Bütçe
28.000 TL

MethaThema

Çalışkan
Selam.
  1. Galax 4070 Super 12 GB 25.500 TL.
  2. Sapphire 7900XT Pulse 20GB 28.000 TL.
  3. İşlemci Ryzen 7500F.
  4. Monitör MSI G274QPF E2 1440p.
İki ekran kartı arasında kaldım. Çok bir fiyat farkları yok lakin rekabetçi online tarz oyunları oynarım hikaye oyunlarıyla pek işim yok. Bu iki kart arasında kalmamın en büyük sebebi 1440p de ileride VRAM kullanımı ne olur sorusuydu. Bu iki kartın 1440p tüm oyun FPS testlerini izledim AMD VRAM'i yüksek ama daha çok VRAM kullanırken NVIDIA daha az VRAM kullanıyordu. (ort. 1.5-2 GB VRAM farkı) rekabetçi oyunlar çok fazla VRAM tüketmiyor. Bütçeyi nasıl kullansam mantıklı olur sizce?

Bütçe maksimum 28.000 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu öneririm ben de.

Selam.
  3. İşlemci Ryzen 7500F.
İki ekran kartı arasında kaldım. Çok bir fiyat farkları yok lakin rekabetçi online tarz oyunları oynarım hikaye oyunlarıyla pek işim yok. Bu iki kart arasında kalmamın en büyük sebebi 1440p de ileride VRAM kullanımı ne olur sorusuydu. Bu iki kartın 1440p tüm oyun FPS testlerini izledim AMD VRAM'i yüksek ama daha çok VRAM kullanırken NVIDIA daha az VRAM kullanıyordu. (ort. 1.5-2 GB VRAM farkı) rekabetçi oyunlar çok fazla VRAM tüketmiyor. Bütçeyi nasıl kullansam mantıklı olur sizce?

Hikayeli oyun oynamiyorsaniz NVIDIA ekran kartı almanız gereksiz olur.

Son düzenleme:
Bence daha gerekli DLSS + FG ile uçar FPS ve görüntü de bozulmaz şuan bunu FSR 3 ile yap bak ne oluyor :D

Bunu öneririm ben de.

Hikayeli oyun oynuyorsanız NVIDIA ekran kartı almanız gereksiz olur.

Bu demektir ki NVIDIA'nın avantajlı olduğu tek konu olan yazılımsal özellikler yani DLSS+fg ve RT ile işin olmayacak. Dolayısıyla 7900XT alman sizin için en mantıklısı.

AMD ile kötü bir geçmişim var yazılım açısından bir de NVIDIA 12 GB VRAM testlerde AMD 16 GB VRAM'e denk.

NVIDIA hem yazılım hem az ısınma ve güç tüketimi ve bir de FPS oyunlar için reflex özelliği kafamı kurcalayan kısım 😕

Bunu öneririm ben de.

Hikayeli oyun oynuyorsanız NVIDIA ekran kartı almanız gereksiz olur.

Hikayeli oyunlarla işim yok genel olarak FPS.

DLSS framegenle işin olmayacak zannımca. 7900XT al geç hikayeli oynasaydın 4070 Super önerecektim.

Monitör de almadıysan Dell G2724D'yi öneririm ben aldım güzel F/P ürünü.

Evet olmayacak ama reflex ile işim var. Bir de dediğim gibi AMD'nin fazla VRAM kullanımı verdiği VRAM'i önemsiz yapıyor gibi bir izlenim var bende.

AMD ile kötü bir geçmişim var yazılım açısından bir de NVIDIA 12 GB VRAM testlerde AMD 16 GB VRAM'e denk.

NVIDIA hem yazılım hem az ısınma ve güç tüketimi ve bir de FPS oyunlar için reflex özelliği kafamı kurcalayan kısım 😕

Hikayeli oyunlarla işim yok genel olarak FPS.

Evet olmayacak ama reflex ile işim var. Bir de dediğim gibi AMD'nin fazla VRAM kullanımı verdiği VRAM'i önemsiz yapıyor gibi bir izlenim var bende.

4070 Super al geç bence.

Selam.
  3. İşlemci Ryzen 7500F.

Net 7900XT.