2K çözünürlük için RX 6700 XT'den hangi ekran kartına geçilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tariktantaaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 750
İleride elbette yetmeyecektir. Ama en azından 3 yıl daha gideri vardır hocam.
Yani ben de götüreceğini düşünüyorum; insan ister istemez düşünüyor, yeni hikayeli oyunlara merak salmış biri olarak. 007 de 8.5-9 yiyor. 2K monitörüm olsa kaç yiyecek? Ya da 8 GB alsaydım ya kartı, o zaman daha fenaydı. Veya 70 serisi alsaydım yetmez miydi? O yüzden 16 bana güvenli liman duruyordu; 16 tercih ettim. Yine 16 tercihim olur muhtemelen, gelecekte çıkacak oyunlara köprü atmak için.

bulunca 3080 aldım. Ve pişmanım.
Neden pişman olduğunuzu merak ettim. RTX 3000 serisi çıktığından beri çoğu teknolojiyi destekledi ve günümüzde hâlâ oyunların tamamını oynatabiliyor. RX 6000 serisi ise o dönemde yaşanan çökmeler ve VAC ban sorunlarıyla uğraşırken, ben bugün bile 6 yıllık 3090 ile oyun, iş ve üretim dahil her şeyi rahatça yapabiliyordum.

Daha sonra 5070 Ti'a geçtim, MFG dışında günlük kullanımda çok büyük bir fark hissetmedim. Hatta 6900 XT ile 3090'ın benzer fiyatlarda rakip olduğu dönemde 3090'lar 12-15 bin TL seviyelerine kadar düşmüştü. Bugün ise 3090'lar 40-50 bin TL civarında alıcı bulurken, 6900 XT'ler hâlâ 10-15 bin TL bandında.

3080-3080 Ti mükemmel kartlardır bu arada, biraz fazla voltaj çekiyor sanırım ısınması da var ama iyi kartlardır şu an olsa yine yıllarca kullanırdım şahsen.

Ben 3080'in performasından çoook fazlasıyla memnunum. Fakat bu saf gücün yanında saf eksikliklerde geliyor. En basitinden aşırı güçlü olmayan bir kart için 360 Watt güç çekmesi benim hoşuma gitmiyor. Bu gücü çekip ısınmasa sorun yok istersen 500 Watt çeksin. Aşırı derece de ısınan bir kart haliyle. Bu 2 yönü yüzünden sevmiyorum ve pişmanım.

Aynen siz söylemeden yazmışım zaten. voltaj çekiyor ve ısınıyor. Ama onun dışında iyi karttır, günahına girmeyelim.

Konu sahibinin önerdiği kartların fiyatlarından bakarak yola çıkıyorum. 70 Ti zaten mantıklı bir kart ama alacak olsam 9070 XT alırdım ve aldırttırdım.

Hocam ben diyorum 3 lira farkla 6900 mü alayım, 6 lira farkla 7800 mü? Siz kaydınız nerelere? Lüzum görmüyorum, alacak olsam 4080 Super alacaktım, ilk çıktığında zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben diyorum 3 lira farkla 6900 mü alayım, 6 lira farkla 7800 mü? Siz kaydınız nerelere? Lüzum görmüyorum, alacak olsam 4080 Super alacaktım, ilk çıktığında zaten.
Ben mesajları çok okumadım ya son mesajlardan yola çıktım kusura bakmayın.

3000 serisi gerçekten baya iyi ya. 6 yıllık ama çatır çatır oynatıyor çoğu oyunu. 2020'de 6 yıllık ekran kartları paket olmuştu bile. Adamlar giriş seviyesine bile 12 GB VRAM koymuşlardı. Şimdi kim bilir 2028'de falan 6060'a utanmadan 8 GB VRAM koyarlar.

Ben mesajları çok okumadım ya son mesajlardan yola çıktım kusura bakmayın.
Ben de konuya dahil olmadım, başlıktan sapdığı için. Siz kullanıcı yazınca yazayım dedim, sorun değil; akıl akıldan üstündür.

Ben de konuya dahil olmadım, başlıktan sapdığı için. Siz kullanıcı yazınca yazayım dedim, sorun değil; akıl akıldan üstündür.
Yani günün sonunda 4K farkla 6900 mı, 7.5 farkla 7800 XT mi? Bir daha değiştiremiyorum kartı, asker, evlilik derken

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…