PC Uzmanı
Başarılı
Tabii ki ben de 4K çözünürlüğü Hz'ye tercih ederim ama anlaşılır fark yok da demem.
Hocam bende istiyorum 4K'yı ama bu sefer tandem olmayacak
Tabii ki ben de 4K çözünürlüğü Hz'ye tercih ederim ama anlaşılır fark yok da demem.
Bu söylediğiniz OLED veya üst düzey TN monitörler için geçerli değil. 750Hz de olsa farkı hissedeceksin. Hz yükseldikçe bulanıklık azalır. 360Hz de bile OLED bulanık. 500Hz de biraz da olsa bulanıklık var. 720Hz de oldukça az. Bfı sayesinde TN monitörler 540Hz de o kadar yüksek hareket netliği ne sahip ki pikseller gözüküyor. Yani sanki hareket etmiyorsun da yerinde duruyorsun gibi.
Eki Görüntüle 207150
Eki Görüntüle 207149
İnsan gözü bu farkı rahatlıkla anlar. Sadece Hz değerine ayak uydurabilecek bir monitöre ihtiyaç var. Eğer tepki süresi yetersizse bulanıklık ve ghosting artar. Bu yüzden 500Hz olup ghosting yapan ve fazla bulanık monitörler var.
1000Hz de gelecek.
Eki Görüntüle 207153
Hocam bende istiyorum 4K'yı ama bu sefer tandem olmayacaktandem WOLED QD-OLED'den bile daha iyi renk gamutu olarak hem de morlaşma sorunu da yok woledlerde.
Tandem güzel bir geliştirme ama Gen 3 panellere göre çağ atlatmıyor. Çözünürlük daha önemli.Hocam bende istiyorum 4K'yı ama bu sefer tandem olmayacaktandem WOLED QD-OLED'den bile daha iyi renk gamutu olarak hem de morlaşma sorunu da yok woledlerde.
Haklısın bende sırf hz farkından ötürü almam. Oyuncunun performansı ekipmandan daha önemli. Ayrıca bir kazancın olmadığı sürece TN monitör almak mantıksız. Ama oled için aynı şeyi söyleyemem. IPS ile arasında görüntü bakımından çok fark var. Mini Led IPS bile olur ama Edge lit IPS çağ dışı artık. IPS alacağıma kaliteli VA alırım hem renk gamutu yüksek, hem kontrast yüksek, hem parlaklık yüksek, hem hızlı, hem siyah tekdüzelik harika, hem görüntü doğruluğu iyi, hem de fiyatı uygun. G65b ve Neo g7 gibi canavarlar var. Yeni nesil modeller TR ye gelirse onları değerlendirmek lazım.Günümüzde hala çoğu insan IPS panel kullanıyor. Bahsettiğiniz panel türlerinde dediğiniz doğrudur hocam ona bir şey diyemem ama kim OLED veya üst düzey TN kullanabiliyor ki? Bugün en ucuz OLED monitörler 30k civarında satılıyor. Yurt dışında bile OLED monitörlere erişmek kolay değil. Gündelik olarak takılan ciddi rekabetçi olmayan bir insanın OLED veya TN monitör almasına gerek yok IPS halen daha yeterli geliyor. Ha paran vardır alırsın ona bir şey demem. Yani kısacası espor kariyeri veya ciddi rekabet düşünmeyen birisi için gereksiz ve masraflı olur bu monitörler. Üstüne zaten yüksek Hz farkını hissetmen içinde sisteminin de çok iyi olması lazım yani ekstra ekstra masraf demek bu. Bu işten para kazanmayacaksan bu tarz masraflar gereksiz ve boştur. Bir amacın, çıkarın olmalı ki bu masrafa değsin. Oyunda düşmanı daha erken göreceğim diye böyle uçuk fiyatlara bu ürünleri ben almam şahsen. Bende düzenli rekabetçi oyun oynuyorum ve bu işin marifeti ekipmanda veya monitörde değil bunlar sadece bir araç. Yeteneğin ve oyun bilgin üst seviye değilse bunların sana faydası öyle ciddi manada olmuyor. Sadece yeteneği ve oyun bilgisi olanlara yardımcı oluyor bu ürünler. Seni oyun içinde biraz daha iyileştiriyor ve farklı kılıyor. Bana kalırsa böyle pahalı ekipmanlar satın almak yerine oyun bilgisi ve stratejisini geliştirmek daha mantıklı olur.
