Cat Lon

Uzman
2k 27 inç oled monitör tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yeni 5070 sistem aldım, kardeşim için. Aslında 2K IPS bir monitör alacaktım, ama sonradan kendiminkini ona verip kendime bir monitör almaya karar verdim. 25–30k arası verip OLED almak mantıklı olur mu, yoksa 10–15 civarına temiz bir IPS daha mı mantıklı olur? Genel olarak oyun için kullanacağım ama renk ve kontrast da önemli. RGB, port sayılarından ziyade panel kalitesi ve ömrü benim için daha önemli. Dahili hoparlör olmasına gerek yok, olsa da fena olmaz. Önerilerinizi bekliyorum.

Örnek olarak:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni 5070 sistem aldım, kardeşim için. Aslında 2K IPS bir monitör alacaktım ama sonradan kendiminkini ona verip kendime bir monitör almaya karar verdim. 25–30k arası verip OLED almak mantıklı olur mu, yoksa 10–15 civarına temiz bir IPS daha mı mantıklı olur? Genel olarak oyun için kullanacağım ama renk ve kontrast da önemli. RGB, port sayılarından ziyade panel kalitesi ve ömrü benim için daha önemli. Dahili hoparlör olmasına gerek yok, olsa da fena olmaz. Önerilerinizi bekliyorum.

Örnek olarak:

OLED'e alıştıktan sonra başka panele geçesim gelmiyor. Yeni oledlerin ömrü de gayet uzun herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Benim tercihim OLED olur. Hem oyun hem film izlerken keyifli olacaktır.
Yanıtınız için teşekkürler. OLED'ler tabii ki çok daha üst seviye ürünler ama fiyat farkına gerçekten değer mi bilemiyorum. Bir de QD ve normal OLED var farklarını anlayamadım.

Ömür açısından oled yanması hadisesi var mıs. Genel olarak ömürleri daha kısa ürünler mi ?

Önereceğiniz ürün var mıdır maksimum 30'a kadar?

OLED'e alıştıktan sonra başka panele geçesim gelmiyor. Yeni oledlerin ömrü de gayet uzun herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Önereceğiniz monitör var mıdır?

Yanıtınız için teşekkürler. OLED'ler tabii ki çok daha üst seviye ürünler ama fiyat farkına gerçekten değer mi bilemiyorum. Bir de qd ve normal OLED var farklarını anlayamadım.

Ömür açısından OLED yanması hadisesi var mıs. Genel olarak ömürleri daha kısa ürünler mi?

OLED yanmasını düzgün bir ürün alırsanız yaşayacağını zannetmiyorum. @BerkayZ87 hocamın bilgisi daha fazla bu konuda.

Yanıtınız için teşekkürler. OLED'ler tabii ki çok daha üst seviye ürünler ama fiyat farkına gerçekten değer mi bilemiyorum. Bir de qd ve normal OLED var farklarını anlayamadım.

Ömür açısından OLED yanması hadisesi var mıs. Genel olarak ömürleri daha kısa ürünler mi?

Farka değiyor. Aslında bir sürü OLED çeşidi var her birisinde ufak tefek sorunlar var sayılır fakat yeni nesil panellerde o sorunlar bir miktar çözüldü. Alırken forumda model olarak konu açarsanız yardım ederler. Ömürleri organik oldukları için IPS'e göre kısa ama muhtemelen o farkı göremeyeceğimiz için sorun değil.

Farka değiyor. Aslında bir sürü OLED çeşidi var her birisinde ufak tefek sorunlar var sayılır fakat yeni nesil panellerde o sorunlar bir miktar çözüldü. Alırken forumda model olarak konu açarsanız yardım ederler. Ömürleri organik oldukları için IPS'e göre kısa ama muhtemelen o farkı göremeyeceğimiz için sorun değil.
Valla 15 seneyi geçkin, şu anda 2. Monitör olarak kullandığım pentium sisteme aldıgım :) 1080p monitörüm var her işimi görüyor. Demek ki bunlardan o ömrü beklememek gerekiyor..

Önereceğiniz monitör var mıdır?

Önerebileceğim bir model yok modelleri araştırmıyorum; ama alırken bütçeniz uygunsa mat değil parlak ekran tercih edin.