Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Bütçem inanılmaz fazla değil, o yüzden en düşük fiyata en iyi kaliteyi alabileceğim bir şey alıyorum. Genelde konsol oyunları oynayacağım ama arada bir ev halkı televizyon izliyor tabii.

"Bütçe fazla değil" kelimesi doğru bir kelime değil. Bütçeyi net bir şekilde belirtmeniz gerekiyor, 10.000 TL'mi 20.000 TL'mi 30.000 TL'mi? Bu şekilde daha doğru olur.

"Bütçe fazla değil" kelimesi doğru bir kelime değil. Bütçeyi net bir şekilde belirtmeniz gerekiyor, 10.000 TL'mi 20.000 TL'mi 30.000 TL'mi? Bu şekilde daha doğru olur.

Haklısınız, ancak dediğim gibi. Belirli bir bütçe yok. Bütçeyi bu kriterlere uygun en ucuz olanı olarak görebilirsiniz.

20-25 diyelim.

Televizyondan kastınız içinde dahili uydu alıcılı bir model ise 2K çözünürlükte televizyon yok. Ya FHD alacaksınız ya da 4K alacaksınız. 2K çözünürlükte sadece uydu alıcısı olmayan bir monitör alabilirsiniz. Ona da harici bir uydu alıcı bağlamak zorundasınız.

Televizyondan kastınız içinde dahili uydu alıcılı bir model ise 2K çözünürlükte televizyon yok. Ya FHD alacaksınız ya da 4K alacaksınız. 2K çözünürlükte sadece uydu alıcısı olmayan bir monitör alabilirsiniz.

Zorunlu değil, o kadar pahalı bir şey değil diye biliyorum uydu alıcı ama?

Televizyondan kastınız içinde dahili uydu alıcılı bir model ise 2K çözünürlükte televizyon yok. Ya FHD alacaksınız ya da 4K alacaksınız. 2K çözünürlükte sadece uydu alıcısı olmayan bir monitör alabilirsiniz. Ona da harici bir uydu alıcı bağlamak zorundasınız.

4K 2K'den daha mı ucuz oluyor? Ben daha pahalıdır diye 2K istedim yoksa :D

Zorunlu değil, o kadar pahalı bir şey değil diye biliyorum uydu alıcı ama?

4K 2K'den daha mı ucuz oluyor? Ben daha pahalıdır diye 2K istedim yoksa :D
Teknik olarak hem evet hem hayır. Fiyatı büyük oranda belirleyen şey panel tipi ve kalitesidir. Mesela 2K OLED monitör 4K IPS monitörden daha pahalıdır. Uygun fiyatlı bir uydu alıcı ile kullanabilirsiniz.

Teknik olarak hem evet hem hayır. Fiyatı büyük oranda belirleyen şey panel tipi ve kalitesidir. Mesela 2K OLED monitör 4K IPS monitörden daha pahalıdır. Uygun fiyatlı bir uydu alıcı ile kullanabilirsiniz.

Anladım, tabii ki OLED olması çok daha iyi olur. Televizyonlar hakkında hiç fikrim yok maalesef. Bu bütçede alabileceğim en iyisi nedir? 4K 2K fark etmez. Hangisi bütçeme uyan ve daha iyiyse onu alayım. Uydu alıcı halledilir ileride.

Anladım, tabii ki OLED olması çok daha iyi olur. Televizyonlar hakkında hiç fikrim yok maalesef. Bu bütçede alabileceğim en iyisi nedir? 4K 2K fark etmez. Hangisi bütçeme uyan ve daha iyiyse onu alayım. Uydu alıcı halledilir ileride.
Ekran boyutu kaç inç olmalı onu da belirtirseniz daha iyi olur.

Açıkçası büyük bir televizyon lazım, 70 üstü olmalı. Ancak bu bütçede pek mümkün olmadığınıda anlıyorum. Eğer varsa çok iyi olur, yoksa bütçeyi aşarım bir şekilde.

Doğal olarak 70 üstü dediğiniz 75 İnç fiyatı 51.000 TL. Bu dediğiniz büyüklükte bulmanız zor. Belirttiğiniz bütçenin biraz altında olsa da bu televizyon haliyle işinizi görecektir. Bunun 75 olanını kullanıyorum gayet memnunum alalı 5 ay oldu, cihaz on numara bir cihaz. Android olması zaten bir artı. İnc olarak seçenekleri var, değerlendirebilirsiniz isterseniz.