Bütçe
15000

Quastyren

Uzman
Merhaba
Şimdiye kadar hep 2K monitör kullandım ama FPS oyunlarında tam verim alamadım. Görüntü güzel ama bana biraz bulanık ya da geç tepki veriyor gibi geliyor. Bu yüzden 1080p 240Hz monitör alacağım, çünkü FPS oyunlarda yüksek yenileme hızı, düşük input lag ve netlik daha önemli.

Mevcut 2K monitörümü satmayacağım, o monitör bende kalsın. Bu yeni alacağım monitör ikinci monitörüm olacak. Birini performans için (oyun), diğerini görüntü için (gündelik kullanım, film, içerik vs.) Kullanmak mantıklı geliyor.

PC bileşenleri sistem.
  • Ryzen 7 9700X.
  • NVIDIA RTX 4070 Ti super 16 GB VRAM.
  • MSI B650 s Wi-Fi am5.
  • Samsung NVMe 990 Pro 1TB.
  • XPG Lancer Blade 2x16 GB. 6000 mt.
  • MSI MAG Core Liquid i360.

Darboğaz olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4070 Ti super ile 1080P'de darboğaz garanti diyebilirim. Özellikle de CS2'de mesela. Neden düşürüyorsunuz ki? Yine 2K ama daha iyi bir monitöre geçin?

Monitör arayışına girdim 180Hz monitörüm var. CoD gibi oyunlarda fazla FPS alıyorum. 240 Hz geçmeye karar verdim sistem yoruyor 180Hz.
2K Fast IPS. 1ms mi 0.5 ms G-Sync istiyorum 240Hz olsun. FPS tabanlı oynuyorum 27 inç baktım bulamadım.
Ghosting hiç istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör arayışına girdim 180Hz monitörüm var. CoD gibi oyunlarda fazla FPS alıyorum. 240 Hz geçmeye karar verdim sistem yoruyor 180Hz.
2K Fast IPS. 1ms mi 0.5 ms G-Sync istiyorum 240Hz olsun. FPS tabanlı oynuyorum 27 inç baktım bulamadım.
Ghosting hiç istemiyorum.

1ms GtG monitör bu bütçede yok. Öğrenci indirimiyle 18K'ya G6 OLED alırsanız gerçek 1ms tepki süresini görürsünüz, aksi halde backlight strobing ayarı iyi çalışan bir monitör bulmanız gerekiyor. Bu bütçelerde alacağınız IPS monitör muhtemelen 3-5ms civarı olacaktır.

1ms GtG monitör bu bütçede yok. Öğrenci indirimiyle 18K'ya G6 OLED alırsanız gerçek 1ms tepki süresini görürsünüz, aksi halde backlight strobing ayarı iyi çalışan bir monitör bulmanız gerekiyor. Bu bütçelerde alacağınız IPS monitör muhtemelen 3-5ms civarı olacaktır.

TN geçebilirim. FPS oyunları oynuyorum.

TN geçebilirim. FPS oyunları oynuyorum.
1ms civarına yaklaşabilmen için 540hz gibi üst seviye modellere bakman lazım. Veya dediğim gibi backlight strobe ayarı iyi çalışan bir model alman gerekiyor. XG2431 gibi mesela.
Desktop Screenshot 2025.06.06 - 18.46.19.80.webp

Ben 240 Hz almak mantıklı mı TN panel alacağım 4070 Ti super Ryzen 9700X 1080p darboğaz yapar mı?

En ucuz 240Hz TN monitör 20k. Bütçen varsa OLED alıp geç, zaten en düşük tepki süresi OLED'de var. Verdiğin paraya değsin en azından.

FPS oyunlarında darboğaz olabilir, testlerine bakmadım açıkçası.