2K çözünürlük için RX 6700 XT'den hangi ekran kartına geçilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tariktantaaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 746
İleride elbette yetmeyecektir. Ama en azından 3 yıl daha gideri vardır hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence şu an için 60 Ti alınıp ileride 70 Ti almak bana daha mantıklı geliyor, tabii kendi görüşüm.

Bence şu an için 60 Ti alınıp ileride 70 Ti almak bana daha mantıklı geliyor, tabii kendi görüşüm.
60 Ti'nin tek avantajı 16 GB olması bence. Onun dışında pek bir etkisi göremiyorum bu kartın. Bu bütçelerde AMD daha mantıklı gibi geliyor bana. En azından ben böyle yapardım.

Çok acelesi yoksa 5070 Super beklenebilir.

Çok acelesi yoksa 5070 Super beklenebilir.
2. el piyasasına oturması uzun sürer, onun hocam. Sıfır almaya gücü yeteceğini sanmıyorum pek ama tabii kişisel tercih, karışamam. Beklenilebilir.

60 Ti'nin tek avantajı 16 GB olması bence. Onun dışında pek bir etkisi göremiyorum bu kartın. Bu bütçelerde AMD daha mantıklı gibi geliyor bana. En azından ben böyle yapardım.

Yani bana göre alınacak tarafı teknolojileri, VRAM kapasitesi, yazılımı driverı yani ama alinmayacak yanı da fiyatı.

Yani bana göre alınacak tarafı teknolojileri, VRAM kapasitesi, yazılımı driverı yani ama alinmayacak yanı da fiyatı.
Fiyatı sunduğu özelliklere göre makul olduğunu düşünüyorum. Ama yine de bu bütçelerde tercihimi AMD tarafında kullanırdım. Dersen o zaman sen neden 3080 kullanıyorsun diye, Ben o konuda tırsaklık yaptım ve 6800 XT yada 7800 XT düşünüyordum asıl amacım bunlardı fırsat bulunca 3080 aldım. Ve pişmanım.

NVIDIA ile AMD ekran kartlarının oyunlardaki VRAM kullanımı farklıdır bunu unutmayın. NVIDIA kanadında 12 GB VRAM 2K için en az 5 yıl fazlasıyla yeterli olacaktır. AMD kanadında ise 2K için 16 GB VRAM kullanmanızı öneririm.

Hocam, tamamen kullanıcı ne istiyor, buna bağlı bir durum. Sürekli hikaye oynamayan biri olarak ben 60 Ti serisi kartları Frame Generation ve DLSS konusunda beğeniyorum. Verdiği performansı 2K'da da yine aman aman değil ama iyidir. Tabii bu benim görüşüm; beni tatmin eder. Bu kartlar, kimisi bana yetmez, 70 Ti lazım, 9070 XT falan lazım der, o ayrı. Kullanıcı da ne istediğini biliyor sonuçta. Ben videolardan görüp "bu bana yeter" der, alırım. Ama şu kesin: NVIDIA kartlarına daha çok destek sunuyor. Yıl geçtikçe AMD biraz eski kalıyor bence.

Yanlış anlaşılmasın AMD fanboyu falan değilim ama AMD kendini gün geçtikçe düzeltiyor. Özellikle 9xxx serisi kartlarında çoğu sorunu düzelttiler ve diğer seriler de bu sorunların hiçbirinin kalmayacağını düşünüyorum ben. Ve evet sıradan kullanıcı için NVIDIA daha iyi. Bu işletim sistemlerin karşılaştırılması gibi bir durum. Windows nasıl gündelik kullanıcıya hitap ediyorsa, NVIDIA da öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…