb durumlar kolaylaşır. Devletin değil hükümetin polisi gibi hareket edildiğinde kendisinden olmayan herkese doğrulabilir o silah. Zaten nefret dönemindeyiz. Keyfi kullananlar olur. Sizi de vurabilir alakasız bir durumda. Buradaki asıl sorun bu yetki bu değil. Ben son yıllarda şikayetçi olduğum hiç bir konuda doğru bir geri dönüş alamadım mesela. Yalandan cevap veriyorlar. Ne trafik için, ne olaylı tipler ve durumlar için. Gerçek suçlular içeride olmalı.
Hukuk ve adalet ile yönetilmeliyiz. Asıl öncelikli sorunumuz bu. Yargı sistemi ya da hukuk okuyan arkadaşlar bilirler ki genel olarak Türkiye Cumhuriyeti anayasası bir çok anayasadan daha niteliklidir. Fakat uygulandığı takdirde. O sebeple öncelikle evrensel hukuk ilkelerine bağlı, tam bağımsız demokratik bir Türkiye diliyorum. Yine hiçbir sistemde her şey mükemmel olmaz elbette ama 21 suç kaydı ile aramızda dolaşanların olduğu bir dönemde yaşamak çok daha tehlikeli. Buna rağmen bizde bir tane pedofil çıkıyor herkes idam istiyor. Bir tane serseri birine saldırıyor bireysel silahlanma isteniyor, polis hayatını kaybediyor vur yetkisi arttırılsın deniyor. Dönün bakın idam suçları ile bu ülkede kimler idam edilmiş. Yine fikir suçlusu bulursunuz. Bugün kim içerideyse silah da idam da ona döner. Söyleminize bakın kiminle ve niye paralel bir düşünün. Bir sinirle ilk akla gelen en yanlış şey olabilir.. Önce sistemi yozlaştır, sonra sistemi suçla. Sonra da sistemi değiştir.
Hukuk ve adalet ile yönetilmeliyiz. Asıl öncelikli sorunumuz bu. Yargı sistemi ya da hukuk okuyan arkadaşlar bilirler ki genel olarak Türkiye Cumhuriyeti anayasası bir çok anayasadan daha niteliklidir. Fakat uygulandığı takdirde. O sebeple öncelikle evrensel hukuk ilkelerine bağlı, tam bağımsız demokratik bir Türkiye diliyorum. Yine hiçbir sistemde her şey mükemmel olmaz elbette ama 21 suç kaydı ile aramızda dolaşanların olduğu bir dönemde yaşamak çok daha tehlikeli. Buna rağmen bizde bir tane pedofil çıkıyor herkes idam istiyor. Bir tane serseri birine saldırıyor bireysel silahlanma isteniyor, polis hayatını kaybediyor vur yetkisi arttırılsın deniyor. Dönün bakın idam suçları ile bu ülkede kimler idam edilmiş. Yine fikir suçlusu bulursunuz. Bugün kim içerideyse silah da idam da ona döner. Söyleminize bakın kiminle ve niye paralel bir düşünün. Bir sinirle ilk akla gelen en yanlış şey olabilir.. Önce sistemi yozlaştır, sonra sistemi suçla. Sonra da sistemi değiştir.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Cok uzuldum gercekten. Bir polisin silahini baska birine kaptirmasi egitiminde bir eksiklik, bir hata oldugunun gostergesi. Umarim bir daha yasanmaz.
- Makaleler
- 7
Hiçbir insanın başka bir insanın canını alma hakkı yoktur. Anne ve babadan terbiye ve ahlak görmemiş çoğu insan böyle sokaklarda maganda gibi gezip milletin canını alıyor. Sen bunca sene yaşa, şu dünyanın çilesine göğüs gerip binbir türlü zorluğu geçip polis ol ve tüm o senelerin bir tane hayvan yüzünden yok olsun.
Ülkeyi bu hale getirip gruplaşma yaratanlara, doğru ve yanlışı ayırt edilmeyecek duruma getiren devlet yetkililerine, ülkeyi her geçen gün yozlaştıran ve ülkeyi yabancılaştıran insanlara, adaletin sadece duvarda yazan yazı olmasını sağlayan ve paranın gücünü adalete alet edenlere lanet olsun.
Ülkeyi bu hale getirip gruplaşma yaratanlara, doğru ve yanlışı ayırt edilmeyecek duruma getiren devlet yetkililerine, ülkeyi her geçen gün yozlaştıran ve ülkeyi yabancılaştıran insanlara, adaletin sadece duvarda yazan yazı olmasını sağlayan ve paranın gücünü adalete alet edenlere lanet olsun.
Hayvan durum izleme aracı hayvanlara hakaret olmuş bence. Ben dışarda bu canlı kadar sabıkası olan bir kedi, köpek görmedim şahsen.
SoldierBoyBabam
Üstün
Yunus Emre kim?
Blackraven
Üstün
Katil.
Buradaki tek sıkıntı kesinlikle kadın polis olması, hacım kadından polis olmaz. Tamam 26 tane suç işlemiş bir ruh hastası hala aramızda dolanıyor ama olsun kadından polis olmazsa hiçbir sıkıntı olmaz. Çünkü bildiğiniz üzere hiçbir erkek polis ölmüyor. Onları testesteron hormonları koruyor.
LA Knight
Üstün
Bu canlının hadi 10 yaşına kadar bir şey yapmadığını hesaplarsak eleman senelik 3 er defa suç işliyor, suçu siciline işleniyor ve geri bırakılıyor. Ne güzel dünya. Şunu yaşatmamak lazım, hapishaneden illa ki tanıdıkları vardır krallar gibi yaşar geri çıkar bu. İstanbul dışında bir yere sevkedilmeli.
- Makaleler
- 1
Suc sayisina degil de sucun niteligine bakmak lazim. Gasp, cocuk tacizi falan filan varsa kapatsinlar hayvanat bahcesine en guzeli. Yoksa onlarca sucu olan kral gibi adamlar da taniyorum ben. Sadece hayata daha kati bakiyorlar normal insanlardan.Bu canlının hadi 10 yaşına kadar bir şey yapmadığını hesaplarsak eleman senelik 3 er defa suç işliyor, suçu siciline işleniyor ve geri bırakılıyor. Ne güzel dünya. Şunu yaşatmamak lazım, hapishaneden illa ki tanıdıkları vardır krallar gibi yaşar geri çıkar bu. İstanbul dışında bir yere sevkedilmeli.
Yeni konular
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-