Check Engine

Becerikli
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, ekran kartım RTX 4050 olduğundan 2K kaldırabileceğini düşünmüyorum. Sizce 27 inç 1080p alınır mı? Piksel sayar mıyım?

27 inç 1080p Philips marka bir monitörüm var, aktif kullanıyorum ve bana kalırsa evet fazla.
27 inç ve sonrası için 1080p üstü şart gibi.

1080p için 24" daha uygun sanki. Monitör işi biraz kişisel zevklere göre şekilleniyor. En iyisi bir teknoloji mağazasına gidip incelemek. Bana kalırsa 27" için 2K olmalı. 1080p için ise en fazla 24" olur.

1080p için 24" daha uygun sanki. Monitör işi biraz kişisel zevklere göre şekilleniyor. En iyisi bir teknoloji mağazasına gidip incelemek. Bana kalırsa 27" için 2K olmalı. 1080p için ise en fazla 24" olur.

Çok göze batar mı peki 27 inç 1080p çözünürlükte? Yoksa bir süre sonra normal gelir mi?

Çok göze batar mı peki 27 inç 1080p çözünürlükte? Yoksa bir süre sonra normal gelir mi?
Dediğim gibi tamamen kişisel zevk hocam. Monitöre ulan uzaklığınız bile çok etkiler bunu. Ben mesela monitöre çok yakından bakmam ancak çok yakından kullanan kişiler de var. Çıplak gözünüzle görmeden almayın derim. Sonradan rahatsız olabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba, ekran kartım RTX 4050 olduğundan 2K kaldırabileceğini düşünmüyorum. Sizce 27 inç 1080p alınır mı? Piksel sayar mıyım?

1080p de 27ye pek sıcak bakmayın hocam mümkünse en fazla 24.5lara bakın bende VG278qf var 1080p 27 inch pikselleri gözlerinizle sayarsınız bu durumda ister istemez göz zevkinizi bozacaktır ama takılmam ekranım büyük olsun derseniz PPI(pixel per ınch) oranı yüksek olan 27'lere bakın derim ki piyasada pek olacağını zannetmiyorum hem cebinizde kalır paranız hiç değilse yüksek tazeleme hız düşük gecikmeli bir monitör alırsınız 27 parasına.

Cok batar hocam benim alismam aylar aldi ve lanet ettirdi 27 inc icin 1080p rezillik ancak cok uzaktan bakmak gerekiyor :) bence 1080 icin en uygun inc 23.5 ve 21 arasi olmasi gerekiyor fazlasi zarar neyse ki 2K 27 inc monitore gecince yaşama geri döndüm.

Cok batar hocam benim alismam aylar aldi ve lanet ettirdi 27 inc icin 1080p rezillik ancak cok uzaktan bakmak gerekiyor :) bence 1080 icin en uygun inc 23.5 ve 21 arasi olmasi gerekiyor fazlasi zarar neyse ki 2K 27 inc monitore gecince yaşama geri döndüm.

Hocam sormayın 27 1080p var AAA oyunlarda grafik açtığımda piksel sayıyorum satarsam yerine alabilir miyim siye düşündürtüyor bir de FPS oyunları da oynuyorum gecikmesi düşük olunca gayet tatmin ediyor ama ekran büyüklüğü gerçekten sorun olabiliyor yer yer TN panel kullanıyorum renk yönünden bir sorunum yok IPS kadar olmasa da düzgün gösteriyor.

Hocam sormayın 27 1080p var AAA oyunlarda grafik açtığımda piksel sayıyorum satarsam yerine alabilir miyim siye düşündürtüyor bir de FPS oyunları da oynuyorum gecikmesi düşük olunca gayet tatmin ediyor ama ekran büyüklüğü gerçekten sorun olabiliyor yer yer TN panel kullanıyorum renk yönünden bir sorunum yok IPS kadar olmasa da düzgün gösteriyor.

Bence dusuk inc montire gecmeniz gerekiyor 21.5 23 arasi varsa kacirmayin

Şu an 23.8 inc ve 2K bir monitor var markasini unuttum Hepsiburada üzerinden bakabilirsiniz cok guzel bence.

Bence dusuk inc montire gecmeniz gerekiyor 21.5 23 arasi varsa kacirmayin.

Şu an 23.8 inc ve 2K bir monitor var markasini unuttum Hepsiburada üzerinden bakabilirsiniz cok guzel bence.

Hocam elimdeki monitörden memnunum tek sıkıntım yakından oynadığım için piksellere dikkat ettiğimde sayabiliyorum.
Onun dışında renk doğruluğuna pek takılan birisi değilim açıkçası gecikme daha önemli benim için genelde FPS oyunları oynadığım için problem olmuyor ama yer yer AAA oyunlarda oynadığım için biraz da olsa canımı sıkıyor yakın vakitte 2.monitör alacağımda konu olarak açacağım.