İkinci elde bu fiyata çok daha iyi bir cihaz toplanabilir. Taşınabilir ve Apple ekosistemine dahil olması özelliği dışında 20 bin lirayı bile hak etmeyen bir cihaz. Hafif işler için tasarlarnmış deyip 50 bin liraya yakın para istemek. Hafif işleri 10 bin liralık 10 sene öncesinin bilgisayarı da yapar. Rezil bir cihaz. Ekosisteme dahil olmak ve ben Apple kullanıyorum demek isteyenler için biçilmiş bir kaftan.

Abartmayın, işlemcisi gayet güçlü. Bir zahmet ikinci el daha iyi bir cihaz alabilin aynı fiyata. Gidip de laptop ile masaüstü karşılaştırmaya sokmak zaten daha da komik. Ama dediğiniz gibi neye göre karşılaştırma yapılacağı önemli. Oyun içinse birçok daha iyi cihaz örnek verilir. Ama mesela ben render almayıp Visual Studio ağırlıklı takılacaksam bu Mac gayet iyi bir tercih olabilir.

Abartmayın, işlemcisi gayet güçlü. Bir zahmet ikinci el daha iyi bir cihaz alabilin aynı fiyata. Gidip de laptop ile masaüstü karşılaştırmaya sokmak zaten daha da komik. Ama dediğiniz gibi neye göre karşılaştırma yapılacağı önemli. Oyun içinse birçok daha iyi cihaz örnek verilir. Ama mesela ben render almayıp Visual Studio ağırlıklı takılacaksam bu Mac gayet iyi bir tercih olabilir.
Az önce attığım mesajı bir okuyun isterseniz. Ayrıca bu cihaz visual studio için iş görmez. 8 GB RAM ile bir işe yaramaz. M1'ler M2'ler bile zorlanıyor Visual Studio'da.

Ben zaten bu konular haricinde fiyatını hak etmediğini söyledim. Şimdi lafı dolandıran sizsiniz gibi. Mesajlarımı okumadınız bile gibi. Neyse sorun yok.

Neo'yu önce söker, sonra kahvaltı niyetine yer. 1 dakika bile sürmedi bulmam. Allah bilir masaüstü olsaydı neler bulurduk neler :)

Cyberpunk 2077'de yukarıdaki laptop 70 FPS civarı veriyor, en yüksek ayarlarda RT kapalıyken.

Macbook Neo ise oyunun en düşük ayarlarında, FSR frame generation açıkken 60 FPS bile veremiyor. 1080p bile değil ekranı zaten. Telefon işlemcisinden ne beklenir ki :)

28 bin liraya gerçekten daha iyi bir laptop bulunamaz mı sanıyordunuz? @UNS Ben macbook karşıtı falan değilim fakat yukarıda bahsettiğim gibi. 28 bin lira bu cihaza VERİLMEZ. Apple ekosistemi dışında HİÇ BİR avantajı YOK.

Hocam ben sıfır aldım, siz buraya ikinci el cihazı koymuşsunuz. Hala sartlar eşit değil.

Güzel inceleme için teşekkürler. Konudaki parazitlere takılmayın lütfen. Aynı cihazı bir de aşağıdaki videodan izlemiştim. Prize bağlı kalmadan şu performansı verebilecek, gerçekten taşınabilir (7 kg cihazlar gibi olmayan) bir cihaz Neo. Apple ürünlerine nefret duyanların anlayamayacağı bir durum şudur ki içinde MacOS çalışmayan sistem Mac rakibi o-la-maz.

İlgili video:

Hocam zaten öylesine tartışıyoruz, maksat eğlence zaman geçsin.
Bütçe biraz çıkarsa bu cihaz var sıfır gibi görünüyor https://www.pttavm.com/acer-nitro-5...ome-diz-ustu-bilgisayar-p-1475736764?v=1.78.6 yine 28 bin liralık bu Neo'dan kat kat iyidir ancak sorun şu ki laptop dediğiniz şey zaten sıfır alınmaz. Bence laptop hiç alınmaz ama illa alacaksanız ikinci el kadar iyi bir şey yok.

Güzel inceleme için teşekkürler. Konudaki parazitlere takılmayın lütfen. Aynı cihazı bir de aşağıdaki videodan izlemiştim. Prize bağlı kalmadan şu performansı verebilecek, gerçekten taşınabilir (7 kg cihazlar gibi olmayan) bir cihaz Neo. Apple ürünlerine nefret duyanların anlayamayacağı bir durum şudur ki içinde MacOS çalışmayan sistem Mac rakibi o-la-maz.

İlgili video:

Sensin parazit Görkem.

Ayrıca yine de sıfır olsun diyorsanız biraz indirimleri takip ederek vs. ikinci eldekinden elbet daha kötü ancak yine Neo'dan kat ve kat daha iyi bir cihaz bulabilirsiniz.

Örnek sadece bu arada yani gidip almayın bunu.

@UNS, şartlar eşit mi hocam?
Bu cihazdan oyun performansı beklemek saçma olur zaten. 8 GB RAM, Visual Studio'da basit işler için uygun. Taşıması kolay ve prize bağlı kalmadan gayet iyi performans veriyor. İhtiyaçlara göre alınabilir bir cihaz. Direkt iyi veya kötü demek aşırı saçma.