Zaten hangisini alırsanız alın inanılmaz iyi bir ekranınız olacak. Bu noktada sizin dışınızda kimse karar veremez.
Renk mi istiyorsunuz 4K mı? Ayrıca QD-OLED'lerdeki morlaşma yok değil fakat rahatsız edici değil. Pişman etmez.
Bunun hakkında bir resim vs var mı hocam yani gen 3 woled ile gen 4 WOLED yanyana veya XG32UCWMG ile PG27AQWP-W yanyana.Tandem güzel bir geliştirme ama Gen 3 panellere göre çağ atlatmıyor. Çözünürlük daha önemli.
Tandem güzel bir geliştirme ama Gen 3 panellere göre çağ atlatmıyor. Çözünürlük daha önemli.
Haklısın bende sırf hz farkından ötürü almam. Oyuncunun performansı ekipmandan daha önemli. Ayrıca bir kazancın olmadığı sürece TN monitör almak mantıksız. Ama oled için aynı şeyi söyleyemem. IPS ile arasında görüntü bakımından çok fark var. Mini Led IPS bile olur ama Edge lit IPS çağ dışı artık. IPS alacağıma kaliteli VA alırım hem renk gamutu yüksek, hem kontrast yüksek, hem parlaklık yüksek, hem hızlı, hem siyah tekdüzelik harika, hem görüntü doğruluğu iyi, hem de fiyatı uygun. G65b ve Neo g7 gibi canavarlar var. Yeni nesil modeller TR ye gelirse onları değerlendirmek lazım.
Bu VA monitör 7 bin TL.
Eki Görüntüle 207175Eki Görüntüle 207176
Bu görüntüyü 25 bin TL ye alabiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 207177
Bunu ise 19 bin TL ye alabiliyorsun;
Tandem güzel bir geliştirme ama Gen 3 panellere göre çağ atlatmıyor. Çözünürlük daha önemli.
Haklısın bende sırf hz farkından ötürü almam. Oyuncunun performansı ekipmandan daha önemli. Ayrıca bir kazancın olmadığı sürece TN monitör almak mantıksız. Ama oled için aynı şeyi söyleyemem. IPS ile arasında görüntü bakımından çok fark var. Mini Led IPS bile olur ama Edge lit IPS çağ dışı artık. IPS alacağıma kaliteli VA alırım hem renk gamutu yüksek, hem kontrast yüksek, hem parlaklık yüksek, hem hızlı, hem siyah tekdüzelik harika, hem görüntü doğruluğu iyi, hem de fiyatı uygun. G65b ve Neo g7 gibi canavarlar var. Yeni nesil modeller TR ye gelirse onları değerlendirmek lazım.
Bu VA monitör 7 bin TL.
Eki Görüntüle 207175Eki Görüntüle 207176
Bu görüntüyü 25 bin TL ye alabiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 207177
Bunu ise 19 bin TL ye alabiliyorsun;
Fark oluşması için dediğiniz gibi üst düzey panel ve özelliklerin olması şart.
Yan yana kıyasını görmedim zaten videodan farkı anlamak zor. İzlediğim incelemelerden çıkardığım sonuç bu.Bunun hakkında bir resim vs var mı hocam yani gen 3 woled ile gen 4 WOLED yanyana veya XG32UCWMG ile PG27AQWP-W yanyana.
Bu da tam benim almak istediğim ürüne uyan bir kelime PG27AQWP-W ve ekran kartım 5080 işte ama 4K'yı kullandım şimdi tekrar dönsem 2kya nasıl olacak merakta ediyorum bence OLED olduğundan eksikliğini çekmem herhalde.
Şimdi ben hep 1080p kullandım. Ne kadar doğru konuşuyorumdur bilmiyorum ama ben 4K'den 2K ya düşmek istemezdim diye düşünüyorum. Gerçekten insan hangi çözünürlüğe alıştı ise bir başka çözünürlüğe alışması zor oluyor. Tabii benim için istisnalar var. Mesela ben CS'yi 1280x960 çözünürlük ayarında kullanıyorum.
@2254 muhtemelen sizde benimle aynı fikirdesinizdir. Tabii işin içinde panel tipi farkıda var.