Fine

Gelişen
9070XT + 7500F sistemim var. Monitöre daha karar vermedim ama yüksek olasılıkla 2K olacak, belki 4K da alabilirim. Hangi kabloyu almam lazım? Gemini sorduğumda şu kabloyu al dedi ama bir bilgim yok: "Paugge VESA Sertifikalı DisplayPort 2.1 Kablo (DP80)"

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı ucuz DP kablolarında 20. pin hatası vardır. Bilgisayar kapalıyken monitörden anakarta ters akım gönderip fanları döndürebilir veya sistemi tetikleyebilir, o yüzden çok ucuza kaçıp risk alma. Yine de dp 2.1'e gerek yok kaliteli bir 1.4 yeterli.

Bazı ucuz DP kablolarında 20. pin hatası vardır. Bilgisayar kapalıyken monitörden anakarta ters akım gönderip fanları döndürebilir veya sistemi tetikleyebilir, o yüzden çok ucuza kaçıp risk alma. Yine de DP 2.1'e gerek yok kaliteli bir 1.4 yeterli.

Çok doğru, attığımı kendim kullanıyorum kilitleyici pinli sağlam bir kablo ve uzundur. Tavsiye ederim.

Kaç hz olacak? DP2.1 kablolar çok pahalılar lazım değilse almaya gerek yok.
Hocam alınca bir kere alıp bir daha ileride daha yüksek monitöre geçsem de düşünmek istemiyorum zaten çok pahalı değiller 1000 TL falanlar. İlk mesajda attığım kabloyu alsam daha düşük monitörlerde geriye uyumlulukla ilgili bir sorun yaşar mıyım?