007 First Light'da 9 GB VRAM yiyordu bende. Ultra ayarlar 1080p'de 2K'da kaç yer sizce? Tabii sadece bu oyundan örnek, başka oyun daha fazla da yiyebilir.
Oynamadığım için bilmiyorum. Ben 3080 kullanıyorum 10 GB olanı.

Testine baktım şimdi bu kart bile 1.5 GB kullanmıyor boşta bırakıyor. 2k ultra da oynamış arkadaş. Burada anlatmak istediğim şey 4k veya 8k oynamadığınız sürece 10 GB bile günümüz oyunlarında yeterli.

1786483387517.webp

Not: bu benim kişisel düşüncem elbette yüksek GB kart almak geleceğe yönelik daha mantıklı olacaktır.

007 First light da 9GB VRAM yiyordu ben de Ultra ayarlar 1080p de 2K da kaç yer sizce? Tabii sadece bu oyundan örnek başka oyun daha fazla da yiyebilir.

2K'da da 12 GB VRAM'ı geçmez tabii o oyun özelinde, başka oyunlar için 12 GB VRAM'ı geçen gördüm. Ben o yüzden 16 almak daha mantıklı ama sadece VRAM için de 5060 Ti almak kötü geliyor. Bence de 70 Ti alınmalı en az.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynamadığım için bilmiyorum. Ben 3080 kullanıyorum 10 GB olanı.

Testine baktım şimdi bu kart bile 1.5 GB kullanmıyor boşta bırakıyor. 2K Ultra da oynamış arkadaş. Burada anlatmak istediğim şey 4K veya 8K oynamadığınız sürece 10 GB bile günümüz oyunlarında yeterli.

Eki Görüntüle 272781

Not: Bu benim kişisel düşüncem elbette yüksek GB kart almak geleceğe yönelik daha mantıklı olacaktır.

Bu testin doğru olduğuna emin miyiz? First Light'ı ben de oynuyorum. Ultra ayarlar 8.9 GB VRAM ama 1080p kullanıyor, ne alaka?

2K'da da 12 GB VRAM'ı geçmez tabii o oyun özelinde, başka oyunlar için 12 GB VRAM'ı geçen gördüm. Ben o yüzden 16 almak daha mantıklı ama sadece VRAM için de 5060 Ti almak kötü geliyor. Bence de 70 Ti alınmalı en az.
Konu sahibinin önerdiği kartların fiyatlarından bakarak yola çıkıyorum. 70 Ti zaten mantıklı bir kart ama alacak olsam 9070 XT alırdım ve aldırttırdım.

Konu sahibinin önerdiği kartların fiyatlarından bakarak yola çıkıyorum. 70 Ti zaten mantıklı bir kart ama alacak olsam 9070 XT alırdım ve aldırttırdım.

Ben almazdım açıkçası sorun konularını çok görüyorum forumlarda ayrıca DLSS Frame Generation RT gibi ayarlardan mahrum kalmak istemezdim tabi bütçem varsa :)

Ben almazdım açıkçası sorun konularını çok görüyorum forumlarda ayrıca DLSS Frame Generation RT gibi ayarlardan mahrum kalmak istemezdim tabi bütçem varsa :)
RT dediğiniz şey saçmalıktan ibaret bir şey. Oynadığınız oyunun atmosferi güzelse o zaman iş yapıyor onun dışında gereksiz bir şey. 9070 XT alırsanız veyahut 70 Ti alırsanız DLSS veya FG açmanız gereken bir senaryo olmayacak ikisi de üst düzey kartlar.

Farklı videolara bakabilirsiniz. Benzer sonuçlar göstermiş. Oyuna sahip olsaydım bizzat testini yapıp atardım.

Ben oyun özelinde değil de genel olarak 12 GB VRAM'ın ileride çıkacak oyunlarda Ultra 2K'da yetebilecek mi diye düşünüyorum. Demiyorum yani 5060 Ti yeter, 12 GB VRAM yetmez; ikisini de almazdım şahsen, 70 Ti alırdım veya 80 serisi.