Hocam şu anda almayacağım işlemciyi, daha sonra alacağım. Arkadaş tanıdık zaten o da 9800x3d geçeceği için satıyor, 2-3 aylık işlemci olacak güncel şartlarda tekrardan anlaşırız. Ağustos başını bulur gibi geliyor şimdiden parça belirlemeye çalışıyorum.
ATX konusunu ben de düşünüyorum. Kasa destekliyor fakat bir artısı olur mu bana?
Evet, ben de öyle ak400 konusunda öyle düşünüyordum fakat youtube benchmarklarında yeteri kadar soğuk tutabiliyor gibi duruyor
ATX konusunu ben de düşünüyorum. Kasa destekliyor fakat bir artısı olur mu bana?
Evet, ben de öyle AK400 konusunda öyle düşünüyordum fakat YouTube benchmarklarında yeteri kadar soğuk tutabiliyor gibi duruyor
mATX anakartı çok daha ucuza alamıyorsunuz, M.2 slotlarında azalma oluyor, bileşenler daha sıkışık, bazılarında mosfetlerde bile değişiklik oluyor, ATX alınmalı bence.
AK400 ile kullanılır ama oyunlarda 80 üstünü rahat görür diye düşünüyorum, işlemci 5600 ile aynı gücü çeksede tasarımı nedeniyle soğutmak biraz daha zor, denersiniz duruma göre bakarsınız.
mATX anakartı çok daha ucuza alamıyorsunuz, M.2 slotlarında azalma oluyor, bileşenler daha sıkışık, bazılarında mosfetlerde bile değişiklik oluyor, ATX alınmalı bence.
AK400 ile kullanılır ama oyunlarda 80 üstünü rahat görür diye düşünüyorum, işlemci 5600 ile aynı gücü çeksede tasarımı nedeniyle soğutmak biraz daha zor, denersiniz duruma göre bakarsınız.
Anakart konusunda kararsızım. Belirttiğim anakart her türlü işimi görüyor ve aynı zamanda ATX sürümü de mevcut. 3 SSD fazlasıyla işimi görür ve ATX kart biraz daha çirkin duruyor işin açığı https://www.epey.com/anakart/karsil...50m-plus-wifi_asus-tuf-gaming-b850-plus-wifi/ baktığımda ATX olanda bir tane x16 ve x1 fazla gözüküyor, wifi sürümleri arasında bir fark var ve bu anakartı tercih etmemdeki en büyük sebep olan 11 USB girişi, ATX sürümünde 9'a inmiş. fiyatı da dışında başka bir fark da yok gibi. Normal şartlarda büyük bileşenleri de seviyorum ama burada hiçbir faydası yok gibi duruyor kağıt üzerinde.