Abdullah.demr
Uzman
Herkese merhaba,
Ev/ofis ortamında sürekli açık kalacak bir sunucu toplamayı düşünüyorum. Aşağıdaki kullanım senaryosuna uygun donanım tavsiyesi almak istiyorum:
Kullanım Amaçlarım:
Donanımda düşündüklerim:
Bütçem yaklaşık 25.000 – 27.000 TL arası. Ekran kartına gerek duymuyorum çünkü GPU passthrough yapmayacağım.
Sistem sürekli açık kalacak, elektrik tüketimi de mümkün olduğunca düşük olsun istiyorum. Ayrıca pfSense için network kartını PCI-e passthrough yapacağım. Bu sisteme uygun parçalar veya alternatif önerilerinizi paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler!
Ev/ofis ortamında sürekli açık kalacak bir sunucu toplamayı düşünüyorum. Aşağıdaki kullanım senaryosuna uygun donanım tavsiyesi almak istiyorum:
- pfSense kurup ofis ağını yönetmek (4 port NIC kullanmak istiyorum)
- Debian üzerinde servisler (web, docker, veri tabanı vs.)
- Windows VM çalıştırmak (grafik işleri yok, ekran kartına gerek yok)
- Sanallaştırma için Proxmox veya ESXi düşünüyorum
- İşlemci: Ryzen 9 3900X veya daha güçlü bir işlemci (çekirdek sayısı 16 üstü olursa iyi olur)
- RAM: 64 GB DDR4
- Anakart: MSI B550 Gaming Plus düşünüyorum, öneriniz var mı?
- Network Kartı: HP 366T Intel I350-T4 V2 4X 1GBE PCI-e kart almayı planlıyorum (2. el Bütçeye dahil değil)
- Disk: 1 TB NVMe SSD (Bütçeye dahil değil )
- PSU ve kasa önerilerine de açığım
Bütçem yaklaşık 25.000 – 27.000 TL arası. Ekran kartına gerek duymuyorum çünkü GPU passthrough yapmayacağım.
Sistem sürekli açık kalacak, elektrik tüketimi de mümkün olduğunca düşük olsun istiyorum. Ayrıca pfSense için network kartını PCI-e passthrough yapacağım. Bu sisteme uygun parçalar veya alternatif önerilerinizi paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler!
Son düzenleyen: Moderatör: